Czoper Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Panowie potrzebuję szybkiej podpowiedzi...w związku z tym że zima zbliża się dużymi krokami chciałbym jeszcze popływać..tu moje pytanie... z tych propozycji proszę o jakieś uwagi będę wdzięczny. pozdrawiam Czoper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krakus Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Mam kolego ponton Kolibri KM 300 D kolor kamuflaz i jestem z niego do tej pory bardzo zadowolonyMaterial Valmex z Niemiec a nie jak w tanszych modelach Chiny i CzechySztywna podloga z obramówkami z aluminium co jest bardzo wazne aby pogloga byla na lataPlywam z elektrykiem 55 i jak dla mnie sterownosc oraz predkosc rewelacyjnaPóki co same plusy i polecam ten ponton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krakus Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 A co jeszcze mi sie przypomnialo to rewelacyjny profil wiosel nie jednego elektryka idzie na nich przescignac jak sie wpadnie w dobre tempo Material z którego sa modele D produkowane naprawde wzbudzaja zaufanie Szkoda ze nie mieszkasz blizej bo moglbys sobie obejrzec pontonik w calej jego okazalaosci Pozdrawiam i zycze udanego zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czoper Opublikowano 21 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 dziękuję kolego za info, wezme to pod uwagę...jeszcze gdyby ktos powiedzial cos o pro marine to by mi wystrczyło gdyz lada dzien chce zakupic ktorys z nich jeszcze raz dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 @CZoper, to nie dziala w ten sposob... Strona sluzy wymianie informacji, kazdy temat znajduje swoich czytelnikow. Przypuszczam, ze gdyby do wzystkich tematow podchodzic w ten sposob to wkrotce nikt by nie odwiedzal strony... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czoper Opublikowano 22 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Dzięki za info rozumiem... Więc ku kontynuacji dodam że poszedłem w innym kierunku i zapodałem HSM320PL-F mam nadzieje że to dobry wybór.. chętnie poczytam jakieś info od właścicieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saw Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Prawda jest taka, że wiele pontonów na naszym rynku, czy to Pro Marine czy Info-Media są to produkty chińskie, jakość i wykonanie podobna, różnica jedynie w nazwie i cenie. Zakupiłem w tym roku Pro Marine 360, pływa, wszystko cacy, jedyne co mógłbym pomarudzić to fakt że pawęż do silnika jest nieco za miękka i zostają brzydkie ślady. Dla zainteresowanych importem od producenta: http://double-winner.en.alibaba.com/product/203208998-200098 258/inflatable_boat.html PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Monk Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 ...jedyne co mógłbym pomarudzić to fakt że pawęż do silnika jest nieco za miękka i zostają brzydkie ślady. PozdrawiamSławek Masz ProMarine Forsage 360? Przecież tam są metalowe osłony na pawęż z obu stron... Chyba,że mówisz o obtarciach lakieru od np. mocowania echo po bokach? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saw Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 @Monk jeśli masz na myśli tą osłonę http://www.odplyniesz.pl/ShowImage.aspx?ID=176 to muszę Cie zmartwić, to jest plastik i to dość miękki. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 ..dlatego każdemu polecam Busha ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Fakt. Też posiadam i żadnych uwag nie mam. Tylko cena ciut wyższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 ..ale lepsze właściwości nautyczne...coś za coś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Monk Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 @Monk jeśli masz na myśli tą osłonę http://www.odplyniesz.pl/ShowImage.aspx?ID=176 to muszę Cie zmartwić, to jest plastik i to dość miękki. PozdrawiamSławek Tak mi coś nie pasowało z tymi osłonami - prawda leży po środku, bo osłony są dwie - ta z twojego zdjęcia faktycznie jest plastikowa, ale ta od środka pawęży (gdzie przykręcasz silnik) jest metalowa Pozdrawiam P.S. @Patu: A na czym polegają te wyższe właściwości nautyczne, bo ja daleko od morza mieszkam i na nautyce się nie znam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Lekkość wchodzenia w ślizg i rozcinania wody - to tak po krótce.Bush ma troszkę inną konstrukcję dna w porównaniu do dwóch pozostałych, inne proporcje poszczególnych elementów i generalnie wchodzi w ślizg bez zbędnego mielenia na wysokich obrotach itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siwypike Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Dołączę sie do opini Patryka, również mam BUSH-a, 360 pływam nim od .....5 lat ( o kurcze ale ten czas leci ) i stan doskonały, materiał doskonale wytrzymuje trudy ciezkiego rzecznego pływania. Nie mam przyczepki wiec jest składany i rozkładany kilka - kilkanaście razy w miesiącu i nie widac uszkodzen odbojnic czy innych elementów.Strona o pontonikach http://www.pontony.net.pl/index.php. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czoper Opublikowano 26 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Panowie tak chwalicie tego Busha aż cholerka zaczynam myśleć czy źle nie zrobiłem że kupiłem tego HSM320PL-F [....dzisiaj ma być kurier .. pływałem Bushem u kolegi @Wujka więc będe miał jakieś tam porównanie...mam nadzieje że to nie będzie wtopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Może i chwalimy, ale Bush też nie jest wolny od wad. Kiedy myśmy z Krzyśkiem kupowali swojego „flaka” to miał wewnętrzną nieszczelność pomiędzy prawym a dziobowym balonem. Odesłaliśmy, wymienili. Teraz skurczybyk puszcza na zaworze i to nie na uszczelce, a na łączeniu, tj. pomiędzy obudową zaworu a poszyciem. Chyba jest jeszcze na gwarancji, ale nie wiem, czy chce mi się wysyłać na drugi koniec Polski paczkę, która waży ze 40kg. Rzecz potencjalnie chyba trudna do naprawienia, za to puszcza na tyle powili, że może to jakoś zaklajstruję z zewnątrz… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saw Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Tak mi coś nie pasowało z tymi osłonami - prawda leży po środku, bo osłony są dwie - ta z twojego zdjęcia faktycznie jest plastikowa, ale ta od środka pawęży (gdzie przykręcasz silnik) jest metalowa Znów muszę Cie zmartwić mam ten ponton i żadna z osłon nie jest choćby w części metalowa. PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patryk1125 Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Spokojnie @Czoper bedziesz zadowolony ze swojego plywadla Na poczadku roku mialem podobny problem co wybrac i wybralem Wild Lake 360 i jestem bardzo zadowolony Jak sam nie przebijesz to bedziesz plywal spokojnie 5 lat a mozne nawet wiecej. Jedyna wada jest waga. Samemu nie ma opcji wtargac ponton do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czoper Opublikowano 29 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Spokojnie @Czoper bedziesz zadowolony ze swojego plywadla Na poczadku roku mialem podobny problem co wybrac i wybralem Wild Lake 360 i jestem bardzo zadowolony Jak sam nie przebijesz to bedziesz plywal spokojnie 5 lat a mozne nawet wiecej. Jedyna wada jest waga. Samemu nie ma opcji wtargac ponton do wody. Tak jak kolego mówisz...trzeba dziada pompować w wodzie nie ma opcji...jutro pierwsze wodowanie...wcześniej nie było czasu...ogólne wrażenia są super..bardzo solidny i dobrze zrobiony...zobaczymy w praktyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Monk Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Tak mi coś nie pasowało z tymi osłonami - prawda leży po środku, bo osłony są dwie - ta z twojego zdjęcia faktycznie jest plastikowa, ale ta od środka pawęży (gdzie przykręcasz silnik) jest metalowa Znów muszę Cie zmartwić mam ten ponton i żadna z osłon nie jest choćby w części metalowa. PozdrawiamSławekNo to proszę niewierny Sławku . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 To zależy od rocznika..widziałem plastikowe i metalowe...ja mam tą drugą wersję...Różne są również wersje kolorystyczne ( w sensie odcieni maty itp). Niektóre wersje nie posiadały również rożków przyklejonych miedzy burtą a pawężą, zabezpieczających przed dostawaniem się wody spod kolumny do wewnątrz pontonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Tak jak kolego mówisz...trzeba dziada pompować w wodzie nie ma opcji...jutro pierwsze wodowanie...wcześniej nie było czasu...ogólne wrażenia są super..bardzo solidny i dobrze zrobiony...zobaczymy w praktyceZ kółkami albo wózkiem ponton można uzborić pod samochodem i przejść sobie z nim na slip. Gorzej jeśli slipem jest skarpa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saw Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 @Monk chyba faktycznie się wyjaśniło, tak jak pisze @patu, różne roczniki = różne wersje. Ja mam taki jak poniżej i z obu stron plastik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Monk Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Wow jaki czysty Mój po 3 sezonach wygląda bardziej jak moro P.S. Łowisz z niezarejestrowanego środka pływającego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patryk1125 Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Tak jak kolego mówisz...trzeba dziada pompować w wodzie nie ma opcji...jutro pierwsze wodowanie...wcześniej nie było czasu...ogólne wrażenia są super..bardzo solidny i dobrze zrobiony...zobaczymy w praktyceZ kółkami albo wózkiem ponton można uzborić pod samochodem i przejść sobie z nim na slip. Gorzej jeśli slipem jest skarpa W moim przypadku zazwyczaj jest skarka ok. 60-80cm lub kamienie wiec wozkiem raczej tam nie wiedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Czoper
Panowie potrzebuję szybkiej podpowiedzi...w związku z tym że zima zbliża się dużymi krokami chciałbym jeszcze popływać..tu moje pytanie... z tych propozycji proszę o jakieś uwagi
będę wdzięczny.
pozdrawiam Czoper
32 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi