coloumb Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Zart. Malo w calym kraju eksponatow, bo od wiekow jak nie kradna, to pala. Z prawa, lewa i zza morza nawet. Nic na to nie poradzimy, pozostal czarny humor. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Rozumiem, ale nie jest tak źle. W niektórych dziedzinach nawet możemy się chwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 (edytowane) znalazłem jakąś firmę na żelaznej (wawa) z dobrymi opiniami, ale pewnie drogo wyjdzie renowacja pamiątki co do wojny to nie wiem czy takie przedmioty można wystawać na allegro(zdjęcia z allegro) Edytowane 25 Marca 2018 przez turkucpodjadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Myślę, że można w kategorii zabytek/obiekt kolekcjonerski. Ale całkiem możliwe że szczegółowe zapisy prawne mówią coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 znalazłem jakąś firmę na żelaznej (wawa) z dobrymi opiniami, ale pewnie drogo wyjdzie renowacja pamiątki co do wojny to nie wiem czy takie przedmioty można wystawać na allegro(zdjęcia z allegro) z1.jpg z2.jpgTe wątpliwej jakości "malunki" na tarczy sa zrobione współcześnie aby naiwnych naciągnąć na kasiore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 ten pierwszy wygląda fałszywkę 2 mniej ale ja się nie znam i po lasach ognisk nie robię tu więcej zdjęć:http://allegro.pl/delbana-3-rzesza-kolekcjonerski-i7241788909.html http://allegro.pl/wehrmacht-waffen-ss-zegarek-z-ii-ws-delbana-i7237280410.html ps.wysłałem zapytanie o regenerację mojego ciekawe na ile wycenią coś mi się wydaje że 600-1000 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 (edytowane) Ja się przymierzam do kolejnego zegarka, dziś jadę go obejrzeć i przymierzyć Edytowane 25 Marca 2018 przez Żbiku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Delbana z lat 50-60 podobna na forum leży stan b.dobry 300zł kosztuje , ten drugi to nie wiem dokładnie, napis Boden Edelstahl znaczy dekiel ze stali szlachetniej czyli nierdzewnejgapa to twórczość domowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Delbana z lat 50-60 podobna na forum leży stan b.dobry 300zł kosztuje , ten drugi to nie wiem dokładnie, napis Boden Edelstahl znaczy dekiel ze stali szlachetniej czyli nierdzewnejgapa to twórczość domowa a czy to ma jakieś znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 (edytowane) a czy to ma jakieś znaczenie Ma ,bo te malunki są po to aby komuś wcisnąć złom który udaje zegarek militarnyKupie ruski kołowrotek napiszę mazakiem Stella i Japan napisze ,że to prototyp z lat 50 i co uwierzysz ? Edytowane 25 Marca 2018 przez seiken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 ja bym takiego g. za darmo nie chciał hehe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Święta idą to żonie kupiłem A sobie 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 (edytowane) Zegarek jak zegarek, ale zestawik to ładny żonie kupiłeś Edytowane 29 Marca 2018 przez MarCinFin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Zerak jak zegarek, ale zestawił to ładny żonie kupiłeś Para "bucha" już od dwóch dni ponoć dziś też ma coś czyścić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Zegarek jak zegarek, ale zestawił to ładny żonie kupiłeś Kochający mąż ...po prostu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODYSEUSZ Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Witam.Potrzebuję pomocy przy wyborze prezentu urodzinowego dla ojca.Wstępnie wybrane:-CERTINA DS-2 PRECIDRIVE-CERTINA DS-4-TISSOT PR 100 TITANIUM-ATLANTIC SEAWAYJeśli mógłbym prosić znawców tematu byłbym wdzięczny.Mile widziane również inne propozycje w przedziale cenowym ok.1500 (klasyka na bransoletce bez zbędnych udziwnień).Pozdrawiam.Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 (edytowane) Wiesz ile jest modeli -odmian dwóch pierwszych ? podaj referencje po za tym wszystkie prezentują ten sam poziom czyli który nie wybierzeszbędzie podobny Edytowane 11 Kwietnia 2018 przez seiken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODYSEUSZ Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 (edytowane) Certina DS-2 Precidrive- Nr katalogowy: C024.410.11.031.20 [C0244101103120] Certina DS-4-Nr katalogowy: C022.410.11.030.00 [C0224101103000] A ewentualnie jakieś inne propozycje? Edytowane 11 Kwietnia 2018 przez ODYSEUSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Jest kilku polskich producentów i ja w tym kierunku na Twoim miejscu bym patrzył. Kilkanaście postów wyżej jest o tychże napisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Ja mam odmienne zdanie od Sławka,nie patrz na "polskie" zegarki na chińskich werkach (z całym szacunkiem dla chińczyków)rozumiem, że kwarcowy?bo jak da się trochę dołożyć to może któryś z mechanicznych Tissot LeLocle?https://www.zegarki.zgora.pl/oferta/6_51_Tissot_Le_Locle/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 (edytowane) U mnie "Seikozy" ciąg dalszy . Pomyśleć że pod wpływem tego tematu kupiłem pierwsze Seiko kilka miesięcy temu. To ten niepozorny, pierwszy z lewej. W dalszej kolejności następny automat, solar i zwykły quartz. Jeszcze jeden do kolekcji i kończę . Edytowane 11 Kwietnia 2018 przez godski 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Ja mam odmienne zdanie od Sławka,nie patrz na "polskie" zegarki na chińskich werkach (z całym szacunkiem dla chińczyków)rozumiem, że kwarcowy?bo jak da się trochę dołożyć to może któryś z mechanicznych Tissot LeLocle?https://www.zegarki.zgora.pl/oferta/6_51_Tissot_Le_Locle/ A skąd pewność, że polskie konstrukcje są na werkach z Chin, a te najtańsze Tissoty nie ... ? Chętnie przeczytam jak to sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 U mnie "Seikozy" ciąg dalszy . Pomyśleć że pod wpływem tego tematu kupiłem pierwsze Seiko kilka miesięcy temu. To ten niepozorny, pierwszy z lewej. W dalszej kolejności następny automat, solar i zwykły quartz. Jeszcze jeden do kolekcji i kończę . Może Seiko "tuńczyk" Co jak co, ale przyciąga uwagę nawet osób "niezegarkowych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 A ewentualnie jakieś inne propozycje?Odpuść te Certiny i obejrzyj Tissot Le Locle referencji nie podaje bo to głownie kolorystyka tu wybór najlepiej własnyno i to automat z ładnie zrobionym werkiem /ETA 2624/2/ posłuży wiele lat , ja wybrał bym na bransolecie bo w lato pasek jak dla mnie za gorący a wymieniać sezonowo bransa-pasek to nie problem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODYSEUSZ Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Myślę,że posłucham rady.Znalazłem coś takiego-Tissot Le Locle T41.1.483.33 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi