Rheinangler Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Ale to pewnie waga samego dolnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 8 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Ale to pewnie waga samego dolnika Obu składów,a co Arku powinien więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Tak sobie tylko zażartowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 10 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 (edytowane) Armatka pod cięższe wislane łowy MX72H 25lb, ubrany w KL Esex sic od 25 do 4.Waga wędki 150g mimo dość ciężkiego zastawu przelotek.W łapie leży świetnie niczym sandaczowy cięty badyl,a spokojnie można targac dorsze z łodzi ,czy polować na sumka. Edytowane 10 Października 2014 przez Dąbek 111 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Armatka pod cięższe wislane łowy MX72H 25lb...a spokojnie można targac dorsze z łodzi ,czy polować na sumka.Rafał design jak najbardziej w moim guście - sam wiesz .Ale z tym cw na dorsze to chyba nie bardzo . Chyba że bardzo płytkie wody i pilkery ~ 40g.Władek, Bornholm, Kołobrzeg - ni chu chu wędka nie udźwignie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Rafał design jak najbardziej w moim guście - sam wiesz .Ale z tym cw na dorsze to chyba nie bardzo . Chyba że bardzo płytkie wody i pilkery ~ 40g.Władek, Bornholm, Kołobrzeg - ni chu chu wędka nie udźwignie .Zwierzu mylisz się ,zbroiłem takowy pod dużego sandacza z możliwością przyłowu sumowego. Z racji tego ze lubię za dorszykiem popływać, porównałem go do mojego morskiego PSW 700ML .Śmiem twierdzić że są to blanki bardzo zbliżone mocą i możliwościami. Więc spokojnie pociągnie te 120 gr do 50m.Przy 40 gr blank dopiero się rozkręca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Podanego blanku organoleptycznie nie sprawdzałem, sugerowałem się podanym cw, @ark70 jeśli jest jak mówisz - czapkę z głowy chylę.Wprawdzie dla dorszowych zastosowań, dla mnie to trochę za mało, ale to tylko moja opinia.Dla łowiących na Zatoce Gdańskiej może być OK.Nie mniej, kijosek jest pikny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Taaa, opis blanku jest.... nazwijmy to ujmująco skromny. Pod łowiska takie jak Zatoka G. sprawdzi się doskonale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 ark - ale chyba nie rzucałes nim 140 gramowymi pilkerami - sam jigin w pionie to spokojnie ale jak ja nim rzucam wiecej niz 70- 75 gram bym nie załozyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 10 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Michał pdobnym ,no może nie całkiem StC Premierkiem 2oz 6'6" podbijałem pilkery 120g ,ale hol był do dupy bo spadały z niego ryby.Później był Super Flipper 30lb ten z kolei za mocny,może inaczej mało uniwersalny ,bo po dorsze OK ,ale oerowanie nim na sandaczach wymagało nieproporcjonalnych sił w stosunku do efeków, czuły szczyt mieszanka węgla ze szkłem i pancerny dolnik do wyrywania basów z półmetrowej grubości korzuchem zielska. Ten natomiast M1 będzie bardzo OK pod kilka zastosowań Dorszowanko to oczywiście Zatoka Gdańska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Ja nie mowie ze nie - wiem bo mam - tylke te pilkery po 140gram o raczej sam jigin niz rzucanie nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 11 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Ja nie mowie ze nie - wiem bo mam - tylke te pilkery po 140gram o raczej sam jigin niz rzucanie nimi dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 ..Dąbkowa robota wstępnie przetestowana - 4 popołudniowe rapki ukłute podczas krótkiego rekonesansu.Kij bez porównania lepiej zbalansowany, bardziej cięty aniżeli seryjny...Dobra robota!!! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 fajny!!! Patu dawaj więcej fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 ..następne będą z rybami w tle..a już podczas dwóch wypadów trochę naciągał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Bez przesady z tym jigowaniem pilkami 120g. Na bank nie zadziała. Chyba, ze ktoś ciaga pilk na kluchę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 14 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Bez przesady z tym jigowaniem pilkami 120g. Na bank nie zadziała. Chyba, ze ktoś ciaga pilk na kluchę.Nie ma żadnej przesady,bo ciągał ten premier i pilkery 140g A czy na kluchę ,czy jak tam inaczej nie wiem ,bo ino kilka wyjazdów z łódką na Zatoce mam zaliczonych .Fakt ,że z Premierka dorszyki spadały,albo były za małe ,albo kij za sztywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 18 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Nowośc Phenixa dwuskładowy M1 17lb .Blank mile mnie zaskoczył,bo uzbrojony jest bardziej dynamiczny niż na golasa Cosik czuję ,że to naprawdę średniociężki uniwersalz prawdziwego zdarzenia.oczywiście w tej długości.Z racji dynamiki świetny pod sandaowe gumaki,a z racji ugięcia szczupaki ,bolenie i trocie. Trochę poznałem możliwości materiału,więc przewiduję szeroki wachlarz przynęt. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Czy możesz porównac ten kijek do PST 895? Jak one wypadają względem siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 18 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Czy możesz porównac ten kijek do PST 895? Jak one wypadają względem siebie?M1 wydaje sie bardziej szczytowy.Co do obsługi przynęt ,narazie tylko domysły,ale jutro wyskoczę z nim nad Wisełkę i sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 (edytowane) Ciekawe jak sie ma ten SP862 do mojego FX905? Celowalem w ta M1 ale dlugi czas jej nie bylo na rynku i poszedlem w FX. Jesli SP862H jest bardziej szczytowy niz FX905, to bede pluł sobie w twarz... Czekam na wiesci z dzisiejszych wiślanych testow. Tez mialem jechac ale wczorajsza impreza nieco sie wydluzyla i rano jakos srednio bylo... Edytowane 19 Października 2014 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Ja posiadam SP862H, a wcześniej miałem FX905. M1 zdecydowanie szybsza, komfortowo gumisie na głowkach od 20g. po koguty +40g. Dla mnie ideał na Wisełke z brzegu. Owa 905 mi nie leżała, na plażowych trociach mi się nie sprawdziła, a na Wisłe dla mnie za miękki szczyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 A jak z dolem? Od ilu zaczyna sie komfort i czucie glowki w SP862H? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Rafał, możesz w wolnej chwili opisać jak wyszły wiślane testy nowego M1 17 lb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 22 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Właśnie nie wyszły,aż żal dupę ściska.Musiałem szukac reflektora do swojego grata,bo zostałem unieruchomiony.Ale kij zdecydowanie szybszy i bardziej szczytowy od PST895.Myślę ,że spokojnie poradzi sobie z gumami 4" na 25g ołowiu.RH wszystkie jak leci,ale głównie chciałem oblukac woby te mniej lotne ,w srednich wielkościach.Jak brałem do łapy dwa golasy ,to bardziej skłaniałem się pod moje wiślane rewiry do 20lb,ale teraz wiem ,że w zupełności wystarczy 17-ka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi