Skocz do zawartości

Męska biżuteria ;)

turkucpodjadek

Rekomendowane odpowiedzi

znalazłem jakąś firmę na żelaznej (wawa) z dobrymi opiniami, ale pewnie drogo wyjdzie renowacja pamiątki :(

co do wojny to nie wiem czy takie przedmioty można wystawać na allegro(zdjęcia z allegro)

post-63132-0-64130800-1521950018_thumb.jpg

post-63132-0-61645600-1521950028_thumb.jpg

Edytowane przez turkucpodjadek

znalazłem jakąś firmę na żelaznej (wawa) z dobrymi opiniami, ale pewnie drogo wyjdzie renowacja pamiątki :(

co do wojny to nie wiem czy takie przedmioty można wystawać na allegro(zdjęcia z allegro)

attachicon.gif z1.jpg

attachicon.gif z2.jpg

Te  wątpliwej jakości "malunki" na tarczy sa zrobione współcześnie aby naiwnych naciągnąć na kasiore

ten pierwszy wygląda fałszywkę 2 mniej ale ja się nie znam i po lasach ognisk nie robię ;)

tu więcej zdjęć:

http://allegro.pl/delbana-3-rzesza-kolekcjonerski-i7241788909.html

http://allegro.pl/wehrmacht-waffen-ss-zegarek-z-ii-ws-delbana-i7237280410.html

ps.

wysłałem zapytanie o regenerację mojego ciekawe na ile wycenią coś mi się wydaje że 600-1000 pln

a czy to ma jakieś znaczenie :)

Ma ,bo te malunki są po to aby komuś wcisnąć złom który udaje zegarek militarny

Kupie ruski kołowrotek  napiszę mazakiem Stella i  Japan  napisze ,że to prototyp z lat 50 i co uwierzysz ?

Edytowane przez seiken

• 2 tygodnie później...

Witam.

Potrzebuję pomocy przy wyborze prezentu urodzinowego dla ojca.Wstępnie wybrane:

-CERTINA DS-2 PRECIDRIVE

-CERTINA DS-4

-TISSOT PR 100 TITANIUM

-ATLANTIC SEAWAY

Jeśli mógłbym prosić znawców tematu byłbym wdzięczny.

Mile widziane również inne propozycje w przedziale cenowym ok.1500 (klasyka na bransoletce bez zbędnych udziwnień).

Pozdrawiam.Marcin

Ja mam odmienne zdanie od Sławka,

nie patrz na "polskie" zegarki na chińskich werkach (z całym szacunkiem dla chińczyków)

rozumiem, że kwarcowy?

bo jak da się trochę dołożyć to może któryś z mechanicznych Tissot LeLocle?

https://www.zegarki.zgora.pl/oferta/6_51_Tissot_Le_Locle/

U mnie "Seikozy" ciąg dalszy  :D . Pomyśleć że pod wpływem tego tematu kupiłem pierwsze Seiko kilka miesięcy temu. To ten niepozorny, pierwszy z lewej. W dalszej kolejności następny automat, solar i zwykły quartz. Jeszcze jeden do kolekcji i kończę  :rolleyes: .

post-48513-0-62565700-1523464112_thumb.jpg

Edytowane przez godski
  • Like 6

Ja mam odmienne zdanie od Sławka,

nie patrz na "polskie" zegarki na chińskich werkach (z całym szacunkiem dla chińczyków)

rozumiem, że kwarcowy?

bo jak da się trochę dołożyć to może któryś z mechanicznych Tissot LeLocle?

https://www.zegarki.zgora.pl/oferta/6_51_Tissot_Le_Locle/

A skąd pewność, że polskie konstrukcje są na werkach z Chin, a te najtańsze Tissoty nie ... ? Chętnie przeczytam jak to sprawdzić :)

U mnie "Seikozy" ciąg dalszy  :D . Pomyśleć że pod wpływem tego tematu kupiłem pierwsze Seiko kilka miesięcy temu. To ten niepozorny, pierwszy z lewej. W dalszej kolejności następny automat, solar i zwykły quartz. Jeszcze jeden do kolekcji i kończę  :rolleyes: .

Może Seiko "tuńczyk" :) Co jak co, ale przyciąga uwagę nawet osób "niezegarkowych".

A ewentualnie jakieś inne propozycje?

Odpuść te  Certiny i obejrzyj Tissot Le Locle   referencji nie podaje bo to głownie kolorystyka tu wybór najlepiej własny

no i to automat z ładnie zrobionym werkiem /ETA 2624/2/ posłuży wiele lat , ja wybrał bym na bransolecie bo w lato pasek jak dla mnie za gorący a wymieniać sezonowo bransa-pasek to nie problem

• Like 2