Woron Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Szukam właśnie czegoś pod "korbę", co pozwoli obskoczyć zarówno dorosłe okonie, jak i pstrągi z niewielkich rzeczek.Czucie na poziomie UMBXa + ciepłe ugięcie, powiadasz.... plus bardzo szeroki wachlarz obsługiwanych wabików. Wygląda to obiecująco. Odczułem nagłą i palącą potrzebę odwiedzenia pracowni Łukasza, zwłaszcza że nie mam daleko. Czekam na fotki tego dwunastofuntowca. Twoje kijki naprawdę cieszą oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Dzięki Jutro też jestem u Łukasza. Jak już odwiedzisz pracownię i jeszcze będzie dostępny ,to zwróć uwagę na blank Trifecta 8' w jednym kawałku ,świetny pod pstrągi duże okonie i bolka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woron Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Dąbek 111 - wiadomość na priv. Blank Trifecta - o ile jest - sprawdzę. Tylko ta długość w transporcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Flagowy okoniowy jednoskład Phenixa FX701, przelotki PB minima4 od Match 20 do 4v + PMCST I w trakcie produkcji dolnik Phenixa Trifecta 8'6" 17lb, będzie w spiralce na malutkich sicach Phenixa od 7LN do 4L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Nowość Phenixa kosa z serii M1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 hejsuper kijek.Właśnie myślę nad tym kijkiem.Czy miałeś go już na testach ?Możesz napisać coś więcej o tym blanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Gumaki spokojnie już od 5-6g +5cm rzuci bo szczyt fajnie pracuje,czy aż tak lekko bedzie komfort czucia i kontroli wabika trudno powiedzieć,choć branie zarejestruje bankowo.Górna granica to spokojnie 20g+3,5-4".Obrotówki 3-4 ,wahadła, wobki to wszystko co obsługuje lżejszy brat z większymi możliwościami w górnym C/W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 w trakcie produkcji dolnik Phenixa Trifecta 8'6" 17lb, będzie w spiralce na malutkich sicach Phenixa od 7LN do 4L2013-07-10-871.jpg2013-07-10-872.jpg2013-07-10-873.jpg Kolego @Dąbek111 - ZDĘBIAŁEM !!! Swietna robota 100% trafia w mój gust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 M1 wygląda rasowo. Jeśli pracuje tak jak wygląda ...to będzie ogromna frajda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 A ja już oczami wyobraźni widzę swojego M1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Nowość Phenixa kosa z serii M12013-07-10-856.jpg2013-07-10-857.jpg2013-07-10-858.jpg2013-07-10-859.jpg2013-07-10-861.jpg2013-07-10-862.jpg2013-07-10-869.jpgBardzo ładnie to wyszło , gratulacje a ten fore tak jakby jakim go gdzieś już widział :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Dąbek pisalismy chyba w tym samym momencie chodziło mi o tego FX -a pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 A ja już oczami wyobraźni widzę swojego M1 I jaj wygląda ....? Ciemny korek, to wiem, co dalej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 (edytowane) Wreszcie jest, M1 dotarł nad Bug ! Zajebisty kijek, czuć prace najbardziej leniwej wahadłowki.Rafał, wszystko jest tak jak mowiłeś, czuły, lekki. Jakość wykonania na wysokim poziomie.W zestawieniu z chronarchem 201e7 + ZTI, blaszki 7 g. latają już zadowalająco, podobnie jak okoniowe gumaki na główce 5 g. Wahadlo 35 g leci bez problemu i jeszcze czuć trochę zapasu,niewiarygodne.Bardzo uniwersalny kij. Edytowane 17 Lipca 2013 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turboaspius Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 Witam Jako, że kolega w ostatnim czasie robi więcej wędek niż niejedna pracownia prosiłbym o radę. Szukam blanku pod woblery boleniowe o masie od 8 do 20 gram. Jaki jest najlepszy wg Ciebie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Proponuję logo pracowni DąbekRods .Dąbek wykonanie kijaszka pierwyj sort, a jeszcze jak właściciel zadowolniony, cóż więcej do szczęscia potrzeba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Józek, przyłączam się do Twojej propozycji będę miał nie długo kijaszek ze stajni DąbekRods już się doczekać nie mogę. Może nie długo jakieś foto wstawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Proponuję logo pracowni DąbekRods .Dąbek wykonanie kijaszka pierwyj sort, a jeszcze jak właściciel zadowolniony, cóż więcej do szczęscia potrzeba .Józek w logo nie może być polskich "krzaczków" bo z eksportem raczej nie bardzo ale "RafiRod" to już to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 (edytowane) W tym duchu na zgodę "Oak Rods" solidność już w nazwie... Edytowane 22 Lipca 2013 przez Rheinangler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 W tym duchu na zgodę "Oak Rods" solidność już w nazwie...Do tego dodajmy graficzny liść dębu !Rafale, czy mogę liczyć na taki symbol na moim M1?W tę niedzielę łowiłem chwilkę Phenixem M1 Radbrawa prezentowanym na poprzednich stronach. Zajefajny i tym bardziej nie mogę doczekać się mojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Robert, myślę że niebawem będą oba nasze cacka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriu24 Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Poczekajcie jak zobaczycie moją nową kosę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 23 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Witam Jako, że kolega w ostatnim czasie robi więcej wędek niż niejedna pracownia prosiłbym o radę. Szukam blanku pod woblery boleniowe o masie od 8 do 20 gram. Jaki jest najlepszy wg Ciebie? pozdrawiamBoleniarz ze mnie na razie żaden ,bo od roku chodzę okresowo za ta rybką,więc z kijami tego typu za wiele doswiadczenia nie miałem.Ztych ,z którymi się zetknąłem ostatnio bardzo ciekawe są Blanki z Krakowa z literką F i właśnie na nim montowałem dedykowany pod bolka kijek koledze . Długość 9' moc 15lb raczej zgodna z metryczką choć c/w jak dla mnie przeszacowany ,bo salmo Thrill 9cm 22g to w/g mnie maks a do deklarowanych 28g trochę brakuje mocy. Swietnie obsługuje wobki już z dolnego zakresu od 4-5cm J Widła po 14g Piotra Matusiaka te w pełnym komforcie, później w moim arsenale dopiero Thrill ale j/w.Obecnie Łowię Phenixem z serii Trifecta zbrojonym pod multik i wobki 8g już latają ładnie a Salmo Thrill 22g rewelacyjnie jak z procy.No ale kijek ma 17lb ,którą czuć bo badyl pracuje całą długością i pięknie się gnie pod rybką.Jeśli wolisz bardziej standardowa długość to jest Też dłuższy Braciszek Trifecty 9'6" 12lb ale raczej bliżej 14lb i c/w 21g .W/g mnie super kosa pod boleniowego spina. Z wyższych modułów Phenixa PST895 28c/w i PST 894 21g c/w, na tych blankach Łukasz z Rodmas wykonał chyba najwiecej badyli łowcom boleni.Wędki S&S nadające sie pod budowę kija boleniowego ma praktycznie każda Firma obecna na rynku RB, więc jest z czego wybierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepccio Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 To może ja się jeszcze podepnę z innym pytaniem. Mam do obłowienia blat jeziora z wodą głębokości około 1,2-1,5 m praktycznie na całym obszarze. Celem są "późnowieczorowe" i "wczesnoranne" sandały. Przynęta to w 90% wobler, wąski, uklejopodobny długośc7-11cm. Priorytetem są dalekie rzuty, bo wędkuję z brzegu, ryby trzymają się dalej z uwagi na to, że brzeg jest dość uczęszczany, nie tylko prze wędkarzy. Czy takie wędkowanie obsłuży mocniejszy kij boleniowy, czy szukać w innym przedziale? Łowisko dopiero rozgryzam, ale raczej nie ma tam okazów, spodziewam się raczej średniaków. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Dokładnie taki kij będzie idealny na tym łowisku i jego długość będzie miała zasadnicze znaczenie.Mocny dolnik będzie potrzebny do docięcia sandacza ,wiec te 15lb powinien mieć ,w zasadzie im mocniejszy dół tym dłuższa wędka ,gdzie szczytówka będzie miała za zadanie cisnąć stosunkowo nielotnym wobkiem. Kijem 17lb o długości 8'6" fajnie łowi sie wobkami naprawdę lotnymi jak typowe boleniowce ,.Taki Husky 10cm już nie poleci jak ukleja 7cm Jaza,więc te 9' to moim zdaniem niezbędne minimum.Jeśli masz przestrzeń do rzutu ,to super będzie kij jeszcze dłuższy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi