Skocz do zawartości

Dąbek 111 i skutki uzależnienia

Dąbek 111

Rekomendowane odpowiedzi

Rafał, DZIĘKI! Kolejne "dziwadło w moich zbiorach. Jak tylko odbiorę, to wstawię fotki z tym nie prawie ale trzydziestodwuletnim (32!) Shimano Bantam. I...będzie zabawa, będzie się działo! Tylko skąd ja wezmę ten kapelusz słomkowy??? :rolleyes:

Ten slomkowy kapelusz to teraz nie problem  :D Ja mam, od wczoraj... :ph34r:

Rafal :) jest lepiej niz sie spodziewalem.Moze powiem cos co juz mi napisales,Kijek nowy wazyl 192gr, nastepnie po przerobce rekojesci waga spadla do 186gr.Po zabiegu Rafala kijek schudl o 50gr czyli wazy 136gr.Nie bylo zbijania wagi na sile (akurat tu nie mam jakis zboczen) poprostu jak wyjdzie, jestem bardzo zaskoczony o ile spadla jego waga.

Rafal dobra robota.

Miałem chwilkę czasu przed imprezą rodzinną i do tego przestało lać...więc nad wodę na szybki test możliwości nowego zestawu. Zestaw ma słuszną wagę, ok 480g ale jest pięknie wyważony. Punkt równowagi wypada 1 cm przed wodzikiem. Na Bantamie plecionka Spider Wire Red Code 0,17. Multik po serwisie (czyszczenie, smarowanie, wymian łożysk i wymiana tulei na łożysko) pracuje pięknie. Wstępnie, ostrożnie magnetyk ustawiłem na 8 (zaczyna się na 10) i powoli po wyczuciu zestawu zszedłem na 1 co jest końcem skali. Kij RAKIETA! W przedziale 10-30 ciska jak z katapulty pięknie ładując szczyt. Aby nie komplikować interpretacji wyników zastosowałem do testów oliwki z krętlikiem (oczywiście  pamiętam o różnicy w temacie lotna/nie lotna przynęta) Uzyskane odległości 30 do 60 m. 8g dałem radę rzucić na ok15m a 50g (nie było specjalnym problemem dla kija) poszybowało ... baaaaaardzo daleko 

(zmartwiło mnie tylko , że na ciężarki ołowiane nie było nawet brania :D )

Ponowne dzięki Rafale

post-52107-0-17319000-1398605063_thumb.jpg

Edytowane przez BOB1
  • Like 2

Na tylnym bagażniku są pudełka do sliderów, a

to siodło podobno amortyzuje skok z 3 metrów tak że

klejnot jest cały, co do trąbki z przodu

to jest to swego rodzaju kwok który zanurzasz na pół metra do wody i kwoczysz :D

najlepszy na sandacze w czerwcu.

Wiem bo dziadek takim latał na ryby .

ZH

• Like 2