Skocz do zawartości

Gdzie zwodować łódź na Pogorii 1 i 3?

-PYTOON-

Rekomendowane odpowiedzi

Na trójce zwodujesz na tym ośrodku z łódkami(jacht klub),wjazd od ulicy Zakładowej a na jedynce możesz spróbowac koło rybaczówki w której jest wypożyczalnia łódek to jest ulica Pogoria.Ewentualnie na jakims ośrodku po przeciwnej stronie.Innych miejsc nie ma,ale jak będziesz jechał na jedynkę to możesz zadzwonic czy da radę tu masz numer do rybaczówki na jedynce 602-512-620.A to link do jacht klubu na trójce ,jest tez mapa jak dojechac.

http://www.pogoria3.com.pl/

• 3 lata później...

Odgrzewam temat. Ceny powalają za wodowanie. Zaraz za przystanią żeglarską jest polna dróżka. Jedyne co wypadałoby zrobić to uprzątnąć parę większych kamieni i wyrównać teren przy samej wodzie. Co do mandatów to nie wiem jak ma się sprawa, natomiast na Przeczycach zwodować można wszędzie, byleby nie zostawiać samochodu w pobliżu wody na tzw. terenach zalewowych. I chłopaki mundurowni o to się nie rzucają.

Co do slipu przy molo to jest porządnie wykonany, ale widać że dostęp do niego ma tylko WOPR - slip wypada na wprost ich garażu ?!

Takie ograniczenie dostępu utwierdza mnie w przekonaniu że nasz naród jest i przez kilka następnych lat będzie głupi!

Co do slipu przy molo to jest porządnie wykonany, ale widać że dostęp do niego ma tylko WOPR - slip wypada na wprost ich garażu ?!

Takie ograniczenie dostępu utwierdza mnie w przekonaniu że nasz naród jest i przez kilka następnych lat będzie głupi!

Kilka a może kilkanaście razy slipowałem się tam z Kolegą. Jedynie kawałeczek trza przyczepką ręcznie poprowadzić. WOPRowcy zazwyczaj nam wręcz pomagali za zwykłe dziękuję.

Zwodować jeszcze się dało samemu, chociaż w ostatniej fazie wodowania już nie kontrolowałem przyczepy z uwagi na glony na slipie. Ledwie wyciągnąłem pustą przyczepę bez pomocy auta. Po skończonym łowieniu gdyby nie pomoc taty pewnie bym kogoś potracił. Podpłynąłem w inną część jeziora i stamtąd juz autem wyciągnąłem całość. Teraz będę albo tam wodował albo z Jacht klubu.

• 8 miesięcy temu...
  • 1 rok później...

Po zaliczonych paru wodowaniach na P3 przekonałem się do wodowania z przystani żeglarskiej. Cena rozsądna, można zostawić przyczepę i samochód zostawiam na terenie ośrodka. Jedynie w weekend sporo ludzi i jest trochę tłoczno.

Na P1 jeszcze nie udało mi się zwodować łodzi. Na wysokim brzegu w jednej przystani zaśpiewali 80zł. Na rybaczówce lekki burdelik i brak warunków. Pozostaje plaża ale obawiam się, że życzliwość właściciela rybaczówki skończy się na donosie na policję. Łodzie z rybaczówki to wywrotne, śmierdzące zgnilizną łupinki... ech burdello bum bum jak zwykle!

• 2 tygodnie później...