Skocz do zawartości

Męska biżuteria ;)

turkucpodjadek

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki, sprawdzę. Na te chwile chyba najbardziej podobają mi się zegarki Longines. Np Record.

https://www.longines.com/en-us/watch-record-l2-921-4-56-2

Może to kwestia wpływu reklam. Tylko to już ponad budżet. Pytanie czy warto.

Edytowane przez snup

Trudno szczegółowo doradzić jak nie zna się istotnych detali np wielkości nadgarstka. Na mojej dłoni zegarek średnicy 45 wyglądał by niespecjalnie a u takiego Pudziana pewnie byłby ledwo widoczny. Tez Longinesy  mi się podobają (też mam jednego Żona drugiego). Zwróć tez uwagę ze ten który Ci się podoba jest dość wysoki. Nadto kolor zwł paska nie jest specjalnie pasujący do do kolorystyki np większości garniturów i może nieco razić(oczywiście można zmienić pasek). Ja mając sportowe  "poszedłbym bym" w bardziej klasyczny wygląd tarczy. Ale de gustibus....

Możesz poszukać też jakiegoś zegarka, który normalnie nie mieściłby się w Twoim budżecie na stronie poniżej, przykład losowy:

https://www.jomashop.com/oris-artix-gt-chronograph-automatic-grey-dial-mens-watch-01-774-7750-4153-07-1-22-10fc.html?utm_medium=cpa&utm_campaign=7988224&utm_source=CJ&cjevent=0c5494a04fc811ed807b2c240a180510&cjdata=MXxZfDB8WXww

Strona zweryfikowana, wiele osób tam zamawiało oryginalne zegarki. Nie pamiętam jak jest tam z dodatkowymi podatkami ale łatwo to sprawdzić i pewnie i tak się opłaca.

Edytowane przez coma

• 2 miesiące temu...

Wybacz coma, ale wygląda wg mnie jak podróżny, plastykowy budzik przerobiony na zegarek naręczny. i chyba będzie równie widoczny, bo o to najbardziej w tej modzie chodzi. Masowo futurystyczny!

Dostałem kiedyś w spadku kieszonkową Omegę, przerobioną na model ręczny, ale wciąż brakuje mi odwagi.. :)  

Wybacz coma, ale wygląda wg mnie jak podróżny, plastykowy budzik przerobiony na zegarek naręczny. i chyba będzie równie widoczny, bo o to najbardziej w tej modzie chodzi. Masowo futurystyczny!

Dostałem kiedyś w spadku kieszonkową Omegę, przerobioną na model ręczny, ale wciąż brakuje mi odwagi.. :)

Szanuje Twoje zdanie, uważam jednak że głównym zamiarem twórców w tym przypadku było zapewnienie odpowiedniej czytelności tarczy zegarka w warunkach polowych. Na cyferblacie musiała się też zmieścić bateria słoneczna ładująca zegarek. Wymiary koperty to 45x45mm, nie jest to jakoś przesadnie dużo w mojej ocenie, a że mam małą rękę to zegarek prezentuje się jak na zdjęciu. Osobiście do zakupu skłonił mnie bardzo dobry GPS, możliwość dodawania punktów i prowadzenia do nich, cała gama opcji pozwalająca mi np. dokumentować i śledzić połowy. Dodatkowo nie będę musiał sięgać po telefon żeby odczytać wiadomości jak łowię czy pamiętać o portfelu żeby zapłacić za coś w sklepie. Jest też sporo opcji „taktycznych”, których pewnie nie użyję takich jak szybkie wymazywanie pamięci czy tarcza widoczna podczas korzystania z noktowizora. Nie ukrywam jednak, że na oststeczną decyzję wpłynął też wygląd, lubię takie kolory, no i cena. Udało się wyrwać nówkę za około połowę ceny za ten model widocznej np. w media markt. Edytowane przez coma
  • Like 3

Wygląda świetnie, również się przymierzam. Zastanawiam się tylko czy jest sens dopłacać do wersji tactical, ze spadochronem raczej nie będę skakał:D ma coś ciekawego czego nie ma zwykły instinct solar?

Wygląda świetnie, również się przymierzam. Zastanawiam się tylko czy jest sens dopłacać do wersji tactical, ze spadochronem raczej nie będę skakał:D ma coś ciekawego czego nie ma zwykły instinct solar?

