jersey Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 miałem dziś okazję pomacać i pomachać (niestety na sucho) dąbkowymi wędkami ze zdjęć powyżej. kapitalna jakość wykonania. bardzo podpasował mi też ten nowy uchwyt kołowrota, do lekkiej jigówki fajna sprawa. dwuczęściowego phenixa 7`2 10lb chciałem mu bezczelnie zabrać, ale się niestety nie udało mam nadzieję, że wkrótce ukręci dla mnie wierną kopię swojej wędki na tym samym blanku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 (edytowane) Ja mam pytanieGdzie zakupiłes takie nakrętki na uchwyty ? Juz wiem Edytowane 3 Października 2014 przez MIGOTKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 (edytowane) Rafał, ten blank z serii M1 7'2" obsłuży 12g + 3" kajtka? Pewnie gdzieś pisałeś o jego możliwościach ale.. konkretnie ten dwuskładjak sobie radzi z podbijaniem I jeszcze prośba o porównanie tego M1 do Matagiego Super Shore pod kątem łowienia na 3' gumki, szybkość czułość? edit: na giełdzie pisałeś o jednoskładzie że '10 lb mocy a realny c/w 4-18g całej przynęty np.14+3" to maks komfortu.'Wersja w dwóch kawałkach parę postów temu napisałeś że podobnie sobie radzi, jeśli dobrze rozumiem Edytowane 2 Października 2014 przez shavt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 3 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 (edytowane) Rafał, ten blank z serii M1 7'2" obsłuży 12g + 3" kajtka? Pewnie gdzieś pisałeś o jego możliwościach ale.. konkretnie ten dwuskładjak sobie radzi z podbijaniem I jeszcze prośba o porównanie tego M1 do Matagiego Super Shore pod kątem łowienia na 3' gumki, szybkość czułość? edit: na giełdzie pisałeś o jednoskładzie że '10 lb mocy a realny c/w 4-18g całej przynęty np.14+3" to maks komfortu.'Wersja w dwóch kawałkach parę postów temu napisałeś że podobnie sobie radzi, jeśli dobrze rozumiem Wczoraj z Łukaszem Masiakiem byliśmy na Martwej Wiśle ,więc byly testy. Dwuskład nie odbiega zakresem górnego c/w od jednoskładu,poprowadził komfortowo 15g+3".Porównanie do Matagi super shore, trochę nia ma sensu .Matagi jest dłuższy i to dla mnie był główny priorytet,jest też bardziej specjalistyczny,typowy pod jigi,gdzie M1 zdecydowanie bije go na głowę komfortem obsługi szerokiego wachlarza przynęt i głębokością ugięcia, nie ustępując przy tym szybkością ,czułością podczas jigowania.Co do moćy ,to w/g mnie Matagi nie ma deklarowanych 12lb i jest raczej na poziomie tej 10lb M1-dynki. Edytowane 3 Października 2014 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 zapytam w wątku Dąbka, bo to jego matagi TR76L miałem dziś krótko w użytkowaniu - jaką gramaturę komfortowo obsłuży model ML? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 zapytam w wątku Dąbka, bo to jego matagi TR76L miałem dziś krótko w użytkowaniu - jaką gramaturę komfortowo obsłuży model ML?Podszedł Ci? Planuje sobie zakupic MH i koledze MZa okolo dwa tygodnie bedą testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 tak, ostra szprycha wybitnie pod jiga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 tak, ostra szprycha wybitnie pod jiga.A miales okazje macać MH lub M? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 dąbkowa L-ka to jedyny model tej firmy, z którym miałem przyjemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Rafał.iIe wchodzi cm rurki wewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Chyba 8cm wg tego;https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Insert-grafitowy-do-uchwytow-TVS-15mm-Woven-Graphite-8cm/760 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 7 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Rafał.iIe wchodzi cm rurki wewnątrz?Wystarczy 5 cm.Okienko ma 4 cm długości, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Czyli 8cm ma lekki zapas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 7 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Voven tani nie jest,zawsze to kilka zł. a tego zapasu i tak nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 To fakt, do tanich nie należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Ziarko do ziarka i będzie ..... Robiłem zamówienie na dwa blanki i komponenty do tego u Matagiego.Nawet jak dołożą cło to i tak zostanie sporo gotowizny in plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Ziarko do ziarka i będzie ..... Robiłem zamówienie na dwa blanki i komponenty do tego u Matagiego.Nawet jak dołożą cło to i tak zostanie sporo gotowizny in plus A no pewnie, gorzej jak dowalą cło i vat, a potem coś padnie i trzeba będzie na gwarancji odesłać albo blanki przyjdą krzywe.Raz sobie ściągałem z USA i nie doprosiłem sie o wymiane krzywego blanku. Od tego czasu jak policze koszta to nie zawsze drożej na miejscu jest drożej ogólnie. I rabat też można u nas niezły dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Jeszcze nie słysząłem żeby ktokolwiek miał problemy z Matagim.Kupowałem sporo blanków na necie. w różnych miejscach i również nie było problemów. no i ten wybór pierścionków i tych innych drobiazgów których tam maja tyle a u nas zwyczajnie brakuje.Osobiście znam dwa dobre sklepy. Żaden nie znajduje się w Pl. Mudhole odpada bo w norge strasznie czepiają sie zamówień z Usa.A Japonia jakoś dobrze mi przechodzi na cle No i fakt ze Matagi chce za jeden blank ponad 200 zł mniej tez nie jest bez znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 7 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 St.Croix Legen Elite 8'6" 21g 12lb,fajny lekko-średni rzeczny uniwersl Przelotki Sici Phenixa 0d 20Y do 4L. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 ...oooo...Ładniejszy i zapewne bardziej dynamiczny niż seryjniak .Niebawem to sprawdzę, dzięki Rafał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikuś Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Spokojna klasyka ładnie gra z zacnym blankiem,a precyzja jak zwykle "mucha nie siada"Jak to wygląda wagowo,bo korków chyba sporo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 7 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Spokojna klasyka ładnie gra z zacnym blankiem,a precyzja jak zwykle "mucha nie siada"Jak to wygląda wagowo,bo korków chyba sporo?Ciemne korki swoją wagę jednak mają, dolnik 33cm od stopki kołowrotka i wychodzi jakieś 150g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 ...mi te 20gr nie robi różnicy...nie mam bicepsu komara . Zeszliśmy z wagą przy ringach a nadrobilismy przy gripie. Lubię ciemny korek,czym starszy tym ładniejszy .W seryjnym nie pasowało mi za ciężkie zbrojenie i ten zabudowany w marnej jakości korku uchwyt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Ciemne korki swoją wagę jednak mają, dolnik 33cm od stopki kołowrotka i wychodzi jakieś 150g...tyle to chyba seryjny waży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikuś Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Waga całkiem ok,a wyglądu z seryjniakiem nawet niema co porównywać.Seryjne zbrojenie to nie to,chociaż miałem niedawno w ręku nowy egzemplarz elitki w całkiem przyzwoitym fabrycznym korku.Pozdrawiam dobrze uzbrojone okolice szczecina i zbrojmistrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi