Skocz do zawartości

Dąbek 111 i skutki uzależnienia

Dąbek 111

Rekomendowane odpowiedzi

Czizyss, jak w nocy łowicie to też na szczytówkie paczycie :P

Ja tylko tnę gdy poczuję.

Nigdy nie patrzyłem bo to dodatkowe 1,2234 ms opóźnienia. :ph34r: a zedy spóźnialskich nie lubiejom.

Pozdrowienia dla paczoncych i płaczących że znowu się nie uwiesił.

ZH

• 2 tygodnie później...

Rafał kobieta Cię opusciła?  :rolleyes:

Jest lekko rozdrażniona i stąd hmm... :ph34r: no może nie lekko :P 

Rafał, to już jest High Level...

A może byłbyś w stanie cyknąć choć jedną fotkę z ugięcia tego patyk ,

Jasne,jak w środę rano nić nie będzie w stanie go ugiąć,to poszukam solidnego zaczepu :)

Rękojeść to normalnie światowy top . Świetnie wyszła materiałowo i kolorystycznie B)

Jedyne , co moje oko drażni , ale ogólnie we wszystkich customach to firmowe nalepki :whistling:

A mi Rafał ukręcił MXS72L bez firmowej naklejki ( takiej sraxonowskiej nieco  ;) ) i przez moment czułem się nieswojo , tak no name nieco ... Ale wyszło piknie , czarno-srebrno-piankowo , kijek cudeńko bo blank zacny jednak jest  :clappinghands: - ludziska mieli rację . Dzięki - uśmiechnę się o więcej  :D

Testy PST966 miały być dzisiaj z rańca,ale że plany sie zmieniły jechałem wczoraj po robocie,czyli 20:30 ,więc czasu mało.

Nad wodą warunki średnie ,szczególnie do testów,wiatr prawie w pysk , tzn w prawe ucho :)

Włażde na ostrogę,rafka na desr.Na poczatek okolice środkowego c/w,czyligumaki i stukanie po dnie od 15-25g + 3" i 4" rzuty atomowe i czucie przynęty prawidowe.

Zaczynam schodzić coraz niżej,dochodząc do 7g+5cm stwierdzając ,że mógłbym łowic tym zestawem okonie w wislanych klatkach ,tylko po co :D Na koniec gumowego testu 35g+4",podbicie krótkie z nadgarstka ,resztę załatwia prąd wody,jak na moje warunki to i tak za dużo,ale kijek daje radę.

Wlazłem na rafke,tj mam ją przed sobą ,ok 30-40m.Wszystkie Thrillopodobne wobki 10-24g latają jak z armaty,bez wysiłku.Rybek nie widać,zero oznak życie,na szczęście wiatr skutecznie odstrasza komary.Nagle jest ,zaczep ,wyciągam komóre bedo testy ugięcia :D

post-50002-0-37804200-1403674590_thumb.jpg

post-50002-0-00142800-1403674613_thumb.jpg

post-50002-0-79695400-1403674649_thumb.jpg

Zmieniam wobki na mniej lotne , 5cm uklejka Janusza Widła pod wiatr lata na ponad 20m, z wiatrem ok 40m ,Yozuri 6cm 5g s systemem rzutowym pod wiatr ok 30m z wiatrem ok 50m.Drobna praca tych wobków wyraźnie wyczówalna na szczytówce.

Na deser gumy RH10cm,które na tej miejscówce i przy tym stanie wody to i tak sporo.Kij uniesiony pionowo,stoję w zupie po jajca więc pułap znacznie zmniejszony.w drugim i czwartym rzuci meldują się bolcowe dzieci 40+,hol takiej rybki tym kijkiem o dziwo już sprawia radochę .Czuć moc w badylu,ale część szczytowa ładnie amortyzuje.

Kolejny rzut i wisze na rafie,kolejne dwa dwa i znowu wiszę ,czyli z tego pudła RH10 wys zły :angry:

Ale przed urwaniem ostatniej ,jest mocne przytrzymanie ,jakoś dziwnie na bolkai zaczyna dołować blizej mnie.Leszcz za kapotę,taki ok 1,5kg moze więcej.

post-50002-0-05034800-1403675422_thumb.jpg

Zmiana zawodnika na RH85 :) Tym wobkiem pobiłem odległościowo chyba wszelkie moje rekordy ,rzuty z wiatrem grubo ponad 70-80m.

W trzecim zaciągu jest strzał,nie docinam,czuć że to już rybka ,ale patyk robi z nią co chce.

Jednoręczne fotki telefonem i na brzeg. 

W tym momencie sie wku...m nie mogę wkleic bolka,a nie umiem sprasowac zdjęcia :(

Miał 64cm i ma dalej bo pływa :)

Uzupełnieniem PST była Daiwa bradia 3012 z czterosplotowym sznurkiem Duela 1.5PE więc grubo.

• Like 7