skippi66 Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Powinno Powinien. Fore grip więc powinien. Fore to skrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 I to jest dobry kierunek. Oblukaj może jeszcze jakąś alternatywe , może coś z nowych ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 2013-10-15-1175.jpg Ale ten rozszerzający się fore, to Ci akurat wyszedł REWELACYJNIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 1 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Piękny kijek wyszedł. Mam pytanie o przelotki, ile ich dałeś i w jakich odległościach je rozmieściłeś? Jaka jest odległość między uchwytem kołowrotka a pierwszą przelotką nr 20.Miło mi ,że się podoba.Niestety nie zapisuję spasingu. Każdy blank nawet ten sam model trzeba traktować indywidualnie,zawsze wyjdą niewielkie różnice,ale jednak. Poproś kolegę @ Zwierzu ,pewnie udzieli informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 1 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Karol, było macanko nowych dwuskładów, ale w długościach 7'2" 10lb i chyba dwa mocniejsze.Podpytam ,może będą też dłuższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Super, dzieki. Jak sie da to zwaz tez zwykly korek dla porownania, jesli mozesz to zrob fotki na wadze np komorka to moze zaczniemy robic baze danych z wagami komponentow 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 14 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 MX72MH ze stajni Phenixa 17lb i niedoszacowany c/w 21g ,który w realu spokojnie obsłuży gumaka 4" na 30g . P844- 2MHX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Świetna robota, szczególnie ten Phenix. Palce lizać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 (edytowane) Na + : oszczędna forma, prosty, harmonijny kształt rękojeści, czarno-białe przekładki, bardzo estetyczny i praktyczny DPS.Na - : naklejka (zakładam, że klient sobie życzył, niemniej jednak wygląda słabo), liczba użytych rodzajów korka (szkodzi ww. spójności i harmonii formy), napis odręczny - bardziej estetyczne będą IMO mniejsze litery. Realizacja ostatnich projektów (Elixir FX902-2, Anusia, CD Sunrise) - poziom pro EDYTA: świetnie doszlifowany korek, nawet na burncie nie widać wżerów Edytowane 15 Listopada 2013 przez krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Naklejka, to rzecz gustu, jedni lubią drudzy nie. Ja lubię takie delikatne znaki rozpoznawcze stajni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 To prawda, ale według mnie takie "wtręty" zaburzają ten czysty, oszczędny styl. Ot, taka luźna uwaga - nic wiążącego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Dzięki Panowie za komentarz.Krzysiek ,co do naklejki zgadzam się w 100% Napisy,fakt mogłyby być mniejsze ,sam takie wolę.Skarcę dzisiaj kaligrafistkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Heh, to takie buty Ja jestem zdany wyłącznie na siebie. Jak robię napisy to cała rodzina dyskretnie usuwa się z pola widzenia, żeby byle czym nie podpaść Miłego karcenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 (edytowane) HmmmNaklejka w porównaniu z "Anusią" jest zminimalizowana tylko do znaku graficznego producenta blanku , czyli w tym przypadku Phenixa . Coby nie patrzeć nie ma wrażenia że przygasza inne smaczki. jest mimo wszystko taka "niezauważalna" . Tak samo napis "Pawlisko" : na zdjęciach makro wygląda jak wygląda ale w naturze jest tylko delikatnym "wtrętem" także nie rzucającym się w oczy. Korek jest dobrze dograny , ładnie wygląda w świetle dziennym , na zewnątrz .Całość jest dobrze (super dobrze ) wykonana , cieszy detalami , dobrze leży w ręce . Na razie zabezpieczyłem korek Cork Sealem , także "Anusia" dostała już 1 warstwę , za 2 godziny dalsze lakierowanie obu dolników , wędek .Rafał , co mam napisać o "Pawlisku" ????? Jest na serio super , spełnia moje oczekiwania w 200% . Dziękuję !!!!!!!!!!!!!!!I mam nadzieję że będzie taki łowny jak "Anusia" - bo ta nad wodą szaleje skutecznością Edytowane 15 Listopada 2013 przez staszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 (edytowane) Cork Sealem zabezpiecza sie korek tylko raz.Druga warstwa jest niepotrzebna i niepotrzebnie wybłyszcza korek. Zwłaszcza po kilku wędkowaniach korek się świeci jak księżyc w pełni. Oczywiście nikt nie broni nakładać 5 warstw nawet, ale są one całkowicie bez sensu. Edytowane 15 Listopada 2013 przez robbox4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 A ja chciałem również podziękować za MHXa P844-2 który właśnie dotarł, nikt nic nie napisze nie pochwali...a mi się podoba jak cholera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 @robbox Tu bym delikatnie polemizował. Jeżeli korek jest suchy a pierwsza warstwa jest cienka to można spokojnie dać dwie warstwy moim zdaniem. Zwłaszcza w przypadku korka "dziewiczego" nigdy wcześniej nie impregnowanego etc. Po pierwszej cienkiej warstwie cork-seal'a na takim korku praktycznie nie ma sladu poza lekkim przyciemnieniem koloru, tak pije. Ale fakt że jak się przesadzi z corksealem to efekt jest taki jakby lakier był na rękojeści. Chociaż niektórym to odpowiada - ja np. z rozmysłem tak kilka rękojeści sobie zaimpregnowałem, tak lubię po prostu. EDIT: oczywiście mam na myśli biały "zwykły" korek - nie jakieś aglomeraty / burnty etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Niby tak . Mam St.Croix zabezpieczony właśnie kilkukrotnie Cork Sealem i faktycznie 'błyszczy" . Ale za to łatwo się go czyści i nie stresuje brudem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Są dwie szkoły, falenicka i otwocka Wybrane, wybłyszczone elementy, spolerowane na satynę mogą wyglądać interesująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Po pierwszej cienkiej warstwie cork-seal'a na takim korku praktycznie nie ma sladu poza lekkim przyciemnieniem koloru, tak pije. Potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Właśnie tak jest u mnie, korek wpił zupełnie lakier . Poza tym podobnie jak Friko - podoba mi się taki dolnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 JAk napisałem, nikt nikomu nie zabroni kilku warstw. Jednak często sie spotykam z przesadą w stosowaniu tego preparatu. Umiar wskazany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Ja nakładam dwa i cienko. Nie mam zamiaru się wymądrzać i pouczać,jak ktoś chce ,niech nakłada raz lub pięć .Swoich rękojeści ,wszystkie w burncie i mkorkogumach nie zabiezpieczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 (edytowane) To wszystko się godzi jeśli plastry korka są z jednego sortu. Jak się czasem poklei korek, potem zeszlifuje i nałoży się 2 warstwy to czasem są miejsca gdzie jeden fragment jeszcze pije a na innym już się odkłada i ścieka. Różne mogą mieć gęstości i taki efekt się robi. Edytowane 15 Listopada 2013 przez Krzysiek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 15 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgadza się,dlatego nie wolno robić na od...l tzn. nawalić towaru i odstawić w kąt. Nakładam bawełniana szmatką delikatnie wcierając ,aby takie zacieki nie powstały i po 1h ponawiam operację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi