coma Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 U mnie bardziej klasycznie - automacik. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Wielki Błękit 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 16 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 (edytowane) Do działania w sprawie mojego zgarka zainspirował mnie post # 242 z tego watku, mojego imiennika @marcina,f Miałem stary,otrzymany od ś.p. Babci, bodaj w 1962 roku na 1. komunie zegarek,, który, mocno zniszczony, przechowywalem li tylko ze względowsentymentalnych. Pamiętam że w tamtych, biednych czasach kosztowal jakieś poważne pieniadze - kupiony w nieistniejącym sklepie"Jubilera" na ulicy Św Marcin w Poznaniu (wtedy ulica nazywała się Armii Czerwonej) zegarek wyglądał tak: Jak widać w poście Kolegi Marcina coś z takim zabytkiem da sie zrobić. Udałem się tedy do najlepszego zegarmistrza w Poznaniup. Janusza Bilickiego na ulicy Slowackiego oddałem sprawę w jego ręce. Rezultat oszałamiający, w naturze wygląda jeszczelepiej niz na zdjęciach Edytowane 16 Września 2021 przez Marcin Rafalski 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 16 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 Do działania w sprawie mojego zgarka zainspirował mnie post # 242 z tego watku, mojego imiennika @marcina,f Miałem stary,otrzymany od ś.p. Baci, bodaj w 1962 roku na 1. komunie zegarek,, który, mocno zniszczony, przechowywalem li tylko ze względowsentymentalnych. Pamiętam że w tamtych, biednych czasach kosztowal jakieś poważne pieniadze - kupiony w nieistniejącym sklepie"Jubilera" na ulicy Św Marcin w Poznaniu (wtedy ulica nazywała się Armii Czerwonej) zegarek wyglądał tak: Genewa 1.jpg Geneva 2.jpg Jak widać w poście Kolegi Marcina coś z takim zabytkiem da sie zrobić. Udałem się tedy do najlepszego zegarmistrza w Poznaniup. Janusza Bilickiego na ulicy Slowackiego oddałem sprawę w jego ręce. Rezultat oszałamiający, w naturze wygląda jeszczelepiej niz na zdjęciach zegarek 001.JPG zegarek 004.JPGPięknie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomuś Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 Marcin jeśli to nie tajemnica ile kosztowała Ciebie ta renowacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 Do działania w sprawie mojego zgarka zainspirował mnie post # 242 z tego watku, mojego imiennika @marcina,f Miałem stary,otrzymany od ś.p. Babci, bodaj w 1962 roku na 1. komunie zegarek,, który, mocno zniszczony, przechowywalem li tylko ze względowsentymentalnych. Pamiętam że w tamtych, biednych czasach kosztowal jakieś poważne pieniadze - kupiony w nieistniejącym sklepie"Jubilera" na ulicy Św Marcin w Poznaniu (wtedy ulica nazywała się Armii Czerwonej) zegarek wyglądał tak: Genewa 1.jpg Geneva 2.jpg Jak widać w poście Kolegi Marcina coś z takim zabytkiem da sie zrobić. Udałem się tedy do najlepszego zegarmistrza w Poznaniup. Janusza Bilickiego na ulicy Slowackiego oddałem sprawę w jego ręce. Rezultat oszałamiający, w naturze wygląda jeszczelepiej niz na zdjęciach zegarek 001.JPG zegarek 004.JPGJa myślę że pan zegarmistrz to przełożył werk w inną zbliżoną kopertę oraz dał nowe szkiełko.Zapewne mechanizm był czyszczony i smarowany. Co nie zmienia faktu że wygląda elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 Ja myślę że pan zegarmistrz to przełożył werk w inną zbliżoną kopertę oraz dał nowe szkiełko.Zapewne mechanizm był czyszczony i smarowany. Co nie zmienia faktu że wygląda elegancko. Mylisz się Kolego ! Ktoś, kto choć odrobinkę (jak ja) orientuje się w zegarkowym świecie wie, że p. Janusz Bilicki to jeden z najbardziej renomowanych i godnych zaufania fachowcow nie tylko w Poznaniu ale i w całej Polsce a może i lepiej. Nigdy nie pozwolił by sobie na taki numer .Nie pozwoliła by mu na to nawet nie obawa przed utratą reputacji ale duma prawdziwego pasjonata i fachowca.. Koperta była trzykrotnie pokrywana galwanicznie najpierw niklem, na koncu chromem. Nawiasem mówiąc zegarek ma z tyłu ma wielce charakterystyczny dekiel. Tarcza zostałe poddana renowacji w specjalistycznym zakładzie w Warszawie. Wskazówki wypełniono substancja odblaskową jak było pierwotnie itd, itp Oczywiście masz racje że przeprowadzono kompleksowe czyszczenie i naprawę mechanizmu albowiem zegarek byl nieużytkowany kilkadzieiąt lat Takoż szkiełko zostalo wymienione. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 To by tłumaczyło większą ilość materiału na kopercie i większe zaoblenia od pierwotnej wersji.Stąd to mnie zmyliło. Piękny jest! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 Ma ktoś może takiego Tissota? Kusi... .https://dolinski.pl/tissot-t-touch-connect-solar-t121.420.44.051.00 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODYSEUSZ Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 Witam.Ponieważ trafia mi się możliwość zakupu zegarka w okazyjnej cenie chciałbym zapytać czy ktoś coś wie na temat Tissot LUXURY POWERMATIC 80 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 Witam.Ponieważ trafia mi się możliwość zakupu zegarka w okazyjnej cenie chciałbym zapytać czy ktoś coś wie na temat Tissot LUXURY POWERMATIC 80 .Ja kiedyś sporo o nim szukałem, tarcza i wygląd kwestia gustu - zależy który, bardzo chciałem kupić bo mi się podobał, no i ta rezerwa chodu, spokojnie przez weekend wystarcza, dla mnie duży plus.Generalnie jeżeli masz możliwość w naprawdę dobrej cenie to fajny sikor.Jakbyś się nie zdecydował to podrzuć info, może się zainteresuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODYSEUSZ Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 A jak z awaryjnością samego mechanizmu. Niektóre opinie mówią,że potrafi się sypać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 Ja się nim interesowałem 3 lata temu, nie wiem jak opinie od tego czasu,no zawsze jest ryzyko, że to taki niestandardowy werk może być bardziej awaryjny, ja bym się nie bał, zawsze masz gwarancję i...zegarmistrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODYSEUSZ Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 Kupiony.Jeszcze przez kilkanaście godzin rabat prawie 1400zł.Mam nadzieję,że będzie bezawaryjny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 pokaż jaki to model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODYSEUSZ Opublikowano 6 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 10 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 (edytowane) W tak szacownym wątku wrzucam tylko jako ciekawostkę. Naciąg automatyczny, datownik, dni tygodnia, 21 kamieni, skórzany pasek. Edytowane 10 Grudnia 2021 przez HaDe 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 3 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 Nowy nabytek 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 (edytowane) Klasyka czy nowoczesność? Solar czy Automatic?Co byście wybrali? Jeden raczej odeśle bo inaczej zacznę zegarki w dziesiątkach liczyć. Co ciekawe Zeppelin ma Luminę na całej tarczy. Edytowane 3 Lutego 2022 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 3 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 Klasyka czy nowoczesność? Solar czy Automatic?Co byście wybrali? Jeden raczej odeśle bo inaczej zacznę zegarki w dziesiątkach liczyć. Co ciekawe Zeppelin ma Luminę na całej tarczy. 1643897985199.jpgJa bym zostawił obydwa ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 Ja bym zostawił obydwa Nie kuś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomuś Opublikowano 3 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 Po ile ten Zeppelin chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l.berlinski Opublikowano 3 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 Na bogato z tą Omegą... ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 3 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 Klasyka czy nowoczesność? Solar czy Automatic?Co byście wybrali? Jeden raczej odeśle bo inaczej zacznę zegarki w dziesiątkach liczyć. Co ciekawe Zeppelin ma Luminę na całej tarczy. Andrzej, jak dla mnie zdecydowanie Zeppelin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 (edytowane) Po ile ten Zeppelin chodzi?1200, kwarce ciut mniej.Tyle że podobno automaty maja "duszę" cokolwiek to znaczy. Ale przy wielu zegarkach noszonych na zmianę to wcale nie jest dobry taki automat. Andrzej, jak dla mnie zdecydowanie ZeppelinNa pierwszy rzut oka taka jest moja decyzja. Tyle że te Citizen "wszystkoma" no i nie mam jeszcze Citizena Edytowane 3 Lutego 2022 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi