woblery L.E. Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Dokładnie cez05001b patrzyłem na diekielek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Dzięki za info . Fajny , podoba mi się tym bardziej , że też noszę przedstawiciela marki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Z tego co wiem to orient teraz należy do seiko jako sub marka.Zapewne design sie zmieni w kierunku seiko.Orient ma ogolnie bardzo dobre werki.Zobaczymy z latami jak sie współpraca rozwinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Z tego co wiem to orient teraz należy do seiko jako sub marka.Zapewne design sie zmieni w kierunku seiko.Orient ma ogolnie bardzo dobre werki.Zobaczymy z latami jak sie współpraca rozwinie.Seiko to Seiko a Orient to Orient nie jest żadnym brandembrand seiko to Lorus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Seiko to Seiko a Orient to Orient nie jest żadnym brandembrand seiko to Lorus Czyżby ? A ja myślałem że Orient podlega pod EPSON SEIKO Co... coś się zmieniło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 To jedna korporacja ale marki są nie zależne choć założyli wspólną fabrykę podobnie jak w Matsushitajak pisałem brandy Seiko to Lorus , Alba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 No to nawet lepiej dla orienta bo ma swój styl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 27 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 miało iść do humoru 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Witam ja przez wiele lat miałem awersję do noszenia zegarków w liceum za wolno czas płynął na lekcjach ... i przestałem nosić , aż do czasu kiedy dorosłem i przekroczyłem 40 - stkę .... Długo myślałem o IWC Portofino , jednak zwiększyli średnicę z 38,5 mm do 40 mm i znacznie cenę ...Po namysłach wybrałem styl vintage i udało mi się zakupić w super stanie Omegę Genewa z 74 roku złotą z manualnym naciągiem .Teraz myślę aby uzupełnić o Longina Flagshipa , w marzeniach Jaeger- LeCoultre Ultra Master Thin ............. pozdrawiam wszystkich zakręconych ... Maciej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Maciej, bardzo fajne wybory, brawo Ty! ...byś jeszcze wrzucił zdjęcia tych zegarków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 (edytowane) Witajniestety noga ze mnie z wpinaniem zdjęć tutaj podaj mi tel puszczę fotki mms mojej omegi i może wepniesz tutaj poproszę...? Edytowane 2 Marca 2018 przez Jano 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasyl Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Proponuję poczytać załącznik:http://www.kupujepolskieprodukty.pl/2016/10/polscy-producenci-zegarkow.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 (edytowane) Proponuję poczytać załącznik:http://www.kupujepolskieprodukty.pl/2016/10/polscy-producenci-zegarkow.html Interesujące i na pewno mało znane Tutaj jest recenzja zegarka, którego zamierzam nabyć, ale właściciel jest wybitnie niezdecydowany i wcale mu się nie dziwię. recenzja-vratislavia-conceptum-chronograf-s8-astronauta Edytowane 4 Marca 2018 przez SlawekNikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Witam od kilku lat obserwujemy wzbogacanie oferty zegarków niejako od dołu półki cenowej 500-2000 zł . Ostatnio zdziwiłem się ofertą Kazar-a , a i Maserati dodało coś od siebie , Albert Riele i inni . Ciekawie wyglądają próby wskrzeszenia polskich marek np Błonie itd ...Widać jest na to popyt i rynek stara się wypełnić to miejsce , albo inaczej firmy starają się wykreować popyt na swoją markę . Kupujesz buty , pasek to może spodoba się i zegarek , albo samochód to dokupisz czasomierz , pióro , spinki itp. ...Niestety ale jakością nie zawsze ma to cokolwiek wspólnego ............liczy się przede wszystkim wygląd , a nie " bebechy" ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Coś w tym jest ostatnio sprzedałem swojego złotego zenitha z lat 50tych, niby fajny ale nieszczelny i 18k złoto miękkie byle stuknięcie i koperta do prostowania.Płacilem za niego 1100 euro a na naprawy w 2 lata wydałem ponad 2000 złotych.Teraz na imprezy i ryby noszę designerski Henry London za niecałe 800, ale pewnie za jakiś czas skuszę się na automat tylko może bardziej współczesny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Witaj jeśli złoto 18 K trzeba uważać jest ono miękkie ze swojej natury dużo lepiej użytkowo wypada 14 K ....Adrian zdecydowanie lepiej zakupić coś nieco bardziej współczesnego z lat 75-85 ważne jeszcze od kogo i z jaką historią .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Zegarek spra2dzzony działał jak należy sprawdzony na oryginalność mechanizm z sygnaturą.Po prostu bardzo delikatny. Fajny na spotkanie biznesowe ale do codziennego użytku mi się nie sprawdził. Plus wystająca szybka kilka razy ją uszkodziłem wsadzając rękę do kieszeni jeansów.Trafił do zapaleńca i niech służy.Złoto niższej próby jest trwalsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 24 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Ktoś zna jakąś solidną firmę restaurującą stare zegarki? Pamiątka rodzinna mechanizm działa do zrobienia: nowe szkiełko czyszczenie + jak się da patyna(odświeżyć obudowę)? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Pan Janusz Bilicki z Poznania Sienkiewicza cieszy się znakomitą opinią. Specjalista od antyków i szwajcarskich mechanicznych. Ale pewnie chodzi o kogoś z Warszawy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Pan Janusz Bilicki z Poznania Sienkiewicza cieszy się znakomitą opinią. Specjalista od antyków i szwajcarskich mechanicznych. Ale pewnie chodzi o kogoś z Warszawy.Potwierdzam, mega fachowiec i naprawdę w porządku człowiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Mam w Warszawie zegarmistrza, który naprawiał dla mojego muzeum kilkanaście zegarów, ale czy robi naręczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Mam w Warszawie zegarmistrza, który naprawiał dla mojego muzeum kilkanaście zegarów, ale czy robi naręczne?To że masz szafę to wiedziałem. Ale całe muzeum to już przesada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 A widzisz, zaskoczyłem Cię? ale co to za Muzeum? raptem nadzór nad 250000 muzealiów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Reszte wywiezli Nie...na...nienazwani nazisci ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi