Skocz do zawartości

Dąbek 111 i skutki uzależnienia

Dąbek 111

Rekomendowane odpowiedzi

Piękny kijek wyszedł. Mam pytanie o przelotki, ile ich dałeś i w jakich odległościach je rozmieściłeś? Jaka jest odległość między uchwytem kołowrotka a pierwszą przelotką nr 20.

Miło mi ,że się podoba.Niestety  nie zapisuję spasingu. Każdy blank nawet ten sam model trzeba traktować indywidualnie,zawsze wyjdą niewielkie różnice,ale jednak. 

Poproś kolegę @ Zwierzu ,pewnie udzieli informacji.

• 2 tygodnie później...

Na + : oszczędna forma, prosty, harmonijny kształt rękojeści, czarno-białe przekładki, bardzo estetyczny i praktyczny DPS.

Na - : naklejka (zakładam, że klient sobie życzył, niemniej jednak wygląda słabo), liczba użytych rodzajów korka (szkodzi ww. spójności i harmonii formy), napis odręczny - bardziej estetyczne będą IMO mniejsze litery.

Realizacja ostatnich projektów (Elixir FX902-2, Anusia, CD Sunrise) - poziom pro :)

EDYTA: świetnie doszlifowany korek, nawet na burncie nie widać wżerów :)

Edytowane przez krzysiek

Hmmm

Naklejka w porównaniu z "Anusią" jest zminimalizowana tylko do znaku graficznego producenta blanku , czyli w tym przypadku Phenixa . Coby nie patrzeć nie ma wrażenia że przygasza inne smaczki. jest mimo wszystko taka "niezauważalna" . Tak samo napis "Pawlisko" : na zdjęciach makro wygląda jak wygląda ale w naturze jest tylko delikatnym "wtrętem" także nie rzucającym się w oczy. Korek jest dobrze dograny , ładnie wygląda w świetle dziennym , na zewnątrz .

Całość jest dobrze (super dobrze :D ) wykonana , cieszy detalami , dobrze leży w ręce . Na razie zabezpieczyłem korek Cork Sealem , także "Anusia" dostała już 1 warstwę , za 2 godziny dalsze lakierowanie obu dolników , wędek .

Rafał , co mam napisać o "Pawlisku" ????? Jest na serio super , spełnia moje oczekiwania w 200% . Dziękuję !!!!!!!!!!!!!!!

I mam nadzieję że będzie taki łowny jak "Anusia"  - bo ta nad wodą szaleje skutecznością :D  ;)  

Edytowane przez staszek

Cork Sealem zabezpiecza sie korek tylko raz.

Druga warstwa jest niepotrzebna i niepotrzebnie wybłyszcza korek. Zwłaszcza po kilku wędkowaniach korek się świeci jak księżyc w pełni.

Oczywiście nikt nie broni nakładać 5 warstw nawet, ale są one całkowicie bez sensu.

Edytowane przez robbox4

@robbox

Tu bym delikatnie polemizował. Jeżeli korek jest suchy a pierwsza warstwa jest cienka to można spokojnie dać dwie warstwy moim zdaniem. Zwłaszcza w przypadku korka "dziewiczego" nigdy wcześniej nie impregnowanego etc. Po pierwszej cienkiej warstwie cork-seal'a na takim korku praktycznie nie ma sladu poza lekkim przyciemnieniem koloru, tak pije.

Ale fakt że jak się przesadzi z corksealem to efekt jest taki jakby lakier był na rękojeści. Chociaż niektórym to odpowiada - ja np. z rozmysłem tak kilka rękojeści sobie zaimpregnowałem, tak lubię po prostu.

EDIT: oczywiście mam na myśli biały "zwykły" korek - nie jakieś aglomeraty / burnty etc.

To wszystko się godzi jeśli plastry korka są z jednego sortu. Jak się czasem poklei korek, potem zeszlifuje i nałoży się 2 warstwy to czasem są miejsca gdzie jeden fragment jeszcze pije a na innym już się odkłada i ścieka. Różne mogą mieć gęstości i taki efekt się robi.  

Edytowane przez Krzysiek_W