Skocz do zawartości

Spalona k.Legnicy

Jorphil

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanie dotyczące zbiornika spalona a dokładniej w której części można łowić bo interesuje mnie ta mniejsza część od strony Bieniowic od strony drogi ponieważ nie ma tam żadnego znaku o zakazie wędkowania i czy jest to ten sam zbiornik co główny? Na Google wygląda na to samo ale wiadomo że to mogło się już zmienić

Jak to jest na tej spalonej... pzw ma jeden brzeg. Gdzie wolno łowić. Reszta ogrodzona przez prywatne posesje.z łodzi oficjalnie w rap nie ma wziamnki o środkach pływających więc jakie łowienie z łodzi? Czyja to jest woda ? Państwowa, prywatna? Czegoś tu nie rozumiem...

• Like 1

Wiem że uprzywilejowani kiedys.mieli. jakieś zezwolenia z tej "kopalni" kruszyw na możliwość łowienia z łajby. Jednak odnoszę wrażenie że tam jest tradycyjny dziki zachód... wogole jak pzw może wyznaczyć jeden brzeg do łowienia.. .A reszta ogrodzona. A gdzie ustawowe prawo mówiące o dostępie do.wody dla kazdego? No chyba że tj całe prywatne?

Na początku czerwca podpłynoł do mnie gosc i mówi tak czy mam pozwolenie na wedk..... z łodzi od kopalni .Odpowiadam ze kopalni juz nie ma a on to ja wykupiłem teren po kopalni i teraz wszysko jest moje i ludzi którzy mają działki dookoła.Parsknołem smiechem i mówie ,teren tak ale woda chyba ze zmieniłeś prawo dostep do wody i jeziora minimum1 m lini brzegowej a wody ie kupisz  , dzwonił gdzies i mówi jak chce to musze sie zapisac do prywatnego koła tych co majątam działki i zarybiają .To zarybiajcie jak jecie a ja tu pływam 20 l i bede dalejpływał .Cos pomamrotał i odpłynoł  ,potem pływał kilka razy ale do mnie nie podpłynoł

:doh:  :doh:  :doh:  :doh:  :doh:

Tzn, że Ci co mają tam działkę to mogą pływać? I łowić? A co na to pzw ? Abstrakcja... ciekaw jestem jak bym wypływa z brzegu który piastuje pzw. I przyjechali by na kontrolę.  I co w tedy ? Mam działkę i mogę łowić? A pzw ma sobie łowić z brzegu i tam sprawdzajcie?A zdradził co to za prywatne koło? Rozumiem że plywales po dużym bajorze tym przy drodze

Edytowane przez siarq