Skocz do zawartości

Męska biżuteria ;)

turkucpodjadek

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co wiem to orient teraz należy do seiko jako sub marka.Zapewne design sie zmieni w kierunku seiko.Orient ma ogolnie bardzo dobre werki.Zobaczymy z latami jak sie współpraca rozwinie.

Seiko to Seiko a Orient to Orient nie jest żadnym brandem

brand seiko to Lorus

• 2 tygodnie później...

Witam

ja  przez  wiele  lat  miałem  awersję  do  noszenia  zegarków  w  liceum  za  wolno  czas  płynął  na  lekcjach  ... :D  i  przestałem  nosić  ,  aż  do  czasu   kiedy  dorosłem  i  przekroczyłem  40 - stkę  ....

Długo  myślałem  o  IWC  Portofino ,  jednak  zwiększyli  średnicę  z  38,5 mm  do 40 mm  i  znacznie  cenę  ...Po  namysłach  wybrałem  styl vintage i  udało  mi  się  zakupić  w super  stanie  Omegę  Genewa  z 74 roku

złotą  z manualnym  naciągiem .Teraz  myślę  aby  uzupełnić  o  Longina  Flagshipa  , w  marzeniach  Jaeger- LeCoultre  Ultra Master Thin .............

pozdrawiam  wszystkich  zakręconych  ...

Maciej

• Like 2

Interesujące i na pewno mało znane :)

Tutaj jest recenzja zegarka, którego zamierzam nabyć, ale właściciel jest wybitnie niezdecydowany i wcale mu się nie dziwię.

recenzja-vratislavia-conceptum-chronograf-s8-astronauta

Edytowane przez SlawekNikt
  • Like 1

Witam

od  kilku  lat  obserwujemy  wzbogacanie  oferty   zegarków  niejako  od  dołu półki  cenowej  500-2000   zł  . Ostatnio   zdziwiłem  się  ofertą  Kazar-a  , a i  Maserati   dodało  coś  od  siebie  ,   Albert  Riele  i  inni  . Ciekawie

wyglądają  próby  wskrzeszenia  polskich  marek  np  Błonie  itd  ...Widać  jest  na  to  popyt  i  rynek  stara  się  wypełnić   to  miejsce  , albo  inaczej firmy  starają  się   wykreować  popyt  na  swoją  markę   . Kupujesz  buty   ,  pasek   to

może  spodoba  się  i  zegarek  , albo   samochód  to  dokupisz  czasomierz , pióro  , spinki  itp. ...Niestety   ale  jakością  nie  zawsze   ma  to  cokolwiek  wspólnego  ............liczy  się  przede  wszystkim  wygląd   ,  a  nie  "  bebechy"  .....

post-47053-0-97349000-1520255093_thumb.png

Coś w tym jest ostatnio sprzedałem swojego złotego zenitha z lat 50tych, niby fajny ale nieszczelny i 18k złoto miękkie byle stuknięcie i koperta do prostowania.

Płacilem za niego 1100 euro a na naprawy w 2 lata wydałem ponad 2000 złotych.

Teraz na imprezy i ryby noszę designerski Henry London za niecałe 800, ale pewnie za jakiś czas skuszę się na automat tylko może bardziej współczesny.

Witaj

jeśli  złoto  18 K  trzeba  uważać  jest  ono  miękkie  ze  swojej  natury  dużo    lepiej  użytkowo  wypada  14 K  ....Adrian   zdecydowanie  lepiej  zakupić  coś  nieco  bardziej  współczesnego   z  lat  75-85  ważne  jeszcze

od  kogo i  z  jaką  historią   ..........

Zegarek spra2dzzony działał jak należy sprawdzony na oryginalność mechanizm z sygnaturą.

Po prostu bardzo delikatny. Fajny na spotkanie biznesowe ale do codziennego użytku mi się nie sprawdził.

Plus wystająca szybka kilka razy ją uszkodziłem wsadzając rękę do kieszeni jeansów.

Trafił do zapaleńca i niech służy.

Złoto niższej próby jest trwalsze.

• 3 tygodnie później...