Ja za wersję instinct solar 2 tactical kupioną od amazona zapłaciłem 1199zł, nie zastanawiałem się za bardzo nad dodatkowymi funkcjami. Wystarczyła mi obsługa garmin pay obecna też w zwykłych dwójkach solar i ten kolor oferowany tylko w wersji taktycznej. Dodatkowe funkcje na pewno łatwo znajdziesz w internecie. Z tego co pamietam to kill switch czyszczący dane by nie dostały się w ręce przeciwnika, obsługiwane dwa typy współrzędnych gps, tryb odczytu w goglach noktowizyjnych, tryb ukrycia i jakieś funkcje związane ze skokami spadochronowymi.

Edytowane przez coma
  • Like 2

Realnie ile taki smart watch wytrzyma na ręce bez ładowania? Mam samsunga jakiś wysoki model, ale dla mnie porażka wstawiać go na ładowarkę co 3 dni. Noszę mojego analoga, Citizena eco drive z największą przyjemnością.

Bateria pokazywała 28 dni jak był w pełni naładowany, obecnie po dwóch dniach wskazuje 26. Śmiem więc twierdzić, że około miesiąca powinien wytrzymać bez ładowania. Jak będzie zobaczymy. Wystawiany często na słońce w ciepłe pory roku pewnie jeszcze dłużej powinien pociągnąć.

• Like 1

Bateria pokazywała 28 dni jak był w pełni naładowany, obecnie po dwóch dniach wskazuje 26. Śmiem więc twierdzić, że około miesiąca powinien wytrzymać bez ładowania. Jak będzie zobaczymy. Wystawiany często na słońce w ciepłe pory roku pewnie jeszcze dłużej powinien pociągnąć.

Garminy są bardzo ok. Mam starego fenix i nadal jego bateria trzyma ok 2-2,5 tyg. Sprawa oczywiście ma się inaczej przy używaniu GPS np w funkcji bieganie czy pływanie itp. Bo wtedy w 2-3h potrafi swoją porcję energii szybko zjeść

• Like 1

Znów niedzisiejszy jestem - ostatni aparat wydałem dość dawno temu, a telefon mam wyjątkowo archaiczny. Nie dałbym też rady z załączeniem obrazków.. bo tak właściwie to antyobrazkowy jestem. A poza tym musiałbym poprosić żonę, żeby zegarek znalazła.. co graniczy z cudem. Srebrny jest, z kremowym cyferblatem, pasek lakierowany, ciemnooliwkowy, i bardzo ładnie go słychać. Duży jest, wolę mniej eksponowane. Skądinąd dziwne jest, że iphony robią bez pasków.

To jest najnowocześniejsza, męska biżuteria  :)   

Znów niedzisiejszy jestem - ostatni aparat wydałem dość dawno temu, a telefon mam wyjątkowo archaiczny. Nie dałbym też rady z załączeniem obrazków.. bo tak właściwie to antyobrazkowy jestem. A poza tym musiałbym poprosić żonę, żeby zegarek znalazła.. co graniczy z cudem. Srebrny jest, z kremowym cyferblatem, pasek lakierowany, ciemnooliwkowy, i bardzo ładnie go słychać. Duży jest, wolę mniej eksponowane. Skądinąd dziwne jest, że iphony robią bez pasków.

To jest najnowocześniejsza, męska biżuteria  :)   

SOBie Szanowny. Właśnie taki Twój obraz, zawsze miałem w wyobraźni :D Sprawdź, może jest w bieliźniarce? ;)  :P  :)

• Like 2

Phhy..BOBie - to nie jest takie proste  :) Niektóre kobiety, w tym moja ukochana żona, posiadły umiejętność dużo wyższego rzędu, Np. stoimy nad idealnie pustą wanną, ona bierze mój portfel, chowa go w niej, rekwizyt znika jak zaczarowany i nikt więcej go nie znajdzie. Tylko ona to potrafi.. ale po latach  :)  

• Like 2

Na tej stronie Jomashop.com to bardzo dobre ceny mają.

Ściągałeś kiedyś coś od nich? Jakieś problemy? Jak z wysyłką?

Osobiście nie ściągałem jeszcze ale inni tak i mają pozytywne zdanie. Generalnie jest to chyba największy na świecie sklep handlujący zegarkami. Z wysyłką nie ma problemu ale trzeba się przygotować na doliczenie VATu.

• Like 1