Skocz do zawartości

Męska biżuteria ;)

turkucpodjadek

Rekomendowane odpowiedzi

Z czym ja do ludzi ale co tam...

Timex (na ryby)

Tissot Titanium (na co dzień. Prezent od żony na czterdziechę :) ... więc już parę lat ma :D  )

Longines (kupiony w 1946 przez mojego teścia w Genewie po wyjściu z obozu dla internowanych powstańców warszawskich. Noszę na specjalne okazje ;) no i do szafy pasuje :P  )

mam Timexa podobnego do Twojego Tissota:

post-63132-0-39598900-1499224736_thumb.jpg

Edytowane przez turkucpodjadek
  • Like 1

:)

Specjalnie się nie znam... 

Ja tez specjalnie się nie znam  ale podobają mi sie najprostsze dizajnersko ;)   modele np https://www.alange-soehne.com/en/timepieces/saxonia/#saxonia-thin-37mm/introduction/201-027 

Relatywnie tani na tle innych z topowej piątki producentów i innych modeli tej firmy

Edytowane przez Marcin Rafalski
  • Like 1

Atlantic Sailmaster 21 kamieni, od zawsze.. czyli ponad pół wieku. Raczej męska składowa, nie biżuteria..

Masowo produkowany, regularnie fanatyzowany,  pośledni mentalnie osobnik w typie murzyńskiego Hutu zawsze i wszędzie jest pocieszny. A jaki pożyteczny.. a jaki gorliwy.. :)

• Like 1

Wycieczek osobistych nie lubie i nie uprawiam... Slawek mnie po prostu zaskoczyl, tu wychwala Atlantica, gdzie indziej ponizej St.Croix nie schodzi. A przeciez Atlantic w swiecie zegarkowym to chyba nawet nie jest Okuma, do tego jego historia czy marketing na naszym rodzimym rynku nie odbiega od dragonowych ????

• Like 1

Nie wychwalam, ale stwierdzam oczywisty fakt - Atlantic jest niezawodny, nie lanserski.. oraz vintage w najbardziej ascetycznym stalowym stylu.. Skromny niczym Loomis albo StC przy Megabassie.. :)

Hutu - głos może jakiś ?  

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Nie wychwalam, ale stwierdzam oczywisty fakt - Atlantic jest niezawodny, nie lanserski.. oraz vintage w najbardziej ascetycznym stalowym stylu.. Skromny niczym Loomis albo StC przy Megabassie.. :)

Hutu - głos może jakiś ?  

Całe szczęście, bo już w kompleksy wpadałem  ;)

• 2 tygodnie później...