mrWhite7 Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Artur,- poza pierwszym zdaniem, które odnosi się personalnie do Ciebie, by pokazać moją niechęć do toczenia jakiegokolwiek sporu i pełną akceptację każdego osobistego pomysłu, pozostałe słowa są ogólnymi moimi spostrzeżeniami i nie należy się tam niczego doszukiwać (aluzji) W końcu każdy musi się męczyć sam ze swoją wędką Taką mam zasadę, że mówię wprost nie owijając w bawełnę, więc jakbym chciał by te 'uwagi" dotyczyły kogoś (nie koniecznie Ciebie ) to bym napisał czego i kogo dotyczą Z mojej strony to koniec offtopa, który zaczął się i powinien się skończyć tylko na tym, że ucieszyłem się, że nie łowię sam tymi bardzo ciężkimi 200g kijami PSPrzepraszam Rafał za zaśmiecanie wątku Zawsze cię podziwiałem właśnie za łowienie tak ciężkimi kijami, które z powodzeniem można zrobić o 25 % - 30 % lżej . Nie poradziłbym sobie wywijać 200 g PST 895 Phenixa skoro można go zrobić w 135 g tak jak właśnie zrobiłem Kapelusz z głowy i brawka i to bez jakichś uszczypliwości czy podtekstów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Wszystko sie zgadza, zdjecie potwierdza ze oprocz dogadywania innym wzialem sie i za siebie Friko,do tego trochę ruchu ze spinem/spinami nad wodą a nie z wagą przy kompie i za rok będzie forma rodem z Mr.Olympia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Wzrusza mnie troska uzytkownikow o moj dobrostan 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 (edytowane) No to krótko .Kij miał być w ciemnym korku,a nie w jasnym i tu fakty mówią za siebie,jasny jest lżejszy od ciemnego Pełna rękojeść, też mi jak i właścicielowi wędki bardziej pasuje. Edytowane 1 Kwietnia 2014 przez Friko 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Witam, Ten jak i inne wątki próbują przychylić na swoją stronę jakże inne rozumienie słowa rodbuilding. Dla jednych wędka to prawdziwa wyscigowka na miare Ducati 1199 Superleggera, ma być jak najlzejsza, najszybsza, z najnowocześniejszych materiałów czy węgla rodem ze sraczy na promach kosmicznych, wysoce wyspecjalizowana w jednym tylko celu. By wygrać z innymi. Dla innych liczy sie cos innego. Chcą ciężkie rodzaje korka, lubią pierscionki, drewniane uchwyty czy elementy rekojesci, nie musi mieć koniecznie największej szpady. Woli cos na miare HD Fatboy czy ci młodsi i odwazniejsi V-Rod. Ja wole ta druga opcje. Dla mnie wędka musi być po prostu ładna w moim rozumieniu znaczenia tego słowa. Lubię pierscionki, uwielbiam rekojesci rezonansowe bo mi działają, jak juz ma być dzielona to tylko rezonans. Meczylem Romka przez rok zanim zaczął robić sam w drewnie i do tej pory wyglada to super mimo iż od 2008 trochę czasu upłynęło. Nie probujcie mi wmówić ze tylko WY macie racje. I bądźmy szczerzy, do wedek 3m + czyli moich ulubionych split grip i odciazanie rekojesci ma taki sam sens jak przelotka wyjściowa nr. 16 w wedce karpiowej do połowow na najwiekszych odleglosciach 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Do wątku wkradły się niepotrzebne emocje, więc trzeba było zrobić porządki... proponuję powrót do meritum 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Dzięki za wyczyszczenie śmieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) UDAŁO MI SIĘ !!! namówić Rafała do realizacji pewnego zadania Oby tylko wszystko poszło dobrze to zaprezentujemy wynik końcowy. Czegoś takiego Rafał jeszcze nie prezentował Tymczasem ... cicho -sza aby nie zapeszyć PS kto zna temat niech zostawi tymczasem to dla siebie Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Z tygodniowym pślizgiem ,kijek który lokci nie wyłamuje FX701, przelotki PB minima Tich match 16-3w, waga 63g ,można mniej ,ale te świecidełka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 O ja cię! Chce się mieć coś takiego Gratki Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) Fajny .Świeci się jak bombki na choince Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez skalek-77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Fajny .Świeci się jak bombki na choince Raczej jak psu j...... . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Jak zwylke - klasa Rafał W lakierze na omotce można sie przejrzeć ale jak by był dla mnie, bylby w ciemnym koreczku,wizualnie bardziej mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Z tygodniowym pślizgiem ,kijek który lokci nie wyłamuje FX701, przelotki PB minima Tich match 16-3w, waga 63g ,można mniej ,ale te świecidełka. Ładniutki jak zwykle w wykonaniu Rafała Rafał - z ciekawości ważyłem pierścionki przy średnicy 12-12,5 waga 1gr, te w okolicach 8 ważą 0,7gr czyli łącznie 3,5gr,(chyba że te z innej stajni są) czy to dużo czy mało, oto jest pytanie..Dla mnie osobiście kij bez tych świecidełek jest jak piękna kobieta bez dodatków, niby ubrana a jednak czegoś brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Super posumowanie Artur Jak komuś przeszkadza te 3,5g to zawsze można jeszcze oskrobać kołowrotek z lakieru i zestaw będzie poprawny ideologicznie 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) Z tygodniowym pślizgiem ,kijek który lokci nie wyłamuje FX701, przelotki PB minima Tich match 16-3w, waga 63g ,można mniej ,ale te świecidełka. W końcu moje cudo wstawiłeś Teraz czekam na Dawię Luvias 2004 która powinna być u mnie za max 2 dni Całość będzie ważyła 253g Rafał- jak zwykle klasa. Tym razem przy budowie całkowicie zdał się na Cibie. Nie maiłem własnych fanaberii ( jak zwykle) - nie zawiodłeś!! ps.Robert, Ty chyba korbą gardzisz więc po co Citaki patyk? Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez _ronin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Jakby nie te pierścienie, to by 250 nie przekroczył (żart taki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 ...ps.Robert, Ty chyba korbą gardzisz więc po co Citaki patyk?...Dla mnie ładne jest ładne, bez względu na to w którą stronę ma przelotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) Taaaaa, zdecydowanie byłaby różnica - szczególnie po całodniowym łowieniu.Ręka by odpadła- szczególnie moja Robercie, w UL ma przelotki w jedynym słusznym kierunku . Udowodnię jak Cię na ZZ zabiorę.... zresztą co ja będę Ci tłumaczył. I tak nie zrozumiesz dopóki Ci tyłka nie złoję Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez _ronin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Jacku, już nie mogę doczekać się tego "łojenia" (marzyciel ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Super posumowanie Artur Jak komuś przeszkadza te 3,5g to zawsze można jeszcze oskrobać kołowrotek z lakieru i zestaw będzie poprawny ideologicznie ..16.5 metra podkładu mniej również odciąży finalnie zestaw ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Rafał,świetna wykałaczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 63 gr jak na patyk 6lb to waga dobra, chociaz w pracowni u Kawalca widzialem patyki tej klasy wagowo niewiele ponad 50 gram - jesli pamiec mnie nie myli. W tym konkretnym projekcie oprocz pierscieni o ktorych wspomnial Artur mysle ze mozna bylo dodatkowe 2 gramy urwac rezygnujac z zaczepu oraz lakieru na opisie ; razem z pierscieniam jesli waza tyle ile piszecie daloby to redukcje o ok 5.5 gr czyli wiecej ile wazyl komplet przelotek do tej wedki To juz jest jednak troche sztuka dla sztuki takie śrubowanie wagi wiec i bez tych zabiegow kij jest funkcjonalny i ladny przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 63 gr jak na patyk 6lb to waga dobra, chociaz w pracowni u Kawalca widzialem patyki tej klasy wagowo niewiele ponad 50 gram - jesli pamiec mnie nie myli. W tym konkretnym projekcie oprocz pierscieni o ktorych wspomnial Artur mysle ze mozna bylo dodatkowe 2 gramy urwac rezygnujac z zaczepu oraz lakieru na opisie ; razem z pierscieniam jesli waza tyle ile piszecie daloby to redukcje o ok 5.5 gr czyli wiecej ile wazyl komplet przelotek do tej wedki To juz jest jednak troche sztuka dla sztuki takie śrubowanie wagi wiec i bez tych zabiegow kij jest funkcjonalny i ladny przy okazji Taaa, później będą same wymoczki, gumki od kaleson, bo wędka lżejsza od długopisu .A nie łaska trochę muskuły wyrobić?A morskie wędzisko, slamer 460 i napierdzielać kilka godzin główką 100g . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 No Rafal... dziela sztuki RB wykrecasz I pytanie techniczne: czy juz masz profesjonalna tokarke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi