Skocz do zawartości

Formy do odlewania główek

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem tu nowy, więc na początku piszę do wszystkich WITAM.

Kilka tygodni temu wykonałem formę dla znajomego, który był nią zachwycony ;). Postanowiłem ją wystawić na OLX i od tamtej pory wykonałem już kilka innych form dla wędkarzy. Na wędkowaniu i na rybach nie znam się wcale, nawet miałem problem z odpowiedzią na pytanie o rybę podczas zakładania konta na tym forum :), ale wiem  sporo o frezowaniu aluminium i mam do tego odpowiednie narzędzia.

Jeśli chodzi o formy do odlewania główek to mogę coś pomóc w tym temacie i wyfrezować dowolne (indywidualne) formy w aluminium. Poniżej dołączam kilka moich realizacji :)

Jeśli chodzi o ceny to np. :

- 6 główek typu KOGUTY(...)

- 6 główek JIG -(...)

- 3 główki HEAD HORSE - (...)

Robię też formy łączone, np typowy JIG z podebraniem na drut do KOGUTA lub KOGUTY na dwa kąty (45 i 60 stopni)

Jeśli są jakieś pytania to proszę pisać.

Witaj.

Nowym kolegom polecam zapoznanie się z poniższym linkiem:

http://jerkbait.pl/topic/99723-witamy-na-naszym-forum/

Handel odbywa się na giełdzie, uprawnienia do aktywnego udziału w niej uzyskasz już niedługo (szczegóły w linku powyżej). Kolejne wpisy o treściach typowo komercyjnych będą cenzurowane lub usuwane. 

post-69218-0-30479600-1533117876_thumb.jpg

post-69218-0-71003100-1533117883_thumb.jpg

post-69218-0-58704500-1533117890_thumb.jpg

post-69218-0-21092200-1533117896_thumb.jpg

Edytowane przez woblery z Bielska
  • Like 1

Lubię oglądać rożne rozwiązania tych foremek i widzę że kolega kapec07 zrobił naprawdę kawał dobrej roboty projektując taką formę.Ja kiedyś zrobiłem sobie coś takiego. Nie jest to może rozważanie tak finezyjne, ale za jednym zamachem odlewam z chyba z 15 -18 gniazd .

post-60413-0-51941700-1533751367_thumb.jpg

• Like 1

• 4 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...

Ktoś ma jakiś inne dojście do kolegi "kapec007" ? Poproszę o priv, chodzi o wykonanie form.

Jeżeli chcesz zrobić formy do główek 5-15gr, na dużych hakach 5/0-8/0 to mogę podesłać namiary na kolegę który się tym zajmuje profesjonalnie.

Inne wielkości /gramatury też pewnie jest w stanie wykonać.

Pozdrawiam Tomi B)

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 8 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...