Skocz do zawartości

Dąbek 111 i skutki uzależnienia

Dąbek 111

Rekomendowane odpowiedzi

miałem dziś okazję pomacać i pomachać (niestety na sucho) dąbkowymi wędkami ze zdjęć powyżej. kapitalna jakość wykonania. bardzo podpasował mi też ten nowy uchwyt kołowrota, do lekkiej jigówki fajna sprawa. dwuczęściowego phenixa 7`2 10lb chciałem mu bezczelnie zabrać, ale się niestety nie udało :D mam nadzieję, że wkrótce ukręci dla mnie wierną kopię swojej wędki na tym samym blanku.

• Like 1

Rafał, ten blank z serii M1 7'2" obsłuży 12g + 3" kajtka? Pewnie gdzieś pisałeś o jego możliwościach ale.. konkretnie ten dwuskład
jak sobie radzi z podbijaniem :)

I jeszcze prośba o porównanie tego M1 do Matagiego Super Shore pod kątem łowienia na 3' gumki, szybkość czułość?

edit: na giełdzie pisałeś o jednoskładzie że '10 lb mocy a realny c/w 4-18g całej przynęty np.14+3" to maks komfortu.'

Wersja w dwóch kawałkach parę postów temu napisałeś że podobnie sobie radzi, jeśli dobrze rozumiem :)

Edytowane przez shavt

Rafał, ten blank z serii M1 7'2" obsłuży 12g + 3" kajtka? Pewnie gdzieś pisałeś o jego możliwościach ale.. konkretnie ten dwuskład

jak sobie radzi z podbijaniem :)

I jeszcze prośba o porównanie tego M1 do Matagiego Super Shore pod kątem łowienia na 3' gumki, szybkość czułość?

edit: na giełdzie pisałeś o jednoskładzie że '10 lb mocy a realny c/w 4-18g całej przynęty np.14+3" to maks komfortu.'

Wersja w dwóch kawałkach parę postów temu napisałeś że podobnie sobie radzi, jeśli dobrze rozumiem :)

Wczoraj z Łukaszem Masiakiem byliśmy na Martwej Wiśle ,więc  byly  testy. Dwuskład nie odbiega zakresem górnego c/w od jednoskładu,poprowadził komfortowo 15g+3".

Porównanie do Matagi super shore, trochę nia ma sensu .Matagi jest dłuższy i to dla mnie był główny priorytet,jest też bardziej specjalistyczny,typowy pod jigi,gdzie M1 zdecydowanie bije go na głowę komfortem obsługi szerokiego wachlarza przynęt i głębokością ugięcia, nie ustępując przy tym szybkością ,czułością podczas jigowania.

Co do moćy ,to w/g mnie Matagi nie ma deklarowanych 12lb i jest raczej na poziomie tej 10lb M1-dynki.

Edytowane przez Dąbek 111

zapytam w wątku Dąbka, bo to jego matagi TR76L miałem dziś krótko w użytkowaniu - jaką gramaturę komfortowo obsłuży model ML?

Podszedł Ci?

Planuje sobie zakupic MH i koledze M

Za okolo dwa tygodnie bedą testy :)

Ziarko do ziarka i będzie .....

Robiłem zamówienie na dwa blanki i komponenty do tego u Matagiego.

Nawet jak dołożą cło to i tak zostanie sporo gotowizny in plus :)

A no pewnie, gorzej jak dowalą cło i vat, a potem coś padnie i trzeba będzie na gwarancji odesłać albo blanki przyjdą krzywe.

Raz sobie ściągałem z USA i nie doprosiłem sie o wymiane krzywego blanku. Od tego czasu jak policze koszta to nie zawsze drożej na miejscu jest drożej ogólnie. :) I rabat też można u nas niezły dostać.

Jeszcze nie słysząłem żeby ktokolwiek miał  problemy z Matagim.

Kupowałem sporo blanków na necie. w różnych miejscach  i również nie było problemów.

no i ten wybór pierścionków i tych innych drobiazgów których tam  maja tyle a u nas zwyczajnie brakuje.

Osobiście znam dwa dobre sklepy. Żaden nie znajduje się w Pl. :(

Mudhole odpada bo w norge strasznie czepiają sie zamówień z Usa.

A Japonia jakoś dobrze mi przechodzi na cle :)

No i fakt ze Matagi chce za jeden blank ponad 200 zł mniej  tez nie jest bez znaczenia :P

...mi te 20gr nie robi różnicy...nie mam bicepsu komara ;):). Zeszliśmy z wagą przy ringach a nadrobilismy przy gripie. Lubię ciemny korek,czym starszy tym ładniejszy :).

W seryjnym nie pasowało mi za ciężkie zbrojenie i ten zabudowany w marnej jakości korku uchwyt...

Waga całkiem ok,a wyglądu z seryjniakiem nawet niema co porównywać.Seryjne zbrojenie to nie to,chociaż miałem niedawno w ręku nowy egzemplarz elitki w całkiem przyzwoitym fabrycznym korku.Pozdrawiam dobrze uzbrojone okolice szczecina i zbrojmistrza ;)