Skocz do zawartości

Męska biżuteria ;)

turkucpodjadek

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

Tez oglądam G-Shocki i chodzi mi po głowie model BB-G100.

Czy orientujecie się ile kosztuje wymiana baterii w tym zegarku?

Producent twierdzi ze bateria wytrzyma 2 lata.

Mam do około 6 lat G-Shocka mudman z baterią solarną i radiową synchronizacją czasu.  Konstrukcyjnie nie do ruszenia, na rybki jak znalazł. I nie ma problemu z wymianą baterii :)

Edytowane przez Grzegorz B.

Miałem, po chwili zaczął przeciekać w basenie, zwróciłem na gwarancji.

A co miałeś? :) Bo takiego Casio o jakiego kolega Hermano pyta to nie ma :)

A poważnie przypuszczam że czeski błąd i chodzi o GG-B100.Mam i używam,żadnych problemów.Moczony był sporo,żadnego przeciekania,Na wielki plus białe i wyrażne wskazówki.Dzięki nim bardzo rzadko uzywam podświetlenia co oczywiście przedłuża żywotność baterii.Na początku może przeszkadzać dość sztywny pasek,ja bardzo szybko się przyzwyczaiłem.

Popieram , solar plus wave ceptor. Jak się szarpnąć na Casio powyżej 1000 zł to warto to mieć . A można trafić już za niecałe 400 te 2 systemy,

https://www.pepper.pl/promocje/zegarek-casio-g-shock-waveceptor-solar-gaw-100b-1aer-498843

Kupiłem z tej promocji pod wpływem chwili. Jak chcesz to oddam po cenie zakupu.

A poważnie przypuszczam że czeski błąd i chodzi o GG-B100.Mam i używam,żadnych problemów.Moczony był sporo,żadnego przeciekania,Na wielki plus białe i wyrażne wskazówki.Dzięki nim bardzo rzadko uzywam podświetlenia co oczywiście przedłuża żywotność baterii.Na początku może przeszkadzać dość sztywny pasek,ja bardzo szybko się przyzwyczaiłem.

Zgada się , GG-B100. Jak dla mnie Wave Ceptor to dużo lepsza funkcja niż synchronizacja Bluetooth. 

post-48513-0-12681800-1645263348_thumb.jpg

• Like 1

Solar fajna rzecz,nie zaprzeczam.W GG-B100 lubię jeszcze to że wystarczy połaczyć się z aplikacją na telefonie.Chwila i wszystko zaktualizowane.

To zaparowanie faktycznie wtopa.Ludzie na forach piszą o takich sytuacjach także w innych modelach.Ja mam chyba szczęście.W żadnym G nigdy mi się to nie przytrafiło.

Solar fajna rzecz,nie zaprzeczam.W GG-B100 lubię jeszcze to że wystarczy połaczyć się z aplikacją na telefonie.Chwila i wszystko zaktualizowane.

To zaparowanie faktycznie wtopa.Ludzie na forach piszą o takich sytuacjach także w innych modelach.Ja mam chyba szczęście.W żadnym G nigdy mi się to nie przytrafiło.

Dobrze jest tuż po zakupie zegarka 100 czy 200M zatopienie go na dzień czy dwa w wodzie. Bo jak się zdarzy moczenie po gwarancji może być zonk.

Tak, klasyczny czeski błąd.

Ale dziekuje za merytoryczne odpowiedzi. Szukam czegoś co będę miał na ryby, do pracy na montaże. Ale budżet max 1,5k pln.

Na codzień nosze smartwatch z ugryzionym jabłkiem. Trochę mnie wkurza. Do tego kształt koperty nie bardzo w moim guście. Ale co zrobić - żona na gwiazdkę kupiła, trza nosić [emoji23]

• Like 1

Tak, klasyczny czeski błąd.

Ale dziekuje za merytoryczne odpowiedzi. Szukam czegoś co będę miał na ryby, do pracy na montaże. Ale budżet max 1,5k pln.

Na codzień nosze smartwatch z ugryzionym jabłkiem. Trochę mnie wkurza. Do tego kształt koperty nie bardzo w moim guście. Ale co zrobić - żona na gwiazdkę kupiła, trza nosić [emoji23]

GG-B100 się nada.Jeśli do roboty to głęboko schowane szkło to kolejny plus.Albo w absolutną klasykę-Rangeman GW-9400.Jeden i drugi mieści się w budżecie.

GG-B100 się nada.Jeśli do roboty to głęboko schowane szkło to kolejny plus.Albo w absolutną klasykę-Rangeman GW-9400.Jeden i drugi mieści się w budżecie.

Wiedziałem, że tak będzie jak dodam ten wątek do subskrybowanych.

Po przeczytaniu tego wątku zrozumiałem, że kurde nie tylko żona może mieć biżuterię. My faceci też mamy do tego prawo. A co…

Dlatego muszę kupić dwa zegarki:

Pierwszy taki do orki i na ryby: G 9300 lub GW 9400 (jeszcze do przemyślenia - chodzi raczej o budżet)

Drugi: Na pozostałe dni i do pracy: Casio G-SHOCK G-Steel GST-B100D-1AER

• 2 miesiące temu...

Ten GST-B1000 na pasku kauczukowym jest naprawdę lekki , zgrabny i całkiem uniwersalny w moim odczuciu jak na swój gabaryt ( używam już czas jakiś ) . Na bransolecie pewnie waży więcej  :) . Wymiary podawane przez sieć 58,1 mm x 53,8 mm x 14,1 mm . Waga z paskiem ok. 100 gram .

No g-shock wygląda na wagę ciężką jaka średnica?

Kolega niżej podał, jak dla mnie na bransolecie bomba.

Za to ten drugi waga piórkowa - tytan, plastik i ceramika tak więc z bransoletą 140 gramów , mniejszy Casio GST-B100D 186 g.

Ten GST-B1000 na pasku kauczukowym jest naprawdę lekki , zgrabny i całkiem uniwersalny w moim odczuciu jak na swój gabaryt ( używam już czas jakiś ) . Na bransolecie pewnie waży więcej  :) . Wymiary podawane przez sieć 58,1 mm x 53,8 mm x 14,1 mm . Waga z paskiem ok. 100 gram .

• 3 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Cześć

Proszę o poradę. Chciałbym zrobic sobie prezent. Co warto rozważyć w budżecie 10k? Na codzień noszę już od lat fenixy od Garmina, obecnie 6 sapphire. Myślę raczej nad czymś klasycznym, a nie kolejnym smartwatchem (choć nowy Marq Garmina wygląda super). Na jakie klasyczne marki w tym budżecie zwrócić uwage? Wiem, że pytanie raczej z tych ogólnych ale może ktoś pokieruje gdzie patrzeć.

Z góry dziękuję.