BOB1 Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Piękna wędeczka. Estetyk taka jak lubię. A tych kilka czerwonych niteczek w omotkach... Kolejne brawa dla Rafała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Wędka przeszła pierwsze testy i...jestem pod wielkim wrażeniem co ten blank potrafi Spokojnie w pełnym komforcie obsługuje główki w zakresie 10-30g z lunatikiem 8cm Odległości na jakie udaje mi się rzucać tak krótkim kijem sa zaskakująco dużeee , śmiem twierdzić że przerzucam niejednego z wędką 2,7 wzwyż - nie wiem czy to zasługa systemu KR czy ten blank po prostu tak ma , nie mniej jednak jestem bardzo pozytywnie zaskoczony.Woblerami boleniowymi 8-10g też bardzo daleko miota , napewno przyjemnie będzie się łowiło nią na bezsterowce boleniowe.Co do czucia brań , jest super - więcej mi nie potrzeba Kijek jest szybki , cięty - taki fast. Co do wyholowanych ryb , padły dzisiaj 2 szczupaki okołowymiarowe i miałem na kiju potężnego bolenia z warkocza , myślę że spokojnie spasione 80+.Niestety przez własną głupotę spadł - hamulec za mocno dokręcony + zapinka za jedną małą kotwice :angry: Następny w kolejce będzie typowo zawodniczy kijek , boleń , kleń.Poszukiwania odpowiedniego blanku trwają - Rafał ,mam nadzieje że znajdziesz czas na początku przyszłego roku Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingvinas Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Dąbek111,jaki kij bym castingowy polecił na Wisłę z łódki 30 -60g.M1 MX-72H da rade? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 21 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 No tego właśnie sobie zaplanowałem Na Wisełkę z łodzi w takich gramaturach Główki 30-40g +guma 3-5" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Rafał, Ty to sobie niczego nie planuj. Planowałeś uzbroić dla siebie na sandacze pewnego MHX i ... jest u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homesaver Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 O którym Blanku piszecie? Na stronie: http://www.phenixrods.com znalazłem blank o nazwie MX72B-H i jest podany CW od 14 do 35 gram. A realnie to jak się to ma? @pingvinas: skoro go do główek 60 gram planujesz to powinien mieć max CW (co najmniej) 70 gram? Mnie nie interesuje szczególnie Seria M1 (a może i tak, może jest ciekawą alternatywą, tylko nie uświadomiłem sobie tego ) Interesuje mnie Seria K2 a dokładnie: - TX-714MH-B- TX-713ML-S Są one też niedoszacowane? Posiadam TX-682C-L i bym go też jako lekko niedoszcowanego opisał ale nie aż tak bardzo. Max CW to 8 do 10 gram, dolny CW to zdecydowanie 2 gram a nie 0,8 grama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 22 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 O którym Blanku piszecie? Na stronie: http://www.phenixrods.com znalazłem blank o nazwie MX72B-H i jest podany CW od 14 do 35 gram. A realnie to jak się to ma? @pingvinas: skoro go do główek 60 gram planujesz to powinien mieć max CW (co najmniej) 70 gram? Mnie nie interesuje szczególnie Seria M1 (a może i tak, może jest ciekawą alternatywą, tylko nie uświadomiłem sobie tego ) Interesuje mnie Seria K2 a dokładnie: - TX-714MH-B- TX-713ML-S Są one też niedoszacowane? Posiadam TX-682C-L i bym go też jako lekko niedoszcowanego opisał ale nie aż tak bardzo. Max CW to 8 do 10 gram, dolny CW to zdecydowanie 2 gram a nie 0,8 grama. Wersja castingowa którąposiadasz jest zdecydowanie mocniejsza od spiningowego FX682, dolny c/w zdecydowanie niższy, ale i górny to spokojnie 12g+5cm.Mam nadzieję ,że kolega pingvinas pisząc o 60g miał na myśli całość przynęty ,taką spokojnie obsłuży M1 25lb c/w 35g.TX-714MH obsłuży gumy4"+25g ,to raczej maks komfortu jak w przypadku krótszego brata TX684 którego posiadam.Rzucałem i 30g+guma ale z wyraźnym dostojęństwem .Dlatego od 25-40g +guma będzie u mnie obsługiwał M1 25lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingvinas Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Tak jest,25-40g +guma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homesaver Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Wersja castingowa którąposiadasz jest zdecydowanie mocniejsza od spiningowego FX682, dolny c/w zdecydowanie niższy, ale i górny to spokojnie 12g+5cm.............. Nie bardzo rozumiem, czyli jak dokładnie zachowuje się wersja spinningowa do cast? Według informacji z strony producenta różni się akcją, średnicą szczytówki i dolnika.No i oczywiście sama konstrukcją. Akcja: Cast: med-fastSpin: fast CW: oba 1/32-1/4 oz. Line 3-10 lb. Jak zachowuje się wersja spinningowa do casta? Spinning będzie miał na pewno delikatniejsza szczytówkę, a tak na wygodnie jaki zakres max? Ja używam swojego cast (czyli TX-682L-C) do max 7 gram główka i 5 do 7 cm guma. Pomogło by mi to w wyborze czy poszukuje TX-712L-S czy TX-712ML-S? Bo to co piszesz o TX-684MH-C to upewnia mnie że szukam TX-714MH-C I tu już bardzo dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 22 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 (edytowane) Miałem w łapach oba równocześnie W/g opisu na mudhole spiningowy jest grubszy w dolniku ,nie wiem czy się mylą bo nie mierzyłem w realu,ale zdecydowanie mocniejszy już na pierwszy rzut oka jest castingowy.Na pewno ma mocniejszą szczytówkę,która w wersji spin jest wyraźnie smuklejsza i czuła .Ja mam wersję spin zbrojoną pod multik i on mnie ogranicza z zejściem niżej jak 4g+guma , mniej zresztą nie potrzebuję.Ten castingowy jest opisany do 14g ale w/g mnie spokojnie do 18g ,ale tutaj co wędkarz tomogą być inne odczucia i preferencje. Ten TX-712LS jest jeszcze ciekawszy i czulszy od krótszego,zajebiaszcza okoniówka i przyłowu sandacza się nie boi. Edytowane 22 Września 2013 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homesaver Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 No i mam temat do przemyślenia i rozgryzienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 18 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 (edytowane) Niejaka "Anusia " i CD Sunrise Edytowane 18 Października 2013 przez Dąbek 111 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Anusia niczego sobie Rafał,- te nici to pewter? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Klasa sama w sobie , piękna wędka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 18 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 cd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 18 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 cd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Przepiękna czysta robota Klasa Rafał Lakierowanie exstra Ps.W Sunrise na fore co to za koreczek ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 18 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Anusia niczego sobie Rafał,- te nici to pewter?Dzieki Arek.Nici ProWarp 9830 chyba pod nazwą powter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Rafał, nie wiem co napisać .......Jestem pod wrażeniem , klasa . Warto było się tak "napalić" i odliczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Rafał, to już jest wersja pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 18 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Przepiękna czysta robota Klasa Rafał Lakierowanie exstra Ps.W Sunrise na fore co to za koreczek ???Kumpel przywiózł z Niemiec chilijskiego sikacza z takimi korbolami Żartowałem Nowość u Łukasza,nazywa to tygryskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Kumpel przywiózł z Niemiec chilijskiego sikacza z takimi korbolami Żartowałem Nowość u Łukasza,nazywa to tygryskiem.Ok spoko dzięki za info , bardzo ciekawie się to prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Piękne dzieła-gratuluję.Jednak jakbym miał się doczepić to i owszem:1.W "Anusi" korkoguma mogłaby być bardziej doszlifowana ,co by nie odstawała od średnicy srebrnego pierścienia(sam koniec wędki) 2.W CD jednak chyba za "wysoko" podjechana nitka omotki,a co za tym idzie ,również lakier.Widoczny też "brzuszek" pod omotką,tak jakbyś za mało podpiłował stopkę.Ale generalnie bardzo dobrze ,więc nic tylko kręcić te patyki p.s- na "Anusi"- ta chińska naklejka moim zdaniem ............trzeba było nakleić tylko tą ich glapę,a resztę napisać od ręcznie,ale nie wiem jakie było życzenie klienta,generalnie żre się ona z tym rattanem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 18 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Piękne dzieła-gratuluję.Jednak jakbym miał się doczepić to i owszem:1.W "Anusi" korkoguma mogłaby być bardziej doszlifowana ,co by nie odstawała od średnicy srebrnego pierścienia(sam koniec wędki) 2.W CD jednak chyba za "wysoko" podjechana nitka omotki,a co za tym idzie ,również lakier.Widoczny też "brzuszek" pod omotką,tak jakbyś za mało podpiłował stopkę.Ale generalnie bardzo dobrze ,więc nic tylko kręcić te patyki p.s- na "Anusi"- ta chińska naklejka moim zdaniem ............trzeba było nakleić tylko tą ich glapę,a resztę napisać od ręcznie,ale nie wiem jakie było życzenie klienta,generalnie żre się ona z tym rattanem 1.W Anusi korkoguma nie wystaje ponad krawędź pierścienia, to celowo zrobiona fazka na krawędzi korkogumy i efekt Foto robi swoje.2.W CD-ku nitka kończy się, sporo przed załamaniem ramki ,a lakier zgadza się, jest nadlany,aby przykryć dokładnie krawędź omotki .Wolę ciut przelać niż nie dolakierować .Przy stopkach też zgoda ,nigdy nie szlifuję przesadnie tego garba ,gdyż uważam to za zabieg zbędny .Przeważnie tylko ostrzę koniec stopki ,w celu ułatwienia sobie pracy 3.No naklejka jest spora i gryzie się bardziej z ideą customa niż ratanem,ale miała być Ale szczere dzięki za uwagi i podejście do sprawy od technicznej strony, bo gusta są różne i sam wygląd to kwestia gustu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Bardzo fajnie to przyjąłeś.Nie był to wszak jakiś złośliwy ruch z mojej strony,a tylko nakierowanie to, do czego ludzie lubią się doczepić. Uwierz że na co dzień mam gorsze i bardziej niezrozumiałe "dojebki" klientów,a to we mnie wzmaga wzrok strasznie Pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi