Skocz do zawartości

Muchówki Redington

STREMER

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam jedną - red fly o ile pamiętam, dość dziwny kij bo do linki 6/7 i długości chyba 11 stóp

Dobra wędka, lubie ją, choć ciężka i przez 3 kawałki poręczna inaczej. Kupiłem ją od dobrego kolegi w Galway, na łódkę, on po za tym używał jej również na łososie w mniejszych rzekach. Daje radę ten kij, ma bardzo przyjemną, niezbyt szybką, ale nie krowią akcję. Fajna wędka do łowienia na luzie, gdzie nic nie trzeba, nie ma cisnień, można spokojnym spacerkiem przechadzać się nad rzeką, przynajmniej ja patrząc się na nią mam takie skojarzenia

Kij mimo mocarności dość uniwersalny, szczególnie na pstrąga, choć po tegorocznej Szwecji wiem, że wróci tam ze mną odwiedzić lipionki. I do suchej od biedy, do mokrej, nimfy, streamera jak najbardziej, fajna wędka i bardzo ją lubię, mam dużo miłych wspomnień z nią związanych.

• 2 lata później...

Jako posiadacz Predatora 9' w klasie 8 mogę odrobinkę powiedzieć, chociaż nie jestem szczupakowym łowcą z dużym doświadczeniem. Moim zdaniem do szczupakowych "kurczaków" jest trochę za delikatny. Oczywiście można tym połowić, ale komfortu nie ma. Dlatego w tym roku zdecydowałem się na Greysa Carnivore (za namową doświadczonego kolegi) w klasie 10. Natomiast wspomniany Predator pod streamery jest świetny. Może to trochę obok przyjętych u nas kanonów, ale według mnie ten wymiar na większe streamery jest bardzo dobry.

przymierzalem jakis czas temu wszystkie trzy i w efekcie koncowym wybralem predatora 9' #9, mocna wedka, porownujac go do wedek 'starszych generacji', np. do wspomnianego modelu link, to czuje sie to w reku raczej jak klasa 10 niz 9, fajna i szybka wedka pod duze muchy szczupakowe w sam raz, natomiast voyant jest wolniejszy od predatora i od linka

• 3 lata później...

ogólnie potrzebuję kija uniwersalnego na raczej małe rzeki,czyli,mokra nimfa,suchar,mały lekki strimek.

może jakieś inne propozycje?

pozdrawiam

Na FF jest/był Vision 3 zone, może jeszcze aktualne

http://www.flyfishing.pl/komis/msg.php?id=100099&offset=0