Skocz do zawartości

Dąbek 111 i skutki uzależnienia

Dąbek 111

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Krzysiek pielne dzięki.Budowa kijka trwa 4-5dni,z uwagi poszczególne etapy.Spasing i rozmieszczenie prelotek,wyznaczenie strony blanku , po której chcemy zbroić ,klejenie pierścieni elementów toczenie i wklejenie dwóch dolnych elementów ,to wszystko można ogarnąć w ciągu jednego dnia ,oczywiście jeśli jest na to czas.Drugi dzień to w zasadzie dokończenie rękojeści ,czyli wklejenie uchwytu i fore.Kolejny czyli trzeci dzień montarz i omotanie przelotek i wstępne lakierowanie jeśli się wyrobimy i chce nam się slęczeć nad suszarką do póżnego wieczora.Ostatni dzień i ostatni lakier lub nie :)

Generalnie tak to w skrócie może się odbyć jeśli mamy czas i wszystkie komponenty do dyspozycji ,a w rzeczywostości zawsze jest jakiś poslizg lub babol ,który dobrze jak zauważymy i konieczne poprawki . :)

Bardzo ładna praca aczkolwiek nie przepadam za zielonym korkiem ,raczej te w burtach bardziej mi przypasowały ale nie o gusta chodzi tylko o jakość wykonania a ta jest wysoka.Małe pytanko czy to już nowy lakier czy końcówka starego ?

Uuu, ciekawy projekt :) Czy mógłbyś wstawić fotkę całej rękojeści? Z tych fragmentów ciężko się zorientować w proporcjach.

Krzysiek ,właśnie tej fotki zabrakło,bo najzwyczajniej jej nie zrobiłem :wub: Dzisiajbedę u ojca i jak uda się wyrwać mu wędkę z rąk to cyknę i wstawię :) 

Mi tam korek bardzo się podoba. Strasznie dużo tego burnta wszędzie, sam go pcham w co drugi projekt, więc troche mi się przejadł. Ładny kolor nici, eleganckie i spokojne połączenie. Jedynie naklejki "nie kupuję" - tu aż się prosi o mega delikatny, ręczny opis. Dużo przyciąłeś gwint? Mam wrażenie, że jest dość długi.

Z naklejkami to jest akurat racja Krzysztofie,sam staram się unikać,ale przeważnie wszyscy chcą je mieć.Akurat w MHX jest na naklejce nr wędki więc w razieW jest się czym podpierać przy reklamacji w USA , a akurat te neklejki są najlepsze z jakimi się spotkałem jeśli chodzi o ich lakierowanie..

Uchwyt przycięty o 2cm ,jet dosłownie 0,5cm luzu przy podpinaniu Shimano 3000.To pewnie efekt foto i element rękojeści za uchwytem jest stosunkowo krótki 4cm.

Bardzo ciekawie wyszedł ten mhx chociaż na żywca pewnie wygląda jeszcze ładniej.Mam nadzieję że jak się kiedy spotkamy na Martwej to dasz oblukać i pomacać :) No oczywiście jak twój tata da przyzwolenie :rolleyes: .Pozdrawiam

ps.Nie jeden tata chciałby mieć takiego synusia co kijki prezentuje tak z zaskoczenia :lol:

• 2 tygodnie później...