skalek-77 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Ja użyłem 30Y,16Y,8YL,7L,3x6L ,szczyt 6 do kija 2,03m i też wszycho gra ale wszystko wyjdzie w boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
12maro Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Zgadza się , na ryby zabieram tylko casting i nie będzie wyjścia, zestaw naprawdę super blank miał być zbrojony pod spina teraz uważam że w castingu więcej można z niego wyciągnąć jeszcze to zbrojenie spiralne rewelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Rafał i jak tam , tatowy MHX już gotowy ? Jak wyszedł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zaraz wstawię ino zmniejszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Więc zanim zawiozłem ojcu badyla kilka fotekstrzeliłem.Niektórym moze wydać się zbyt rustykalny ale tata tak lubi to znaczy musi bo nie ma wyjścia.Z tago co wiem siedzi przed TV z podpiętym Stradickiem i kręci i tak do maja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 cd. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Fajnie wyszło ! Mi się bardzo podoba A jak ze sztywnością , ciętością po uzbrojeniu ? Ciężar wyrzutu taki jak przewidywałeś czyli max 20g + guma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Kijek szybki ,ciety ,gaśnie momentalnie.Talk na oko 22g +4" powinien ogarniać jeszcze komfortowo.Zbrojenie zostało jak zakładałem na początku ,czyli25Y-12Y-8JL-7L-6L-3x5L+top. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Kijek super jeśli chodzi o wykonanie. Jak długo pracowałeś nad tym? Jeśli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Krzysiek pielne dzięki.Budowa kijka trwa 4-5dni,z uwagi poszczególne etapy.Spasing i rozmieszczenie prelotek,wyznaczenie strony blanku , po której chcemy zbroić ,klejenie pierścieni elementów toczenie i wklejenie dwóch dolnych elementów ,to wszystko można ogarnąć w ciągu jednego dnia ,oczywiście jeśli jest na to czas.Drugi dzień to w zasadzie dokończenie rękojeści ,czyli wklejenie uchwytu i fore.Kolejny czyli trzeci dzień montarz i omotanie przelotek i wstępne lakierowanie jeśli się wyrobimy i chce nam się slęczeć nad suszarką do póżnego wieczora.Ostatni dzień i ostatni lakier lub nie Generalnie tak to w skrócie może się odbyć jeśli mamy czas i wszystkie komponenty do dyspozycji ,a w rzeczywostości zawsze jest jakiś poslizg lub babol ,który dobrze jak zauważymy i konieczne poprawki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Bardzo ładna praca aczkolwiek nie przepadam za zielonym korkiem ,raczej te w burtach bardziej mi przypasowały ale nie o gusta chodzi tylko o jakość wykonania a ta jest wysoka.Małe pytanko czy to już nowy lakier czy końcówka starego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Artur dzienks ,lakier to jeszcze ProKote.Burl akurat nie zielony ino siwy Inauguracja nowego będzie na M1 jak tylko skompletuję przelotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Finalnie całkiem ładnie Ci wyszło . Ja też bym dał "burnta"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Ja też wolę burnta,a w tym przypadku wykorzystałem to co było pod ręką właściciel nie posiada wysublimowanych wymagań i ma radochę z tego co dostał tym bardziej ,ze z zaskoczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 (edytowane) Fajne lakierowanie rękojeści ala Pstrągman .Ładnie położony lakier, estetyka na wysokim poziomie, jednym słowem masz chłopie talent . Edytowane 5 Kwietnia 2013 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Nie bedę powielal powyzszych opini, nie chcę wyjść na naganiacza i dupoliza Ale z przyjemnością się pod nimi podpiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Uuu, ciekawy projekt Czy mógłbyś wstawić fotkę całej rękojeści? Z tych fragmentów ciężko się zorientować w proporcjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Uuu, ciekawy projekt Czy mógłbyś wstawić fotkę całej rękojeści? Z tych fragmentów ciężko się zorientować w proporcjach.Krzysiek ,właśnie tej fotki zabrakło,bo najzwyczajniej jej nie zrobiłem Dzisiajbedę u ojca i jak uda się wyrwać mu wędkę z rąk to cyknę i wstawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Mi tam korek bardzo się podoba. Strasznie dużo tego burnta wszędzie, sam go pcham w co drugi projekt, więc troche mi się przejadł. Ładny kolor nici, eleganckie i spokojne połączenie. Jedynie naklejki "nie kupuję" - tu aż się prosi o mega delikatny, ręczny opis. Dużo przyciąłeś gwint? Mam wrażenie, że jest dość długi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Z naklejkami to jest akurat racja Krzysztofie,sam staram się unikać,ale przeważnie wszyscy chcą je mieć.Akurat w MHX jest na naklejce nr wędki więc w razieW jest się czym podpierać przy reklamacji w USA , a akurat te neklejki są najlepsze z jakimi się spotkałem jeśli chodzi o ich lakierowanie..Uchwyt przycięty o 2cm ,jet dosłownie 0,5cm luzu przy podpinaniu Shimano 3000.To pewnie efekt foto i element rękojeści za uchwytem jest stosunkowo krótki 4cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zawsze naklejkę można zachować, a numer seryjny napisać po przeciwnej stronie blanku w stosunku do opisu Sporo przyciąłeś - jak najbardziej ok. Wydawało mi się, że prze standardowej stopce i przycięciu 1,8cm luzu jest jeszcze mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Bardzo ciekawie wyszedł ten mhx chociaż na żywca pewnie wygląda jeszcze ładniej.Mam nadzieję że jak się kiedy spotkamy na Martwej to dasz oblukać i pomacać No oczywiście jak twój tata da przyzwolenie .Pozdrawiam ps.Nie jeden tata chciałby mieć takiego synusia co kijki prezentuje tak z zaskoczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Krzysztof te 2 cm to tak na oko jak i 0.5 luzu,choć bardzo blisko prawdy,a uchwyt 18-ka .Rafał oblukasz na bank Sezon zapowiada ciekawie,przynajmiej inauguracja z nową jednostką pływającą i nowymi badylami oby rybki i zdrowie dopisało,lub na odwrót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Trochę inna odsłona MB842-2MHX w wersji castingowej.Rękojeść pełna ,uchwyt ECS16,przelotki Fuji od LN7 do 5L +fst ,w układzie spiralnym Weka ma poławiać warciane sandacze i bolki z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Kijek miodzio że tak powiem , poziom-profi+ Biedne te warciane Zanderki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi