Skocz do zawartości

Szczupakowy cast do 60g

Bezel

Rekomendowane odpowiedzi

Widziałem na yutube kijka na blanku xzoga.

Masakra...to jest to czego szukam.Progresywne ugięcie i moc.

Tylko gdzie można dostać to cudeńko,a ten blank do 8kg.to jaki ma zakres wyrzutowy?

Uderz do użytkownika robbox4. On miewa te blanki. Może Ci nawet wykonać całą wędkę.

A tu masz blanki Taka z opisem http://www.xzoga.com/taka-g.php

• 1 rok później...

Hej,

mam taki blank, to St.Croix 2C66MHF2, opisany do 1oz i o mocy 20lb, idealny do wszystkich 10tek Salmo. Co prawda nie ma tak plynnego ugiecia jak crankbaity Batsona, ale to przyjemny, lekki i cieply blank do takich zastosown. No i jest do wziecia :)

Edytowane przez yglo

• 3 lata później...

Na CAST - Blank 10/15-60g do 2m, 2pc, Med-Fast/Fast, SLIM

Witam:)!

Jak w tytule, blank do kija castingowego. Chciałbym namierzyć taki blank 2pc, max 2m/198m, żeby startował mi od 15g lub nawet 10g do mx 60g. Akcja nie typowa pała tylko uniwersalna czyli Med-Fast lub nawet Fast, ugięcie równomierne najlepiej i ciut głębsze nie tylko szczytowe. Co ważne dla mnie - blank musi być. typu SLIM.

Czy istnieją takie propozycje lub bardzo zbliżone, czy tylko w mojej głowie;)?

Proszę kolegów o pomoc i pozdrawiam!

PILOT

• Like 1

Byla taka seria blankow CTS EST czyli EXTRA SLIM TAPER. W CMW maja jeszcze jednego krocika 180cm w dwoch kawalkach cw 20-60g. Ja mialem kiedys model 7' 20-60g. Rzutowo dynamit blank, pelne glebokie ugiecie, smukly.

http://www.cmw-angeln.de/angelgeraete-ruten-angelgeraete/angelgerate/Spinnruten-CTS-EST-Blanks-EST/

• Like 3

Ja bym szukal z Gawasa lub Xzogi.

a który Gawas lub Xzoga spełnia wymienione wymagania ?

Witam:)!

Jak w tytule, blank do kija castingowego. Chciałbym namierzyć taki blank 2pc, max 2m/198m, żeby startował mi od 15g lub nawet 10g do mx 60g. Akcja nie typowa pała tylko uniwersalna czyli Med-Fast lub nawet Fast, ugięcie równomierne najlepiej i ciut głębsze nie tylko szczytowe. Co ważne dla mnie - blank musi być. typu SLIM.

Czy istnieją takie propozycje lub bardzo zbliżone, czy tylko w mojej głowie;)?

Proszę kolegów o pomoc i pozdrawiam!

PILOT

Pojawiła się opcja KRAG:

SKF7627-2N 7'6” 17-27lb 15-50g 2,0 14,0

lub

SKF7622-2N 7'6” 12-22lb 8-35g 1,7 12,6

Można je zrobić 210cm, ujdzie...tylko pytanieczy 2.0 i 14.0 to nie za gróby blank? Max jest podany główki czyli o ok 15g mozna dodać. Cuekawe czy ten do 35g poradzi 50/55g?

Mosze macie jeszcze jakieś propozyje? 180/210 max do 50/60g 2pc