pepccio Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Jeśli chodzi o miejsce, to nie ma z tym problemu, można swobodnie machnąć, więc dłuższy może być. Tym bardziej, że dobrze mi się łowi długimi kijami. Może masz jakiś faworytów sprawdzonych przez siebie lub znajomych, chętnie wezmę pod uwagę konkretne propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turboaspius Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 (edytowane) Boleniarz ze mnie na razie żaden ,bo od roku chodzę okresowo za ta rybką,więc z kijami tego typu za wiele doswiadczenia nie miałem.Ztych ,z którymi się zetknąłem ostatnio bardzo ciekawe są Blanki z Krakowa z literką F i właśnie na nim montowałem dedykowany pod bolka kijek koledze . Długość 9' moc 15lb raczej zgodna z metryczką choć c/w jak dla mnie przeszacowany ,bo salmo Thrill 9cm 22g to w/g mnie maks a do deklarowanych 28g trochę brakuje mocy. Swietnie obsługuje wobki już z dolnego zakresu od 4-5cm J Widła po 14g Piotra Matusiaka te w pełnym komforcie, później w moim arsenale dopiero Thrill ale j/w.Obecnie Łowię Phenixem z serii Trifecta zbrojonym pod multik i wobki 8g już latają ładnie a Salmo Thrill 22g rewelacyjnie jak z procy.No ale kijek ma 17lb ,którą czuć bo badyl pracuje całą długością i pięknie się gnie pod rybką.Jeśli wolisz bardziej standardowa długość to jest Też dłuższy Braciszek Trifecty 9'6" 12lb ale raczej bliżej 14lb i c/w 21g .W/g mnie super kosa pod boleniowego spina. Z wyższych modułów Phenixa PST895 28c/w i PST 894 21g c/w, na tych blankach Łukasz z Rodmas wykonał chyba najwiecej badyli łowcom boleni.Wędki S&S nadające sie pod budowę kija boleniowego ma praktycznie każda Firma obecna na rynku RB, więc jest z czego wybierać. Dziękuję za odpowiedz. Myślę, że zdecyduje się na PST 894, lub Blass F pozdrawiam Edytowane 25 Lipca 2013 przez turboaspius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 To może ja się jeszcze podepnę z innym pytaniem. Mam do obłowienia blat jeziora z wodą głębokości około 1,2-1,5 m praktycznie na całym obszarze. Celem są "późnowieczorowe" i "wczesnoranne" sandały. Przynęta to w 90% wobler, wąski, uklejopodobny długośc7-11cm. Priorytetem są dalekie rzuty, bo wędkuję z brzegu, ryby trzymają się dalej z uwagi na to, że brzeg jest dość uczęszczany, nie tylko prze wędkarzy. Czy takie wędkowanie obsłuży mocniejszy kij boleniowy, czy szukać w innym przedziale? Łowisko dopiero rozgryzam, ale raczej nie ma tam okazów, spodziewam się raczej średniaków. Pozdrawiam!Do takiego łowienia w rzece sprawdziły mi się dwie konstrukcje Phenix PST 945 i Lamiglas SI "Power Lux"A jak jeszcze Łukasz wprowadzi Phenixa w tej konstrukcji z M-1 to będzie się działo (tylko tego jeszcze nie wiadomo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Rafale, oczekiwany Phenix właśnie odebrałem. Oczekiwałem fajnego kijka a otrzymałem...zajebisty cast. Wszystko tak jak cierpliwie opisywałeś mi w licznych rozmowach telefonicznych (sorki). "Czarna Mamba" spełnia moje oczekiwania tak pod kątem charakterystyki ugięcia jak i estetyki (a ta czerwona niteczka nawiązująca do Ziliona...mistrzostwo )Dzięki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Klasyczna piękność , brawka Rafał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Robert gratuluje Kijka! Rafal switna robota, naprawde kijek wyszedl super! O jakosci wykonania wspominac nie musze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Z tym zilionem zaje.... fajny team skomponowałeś Robert, mamuśki na testach życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Robert bardzo ładne fotki,może podeślę kilka zaległych na sesję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Klasyczna piękność , brawka RafałCieszę się , że tak to określiłeś. Właśnie o to mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 (edytowane) Widziałem już gdzieś podobny kijek ale gdzie... ?Baaaardzo ładnie wygląda w połączeniu z zilionem R , BOB 1 musisz tez plecionkę kupić pod kolor Edytowane 3 Sierpnia 2013 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Radku, czytasz w moich myślach. Co czerwonego byś proponował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Może wisnia z likieru ? dragona. Plecionkę w tym przypadku też musisz jakoś nazwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 (edytowane) To proste..."Krwawa Marry" Dzisiaj, krótkie wyjście nad wodę.Rzuty od meps long 2 do główki 25g+kopyto 3 cale.... spoko! Kulturalne ryby nie przeszkadzały w testach Kij ma niesamowity potencjał! Edytowane 3 Sierpnia 2013 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Ostatnie upały bardziej sprzyjały robótkom domowym niż efektom nad wodą Xzoga Taka 66 test 5kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zaległa foty ukończonego Phenixa Trifecty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 (edytowane) I zdjęty tej nocy z suszarki STC Wszystkie patyki zbrojone spiralnie w sici Phenixa Edytowane 5 Sierpnia 2013 przez Dąbek 111 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Szkoda że nie zaszalałeś z opisem tak jak a xzodze, ładnie to wyszło.Pikna robota mr. Dąbek, fajny kolor omotki w xzodze.Wszystko robiłeś już Lamarem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Dzięki Artur.Tak ostatnie 4 kije z tego wątku wykończone Lamarem.Co do opisu mogę mieć tylko pobożne życzenia,a i tak wszystko zależy od humoru żonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Piękna robota ,mnie z kolei bardzo podoba się kolor omotek w St.Croix , co to za kolorek Rafał ? Kijaszki prześlicznie skrojone o wręcz idealnych proporcjach.Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk_ Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 (edytowane) Kurcze, ten Phenix z Zillonem... Ja bym tym nie łowił, można pobrudzić A takiego St.Croix to mam, o! Też pięknie zrobionego, ale z jasnym korkiem, a już starożytni mawiali: jasny korek ładniejszy od ciemnego jest!! Edytowane 5 Sierpnia 2013 przez Wilk_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 (edytowane) Rafał, super wyszła Ci Ta Xzoga, a omotki w S.TC naprawde fajne, wiedziałem że mogę Ci zaufać - fajna kosa wyszła. Dzięki, z niecierpliwością czekam na kuriera, szkoda że narazie poczeka na test Edytowane 5 Sierpnia 2013 przez maniek1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Piękna robota ,mnie z kolei bardzo podoba się kolor omotek w St.Croix , co to za kolorek Rafał ? Kijaszki prześlicznie skrojone o wręcz idealnych proporcjach.GratulacjeDzięki Artur.Nitka ProWarp nylon nr 510, nie traktowana preserwerem, bardzo wdzięczy kolorek pasujący do wielu konfiguracji,taki mój flagowiec zaraz za czarną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Rafał, super wyszła Ci Ta Xzoga, a omotki w S.TC naprawde fajne, wiedziałem że mogę Ci zaufać - fajna kosa wyszła. Dzięki, z niecierpliwością czekam na kuriera, szkoda że narazie poczeka na test Mariusz transport zamawiam na jutro, a w domu przeporowadzisz dogłębne testy ugięcia i zawsze możesz potrenować jak Kamil piching,czy jak tam się to zwie. A na wrześniowe sandokany będzie już raczej poskładany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Rafałku mam do Ciebie jeszcze 1 prośbę, zważyłbyś ten kijek???? Ja nie mam takiej wagi Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi