pikuś Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Proste,spójne,eleganckie.Podobają mi się proporcje i przekładki.Dobra i przemyślana robota.Gratuluje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Gratki Rafał - bardzo spójny projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Spokojny klimat, umiar i klasa. Brawo Rafciu.PS kupiłem stary uchwyt...ale razem z resztą wędki więc śpij spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Ulala, Panie Dąbek ale ładne wędeczki pan kręcisz Można wiedzieć co to za białe tworzywko w mocniejszej karabelce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Cos mi sie zdaje ze to jakas wykladina / gumoleum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Witam,gratuluję bardzo ładnego projektu,czysta dokładna robota i te pierścinki z teflonu- ciekawy pomysł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 8 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Mój osobisty kijek,wykonany w celach poznawczych blanku i uchwytu.Po dzisiejszych testach zdecydowanie zostanie na dłużej. Matagi TR76 Super Shore L, 12lb i 11g c/w ale tylko na papierze ,bo w realu znacznie więcej. Przelotki to mix Y-ków Phenixa z L-kami tytanowymi Fuji. Uchwyt TVS 16 na Vovenowej rurce i grafotowej tulei.A reszta tak jak lubię Czyli ciężki burnt .Masa kijka 104g, ale w łapie leży świetnie ,co sprawia wrażenie lżejszego. Testy jedynie zakresu obsługiwanych przynęt ,bo rybki nie dopiasały.Kijek głównie Jigowy w zakresie 5g+5cm gumak do 15g+smukła 10cm.,ale da się połowić obrotówkami2-3 i 4-ka na spokojnej wodzie,jak i wobkami bardziej lotnymi. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Bardzo awangardowo ! Brawo!Czy na szczyscie uchwytu jest winding check czy tylko nitka pod lakierem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 8 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Na szczycie jest pierścień z większą średnicą od blanku.Zabieg celowy ,aby nadlać lakierem stożek . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Szczyt można zasłonić Fuji WCS17 lub aluminiowym pierścieniem Matagi D17-FR. Od strony gwintu można zastosować podobne rozwiązanie ale w rozmiarze 16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 ...do tego czerwona nitka w omotce i już jestem na tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Rafał!!Brawa,wielkie brawa za wykon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikuś Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Wygląda extra,lekkie odbicie od klasyki.Podoba mi się takie wykonanie i od razu zapytam jak zrobiłeś koniec pokrętła i blank tamże(pierścionek i omotka?)bo niewidać na zdjęciach i ile rurki vowen dałeś w uchwyt?Kijek z charakterkiem,gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Pięknie Rafał. :clappinghands: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Super robota! Na pewno mi też by leżał. Te japońskie L... i 15g + smukła 10cm No ale wybór świadomy z tego co pisałeś bo bez wywiadu można się nieźle zdziwić ile ten blank spokojnie ogarnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 8 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Dzięki wielkie ,fajnie że się podoba Wygląda extra,lekkie odbicie od klasyki.Podoba mi się takie wykonanie i od razu zapytam jak zrobiłeś koniec pokrętła i blank tamże(pierścionek i omotka?)bo niewidać na zdjęciach i ile rurki vowen dałeś w uchwyt?Kijek z charakterkiem,gratuluję Rurki Vovenovej jest ok 6cm ,na zakrycie okienek z lekkim zapasem.Najpierw stoczyłem do 15mm średnicy tulejkę grafotową,a następnie jej 6cm odcinek na Voven.Wiadomo ,później wszystko do kupy.Sam gwint uchwytu jest za długi i wystaje ponad 1,5cm za tuleję nakrecanego Fore,przy dokręceniu kołowrotka,więc trzeba dociąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikuś Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Dzięki,o to mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Mój osobisty kijek,wykonany w celach poznawczych blanku i uchwytu.Po dzisiejszych testach zdecydowanie zostanie na dłużej. Matagi TR76 Super Shore L, 12lb i 11g c/w ale tylko na papierze ,bo w realu znacznie więcej. Przelotki to mix Y-ków Phenixa z L-kami tytanowymi Fuji. Uchwyt TVS 16 na Vovenowej rurce i grafotowej tulei.A reszta tak jak lubię Czyli ciężki burnt .Masa kijka 104g, ale w łapie leży świetnie ,co sprawia wrażenie lżejszego. Testy jedynie zakresu obsługiwanych przynęt ,bo rybki nie dopiasały.Kijek głównie Jigowy w zakresie 5g+5cm gumak do 15g+smukła 10cm.,ale da się połowić obrotówkami2-3 i 4-ka na spokojnej wodzie,jak i wobkami bardziej lotnymi.Macałeś może jego mocniejszego brata TR76 Super Shore MH10-28?Mozesz coś o nim powiedzieć?Czy porównał byś go do tx715? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 16 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Niestety nie macałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Rafał, dałem się namówić na Y20 jako wyjściową w tej M-1 2,9m.... świat się kończy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Rafał, dałem się namówić na Y20 jako wyjściową w tej M-1 2,9m.... świat się kończy Po cichutku, chyłkiem, z nieśmiałością pewną idzie nowe??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Jak nie spróbuję to nie będę wiedział a chodzenie utartą drogą w nowe miejsca nie bardzo prowadzi Ciężko pokonać inercję w głowie i wieloletnie przyzwyczajenie do "Y30"....W ubiegłym roku przekonałem sie do Y-25 w pełni a pod koniec roku nawet do KL 25 czyli jeszcze niżej niż Y 25-ka,- ale na 20 to już koniec ..... ........choć dziś słyszałem od Zbyszka, że japsy już od Y16 zaczynają i lata, że ho-ho-ho.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Jak nie spróbuję to nie będę wiedział a chodzenie utartą drogą w nowe miejsca nie bardzo prowadzi Ciężko pokonać inercję w głowie i wieloletnie przyzwyczajenie do "Y30"....W ubiegłym roku przekonałem sie do Y-25 w pełni a pod koniec roku nawet do KL 25 czyli jeszcze niżej niż Y 25-ka,- ale na 20 to już koniec ..... ........choć dziś słyszałem od Zbyszka, że japsy już od Y16 zaczynają i lata, że ho-ho-ho.... Więc tak, Zbyszek na pewno wie co mówi. Wczoraj (chyba?) ze zdziwieniem zobaczyłem, że japsy tak zaczynają , ale to nic, co robią dalej . Działa też fajnie na M16, ba na M12 też (u mnie, a czy u japsów?). Tylko czy @Dąbek za nas nie pogoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Raczej nie bo to także była Rafała sugestia dlatego wpisałem to do jego wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 22 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Kijek ,który w końcu dojrzał i dostał przelotki.Rekojeśc wykonana miesiąc wcześniej i do kąta,bo urodził się pomysł rezygnacji z casting,niestety brak czasu.Miałem przerobić na spina ,ale szkoda ładnej moim zdaniem rekojeści,więc dostał Fuji KR od 10 do 4,aby niebawem wylądować na giełdzie,bo nawet nie mam już co do niego podpiąć Blank to jeden z moich ulubionych M1 MXS72L,świetny pod okonie i szczupaka z sandaczem na lekko.Zastapi go u mnie ten sam model w dwuskładzie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi