_ronin Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Rafał, To ukręć dla mnie tylko tego trzeciego patyka ( i przynajmniej do jesieni) Cię nie męczę. Chodź mam jeszcze jedne blank ( w domu) St.Croix 3SC90MHF2 do zrobienia pod casta….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Do urlopu się obrobie i stop maszyny wyłączam telefon i na ryby.Do późnej jesieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 To mam nadzieję, że do 19 marca zrobisz moją Elitkę. Jak nie to do jesieni przyjdzie mi czekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Właśnie kręci się na suszarce TX 682-S , a ubranka dla Elitki już w drodze Z tą przerwą do jesieni to lekka przesada ,bo ten proceder jest jak narkotyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 To niezły wypad szykujesz....do póżnej jesieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 (edytowane) Dwa kijki z tego tygodnia ,więc cieplutkie.Pierwszy klenio -jaziowiec zbudowany z muchówki Kongera Championa #4-5 3 składy ,długość 260cm,przelotki PBminima V-ki 25-5 +FST.Rękojeść z korka aglomerowanego z wstawkami ,uchwyt Fuji 17 DPSM. Kijek dość szybki i sprężysty o fajnym ugięciu pod obciążeniem. Edytowane 6 Marca 2013 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 (edytowane) Phenix TX682-S fabryka opisała CW 3/8oz, ale moim zdaniem komfort w granicach 3-15g ,10LB. Miałem mieszane uczucia ,czy chwalić się badylem ,bo rękojeść jest kopią wykonanej w Rodmas. Właściciel wędki zapragnął jednak dla niej lżejszego brata bliźniaka, a że rękojeści Łukasza mogą uchodzić za wzór ,zarówno w kwestii jakości wykonania oraz doboru komponentów i kolorystyki ,więc czemu nie Edytowane 7 Marca 2013 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Ten Kongerek to dla mnie, tak tylko dodam . Robota pierwsza klasa. Będzie kosa na kelnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Marcin daj znać ,jak się sprawdza w boju,połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Nawet nie wiesz jak ja się cieszę, że skończyłeś te dwa kijki, ponieważ następny w kolejce jest mój. Phenix to pewnie dla Andrzeja. Kij zbudowany z muchówki pierwsza klasa. Wszystko bardzo ładnie się komponuje i jest zrobione ze smaczkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Konger - harmonia i elegancja, bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Rafał chyba TX ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriu24 Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Jutro porównam go z bratem do 5/8 ale chyba identyczny jak dojdzie tx wstawię oba do porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 7 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Dzięki Kogut ,już poprawione ,ale ze mnie dupa Cyba ,że się pomyliłem i wysłałem Andrzejowi jakiegoś FX-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriu24 Opublikowano 7 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 To byłby najdroższy fx jaki zrobiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriu24 Opublikowano 8 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 No i który twój ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Ten bez zaczepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Kolejna perełka wśród króciaków Przelotki alconit +sic od10LN do 5.5L,uchwyt RCS16 .rekojeść od pazura do końca coś ok 26,5cm ,na korku naturalnym + korkoguma.Nić Olive + złoty, ProWarp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 (edytowane) chciałbym mieć taki 'przerób' jak Ty swietny kij Edytowane 17 Marca 2013 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 (edytowane) I tatowy szczupaczo -sandaczowy uniwersal ,na świetnym blanku MB842-2MHX,szybki o ugięciu pod obciążeniem ,z którego mogą brać wzór bardziej renomowane stajnie. Zbrojenie lekko eksperymentalne Fuji alconit Y25-Y12-8JL-7L-6L-3x5L+sic FST5 Reszta za tydzień Edytowane 18 Marca 2013 przez Dąbek 111 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 a z czego te wstawki zrobiłeś ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 (edytowane) Tomek ,wstawki to oczywiście lakierowany ratan ,pomysł jak i wykonanie Łukasz Masiak z Pracowni Rodmas. Nie będę się rozwodził nad technologią,ale z tego co wiem to sporo czasu i nerwów zajęło dopracowanie patentu ,aby uzyskać porządany efekt wizualny i jednoczesną funkcjonalność(trwałość i ergonomię) A jeśli chodzi o efekt cieniowania ,przejścia z koloru wiśni do jasnego to przypadkowy skutek mojej obróbki ,który nie powiem mile mnie zaskoczył i tak już został,wymagając jedynie lakierowania Edytowane 17 Marca 2013 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 ratan kupileś gotowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Tak gotowe tuleje,w długości ok 6-8cm o różnej zbieżności i odcieniu do nabycia w Rodmas.Nie są tanie ,bo wykonanie bardzo pracochłonne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 ale warte swojej ceny , super to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi