Dąbek 111 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Zestaw przelotek 4g , uchwyt 20g blank 21g ,korka nie ważyłem .Powinieneś zmieścić się w 55g.Możesz rozciąć DPS-a i wstawić insert z korka. Edytowane 14 Stycznia 2014 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Dasz radę .W sumie dużo zależy od blanku.Wychodzi ,że jak blank do 30g to jest to wykonalne .Przelotki PB minima od Match 16 do 3W to PB micro z cyrkonowym wkładem, uchwyt j/w .korek floor zakończony cienką korkogumą.Brak metalowych pierścieni penie sporo wnosi ,a raczej zabiera.Miałem dylemat czy wstawiać oryginalne plastikowe zaślepki i stanęło na dotoczeniu z lekkiej korkogumy.W sumie jak się zastanawiam to jedyne z czego można ująć wagi,to zwykła nakrętka SKSS zamiast tulei ,bez korka za uchytem.Dla mnie pierwsza liga , korek zamiast plastiku ładniej wygląda i przy tak cieniutkim blanku trudno o właściwe proporcje a tobie się to udało znakomicie , brawka Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 obawiam się że waga korka zrobi swoje właśnie zważyłem nieobrobione plastry i wychodzi średnio 1.8gr szt. jest ich 15 + 4szt korkogumy po 4mm(2gr każdy) co razem daję 35 gr.Ciekawe ile ubędzie po przetoczeniu...Masz może porównanie wagowe dps-a pełnego i dps-a z insertem korkowym? zastanawia mnie jaka może być różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Acho Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Jest tak jak piszesz blank 21gr, minimy od 16 do 3. flor na rekojesc wlasnie sie klei:)jedyny mankament to uchwyt dps ( nie podpasowały mi skss-y) a to już 22gr po przycięciu.no i rękojeść nie będzie dzielona ale dolnik krótki 17 cm. Za parę dni będzie gotowy kij to się pochwalę może się uda...Na jakim blanku zbroisz ten kij? Zaciekawiła mnie waga blanku hm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 FX601-1 6' 1-6lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Na pewno zjedziesz z wagą o połowę. Jeśli robisz klasyczną z fore oraz gripem za gwintem ,to może być ciężko . Moje element z korka mają średnicę maks 24mm i je tulei KSKSS-a 1.5mm grubości. Od końca wędki do stopki korby 23cm.Jak dasz szczątkowe forei minimum za gwintem to powinno być OK. Ale nie ma co się szczypać z wagą na siłę ,jak ma się nie podobać i h..wo leżeć w łapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 dokładnie, ma się tym wygodnie łowić. Waga jest na 2 miejscu, ale i tak wysoko postawiłeś poprzeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Jeszcze trochę i dojdzie do tego że kijek będzie na trzech przelotkach nano micro a kołowrotek na taśmę izolacyjną. Będzie najlżej jak się da .Kijek zupełnie nie moja bajka,ale pierścionki z korkogumy zamiast tych badziewnych z plastiku,to naprawdę ciekawy pomysł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek3b Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zbroiłęś może st.croix 5S76MF2 12.lb.Chcę zamontowac przelotki Fuji KR i nie wiem czy zacząc od 25H cz 20H na szczycie 4,5.Kij bedzie na sandacza na lekko do główka plus guma 10-20g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Spokojnie od 20H.Osobiście zbroiłbym w Phenixy od 20Y do 4L. Ale masz prawo ich nie znać i z dostępnością tez różnie.W KR też wyjdzie lekka kosa .Możesz też na Fuji alconit od 25Y i stożek przez 12Y ,7Y,6L,5L,3x4L+top 4 LGST, wychodzi lekko ,płynnie i taniej od KR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek3b Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Dzięki KR-y już zamówine zmienię tylko 25H 12H na 20H i 10H. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Kolejna odsłona FX902,piankowo i czarniawo U chwyt VSS ,przelotki PB minima od 20 Match do 4V +PB microtop 4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 No wkoncu VSSsik troszke ksztalt tej gruszki na KDPS mi sie nie widzi ale ogolnie tak jak lubie. Czysto i bez zbednych bling bling! Kolejny udany projekt i chyba do setki Phenixow juz nie daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Klasa, jak zwykle Rafał mam teraz sporo innych wydatków, ale Ty jeszcze mi UL ukręcisz(mam taką nadzieję ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Dzięki Kamil,z grucha to taka historia ,że jest od KSKSS17 ,a srednica KDPS17 jast mniejsza ,taki był dostępny,więc musiałem dotaczać kształt pod adapter(który skracałem i toczyłem w cygaro) i specjalnie nie mogłem zjechać z grubością ścianki ,bo nic by nie zostało. Maniek, właśnie widziałem kiedyś ,że chyba elitę goniłeś przerzucasz się na okonki ? Jak będziesz miał potrzebę, to tel. znasz,coś wymyślimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Mimo to calkiem fajnie sie prezentuje korcze tyle tych phenixow juz ukreciles a ja ani jednego jeszcze w lapie nie mialem. Ale kurcze jak mnie ktos nie poprosi to nic krece. Bo zlozyc cos lubie i to bardzo ale jestem juz po za faza costumow i dlatego aktualnie nie posiadam zadnego. Jak skoncze batsiaki to bedzie moj pierwszy od dawien dawna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Elitka została, na szczęście sobie poradziłem bez sprzedaży czasami okazje poptrafią we łbie chwilowo namieszać i się podejmuje złe decyzje Ale akurat nie było kupca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Kamil samych Phenixów to może ciut więcej jak połowa,ale nie ukrywam ,że lubię te blanki,bo oferta się poszerza i można dobrać w każdej kategorii.No plus niezaprzeczalny ,mogę pomacać i powyginać każdego.A ty możesz sobie w chłupie sprawić własnego Megabasa .,który będzie wyglądał jak chcesz.Dla takiego np TX-S682L, czy ciut dłuzszego TX-S713L znalazłbyś sporo zastosowań u siebie, pod okonie ,pstrągi i sandacze na leciutko jak znalazł. Maniak też tak czasem mam i w podobny sposób pozbyłem się trzech super kijków ,bo się we łbie urodził chory pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Nie powiem za jakis 7 stopniowy kijek nie byl byl zly ale ja jestem aktualnie zafascynowany Evergreenem. Mialem ich kijkow najwiecej i mimo kilku wpadek siegam po ich kijki bardzo chetnie. Jak narazie znalazlem wszystko czego szukalem. W planie jest ich kolejna witka mtora mialem okazje polowic tylko troche sianka trzeba uciulac. Wiem ze za ta cene (kupuje uzywke) moglby uzbroic jakis fajny blank ale mimo to mnie jakos w tym kierunku nie ciagnie, nie wiem czemu bo moje kijki staram sie odpicowac jak tylko potrafie. Design w moj desen ale mimo to nie czuje miety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Brak wiary? Zbrojenie w ubranka dżapańskie wychodzi Ci ,jak mało komu, więc o co kaman? To jakby szewc kupował w CCC ,a Okrasa żarł w McDonalds Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Nie bo lubie polowic swoimi kijkami co robilem kumplowi zaluje jedynie jednego kija na blanku Batsona XSB 822.5TC, fajna szpada byla. Glownym powodem jest chyba brak mozliwosci odsprzedania takiego kijka. Materialy na Batsona wyszly 320€, kumplowi odsprzedalem za 250€ @ on po roku oddal go za 80€ a po za tym to chyba bania presja w niemczech na JDM juz sie u mnie na tyle zakorzenila ze ciezko znow sie przesgawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Krótki ,lekki ,poręczny ,minimalistyczny czarnuch,FX701Miało być bez pierścieni ,to i jest bez omotek na splicie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Rafał, ile to warzy?? ze 65 gr.? Fajny czarnuszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Dzięki Mariusz.Tego nie ważyłem ,mirage na dokładnej, nie sklepowej okazał się spaślakiem 54g .FX pewnie cięższy o różnicę wagi blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Dzięki Mariusz.Tego nie ważyłem ,mirage na dokładnej, nie sklepowej okazał się spaślakiem 54g .FX pewnie cięższy o różnicę wagi blanku. "Siermiezne" konstrukcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi