SPIDERLING84 Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Witam, po 16 lipca chcę kilka razy spłynąć Wisłą odcinki 6-12km. Dotąd płynąłem tam tylko raz (na odcinku Tarnowskim - zdaje się od ujścia Dunajca). Czy Koledzy znający tamte wody (ja tam tylko urlopowo będę) mogą mi polecić jakieś konkretne fragmenty rzeki? Czego szukam? Miejsc, gdzie się płynie a nie macha płetwami - czyli nurtu. Główki, przykosy, bystrza - mile widziane. Opaski - jak najbardziej. Generalnie - ciekawych odcinków. Jeśli są miejsca niebezpieczne (np. progi) proszę o info. Będę pływał też nocą. Będę wdzięczny za wskazówki, sugestie, rady. PozdrawiamZbyszek 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwan krk Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 pw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Mój teren pisz na pw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Jak jest zainteresowanie tego typu spływami w przyszłości to sie piszę. W grupie raźniej i bezpieczniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 No i przy spływie trzeba mieć 2 samochody - na początku i końcu odcinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Witam, po 16 lipca chcę kilka razy spłynąć Wisłą odcinki 6-12km. Dotąd płynąłem tam tylko raz (na odcinku Tarnowskim - zdaje się od ujścia Dunajca). Czy Koledzy znający tamte wody (ja tam tylko urlopowo będę) mogą mi polecić jakieś konkretne fragmenty rzeki? Czego szukam? Miejsc, gdzie się płynie a nie macha płetwami - czyli nurtu. Główki, przykosy, bystrza - mile widziane. Opaski - jak najbardziej. Generalnie - ciekawych odcinków. Jeśli są miejsca niebezpieczne (np. progi) proszę o info. Będę pływał też nocą. Będę wdzięczny za wskazówki, sugestie, rady. PozdrawiamZbyszek ciekawy i odważny pomysł życzę udanej wyprawy i pięknych ryb.Zdaj fotorelacje z wyprawy i napisz jak poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 poniżej ostatniego stopnia wodnego Przewóz robi się względnie dziko i woda zaczyna płynąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Od jeziorzan do brzegów sporo się namachasz, woda płynie bardzo powoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 13 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Dziękuję za rady w wątku oraz na priv. Ostatecznie decyzja padła na spływ odcinkiem Prom Nowy Korczyn-Borusowa do m. Błotnowola (lub do mostu w Szczucinie - jeśli czasu będzie na tyle). No i przy spływie trzeba mieć 2 samochody - na początku i końcu odcinka Nie trzeba ale ułatwia to logistykę. Mam zaliczone około 250 takich spływów - głównie na swojej wodzie i radzę sobie różnymi sposobami od marszu, po rower, stopa i PKS a planuję kupić elektryczną deskorolkę! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Dziękuję wszystkim za pomoc w realizacji spływu 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwan krk Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Magik!!!!! ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 gratulację! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Gratuluję Napiszesz coś więcej o tej wyprawie i rybach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Ech, co tu pisać - spływ bajka! Jak każdy. Udało się jeszcze pojmać mini potwora z wąsami, to i trochę gimnastyki miała Xzoga Nastawiałem się na śluz na plecionce i dwa razy się darzyło. Dwa spływy, dwa brania. Jedną noc się prze-nudziłem stojąc na opasce za sandaczem, ale to nie był dobry pomysł. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Hejka. Zajebista sprawa. Czy to Ciebie widziałem w tamtym roku na Odrze jak spływaliscie z Raciborza do Kędzierzyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 (edytowane) Piękna sprawa, szkoda, że w okręgu krk jest naruszeniem warunków zezwolenia. Sam chętnie poeksplorowałbym wisłe nocą z łodzi. Edytowane 6 Sierpnia 2017 przez Robbert89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 (edytowane) Piękna sprawa, szkoda, że w okręgu krk jest naruszeniem warunków zezwolenia. Sam chętnie poeksplorowałbym wisłe nocą z łodzi. Dlaczego niby jest naruszeniem warunków zezwolenia? Łowić w nocy z pontonu czy łodzi nie wolno, ale z belly? Edytowane 8 Sierpnia 2017 przez tadekb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Dlaczego niby jest naruszeniem warunków zezwolenia? Łowić w nocy z pontonu czy łodzi nie wolno, ale z belly?Jeśli gdziekolwiek jest zakaz pływania, to zawsze zapis brzmi: "zakaz łowienia z środków pływających". Nigdzie nie jest określone łódź, ponton itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Wiadomo.I u nas jest zakaz łowienia w nocy ze środków pływających.Ale mnie chodziło bardziej o to, że spływając w belly po naszej Wisle, nieźle musiałeś nogi podkurczać. Bo kuźwa tak płytko jest. A przecież pływać w nocy nikt nikomu nie zabrania. A jak chcesz dokonać czynu zwanego połowem, to po prostu prostujesz nogi, stajesz na dnie i już nie pływasz, a brodzisz I niech się ktoś przyczepi Taki żarcik miał być 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 W SUMie racja. :-) zabawny to bylby widok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi