Skocz do zawartości

Dąbek 111 i skutki uzależnienia

Dąbek 111

Rekomendowane odpowiedzi

ciąg dalszy

post-50002-0-18459600-1378409936_thumb.jpg

post-50002-0-08656900-1378409970_thumb.jpg

post-50002-0-20997100-1378409997_thumb.jpg

Evergreen miał pierwotnie 7' ,ale po przeróbce ok 205-207cm ,nie pamiętam choć mierzyłem. :wub:

Przedłużka fabryczna uniemożliwiła uzyskanie oryginalnej długości,przy tych parametrach rękojeści.Teraz od pazura do końca 27cm.W zasadzie długość operacyjna wędziska pozostała nie zmieniona.przedłużka kończy się dokładnie pod pierścionkiem na Fore.który wzmacnia dodatkowo ten punkt.Oryginalny blank o długości 173cm wklejony na 10cm. wewnątrz przedłużki więc dół jest mocny i pewny.

Fajna kosa na szczupaki ,ale spokojnie można jej użyć pod boleniowe przecinaki i np.BSy Tomyego.Sandałka też obleci taj do 18g+3-4".

Kijek  Leszka ,forumowego@Rundub.

Edytowane przez Dąbek 111
  • Like 1

Jasne. Ciekawe jak @Rundub oceni w praktyce efekt końcowy?

"Okorowanie " i zmiana przelotek bardzo przyspieszyło akcję . Wizualnie nie ma co porównywać fabrykę Evergreena do wykonanie Rafała. Kijek wykonany prefekt i wart poniesionych kosztów pomimo, że w oryginale też parę groszy kosztował ;) . Jeszcze raz wielkie dzięki !!!!!

Przed chwilą odwiedził mnie listonosz...wkońcu doszła wędeczka od Rafała - MHX MB842-2 , fuji KR.Więcej może powie sam twórca.

Jakość wykonania to miestrzostwo świata , naprawdę super mu wyszła - szczena mi opadła jak otworzyłem tubę.Jutro wstawię jakieś przyzwoite fotki , przy sztucznym świetle wyjdą nieładne i popsują cały efekt.Takie podglądowe tylko: 

Rafał , dzięki za współpracę.Napewno jeszcze nie jeden kijek od Ciebie będzie w mojej kolekcji :D

:wub:  post-50563-0-41260800-1379010201_thumb.jpg   :wub:   post-50563-0-08918700-1379010209_thumb.jpg  :wub:

Ładna wędka.

Wędka nie ładna a piękna ;)

Omotki na przelotkach  poprostu klasa - brawo Rafał  :)

Czysto schludnie - normalnie ręce same układają się do oklasków ;)

Edytowane przez Karol Krause

Świetna wędka, jak cała reszta. Jedyne czego bym się wystrzegał w przyszłości, to rozpoczynanie i kończenie wstawek po stronie przeciwnej niż przelotka. Schowane pod blankiem są milsze dla oka :)

Zgadza się,szczególnie przy tipeciku z pojedynczej nici.Nie powiem ,czasem zapomnę ,że to nie kast zbrojony tradycyjnie ;) 

Dzięki za gratki, wygląd wędki to zasługa Bartka,a fore jego wykonania,ja ino dotoczył resztę.Mam nadzieję ,że z kolejnym projektem sam poleci do końca :)

• Like 1

Dzięki koledzy za miłe słowo o designie wędki , mój był projekt a kolega dąbek zrealizował go w 101 % tak jak chciałem :) Co do kończenia tipetów na górze omotki , powiem szczerze że jest to tak zrobione że w realu nawet nie zauważyłem...dopiero na fotce w makro się uwydatniło :) 

Zaraz śmigam na rybki sprawdzić jak się sprawdza w boju :D

Pozdr