Skocz do zawartości

Dąbek 111 i skutki uzależnienia

Dąbek 111

Rekomendowane odpowiedzi

cd

Cześć Dąbek111.Witam wszystkich na forum Jerkbait.Mam na imię Grzegorz na forum geciu71.Jestem szczęśliwym posiadaczem tego cudeńka.Odkupiłem go nie tak dawno od forumowego i bliskiego kolegi.Wczoraj byłem na Odrze w moich okolicach i na kijaszka z towojej pracowni wyciągnąłem Bolenia 60cm.Jest nagrany film z przebiegu holu jak będziesz miał chęć możesz zobaczyć mnie i st.croix-a w akcji.Tytuł filmu geciu71 na odrze z boleniem.Ale nie o to mi właściwie chodziło,mianowicie podpowiedz mi czym czyścić i konserwować tak zbudowaną rękojeść.Pierwszy raz mam do czynienia z tak pokąbinowaną fajnie rękojeścią.Pozdrowionka geciu71

No i stało się , nadejszła wiekopomna chwila kiedy i ja mam wreszcie TX-a w tajtanach  :D

Kijaszek dotarł do mnie w piątek wieczorem i ciągle zachwyca . Rafał wykonał kawał dobrej roboty ( jak zwykle zresztą ) a ja , kiedy wkrótce zabiorę go na Turawkę , będę mógł wreszcie zabrać głos w dyskursach wszelakich na temat TX-ów co to jak Stelle są do .... Na sucho wrażenia znakomite : leciuteńki ( choć to wcale nie był priorytet  ) . bardzo szybki , chyba czuły  ;) , fajnie wyważony .

Estetycznie dokładnie jak chciałem : czarno-srebrno , piankowo-woovenowo , napis przepiękny  :P . Blank jeszcze z tych nie szlifowanych - fajna fakturka , robi wrażenie . No i z tych C , ładnie się gnących  :)

Dziękuję serdecznie Twórcy drogiemu za kolejny wspaniale zrealizowany projekt :clappinghands: !

Na fotki gotki gotowej wędki Bartka niestety czasu nie było,Wieczorem zlazł z suszarki a wczesnie rano,przed pracą pakowałem dla kuriera.

Liczę na ciekawe zdjątka z łowiska :)

Blank wyjściowy do budowy wedki to TX763-C przycięty z dołu do długości 218cm,Wedka ma obsługować gumy 3-4" głównie na główkach 10-25g.

Niech nie myli oznaczenie blanku i jego tabelkowe 12lb ,bo jest to zupełnie inna konctrukcja jak krótszy 683-C ,który nie jest w tym wypadku punktem odniesienia.

Jesttylko  kilka samej rewkojeści

post-50002-0-73555700-1416155335_thumb.jpg

post-50002-0-93512200-1416155374_thumb.jpg

post-50002-0-28932400-1416155404_thumb.jpg

post-50002-0-74272000-1416155440_thumb.jpg

post-50002-0-67964300-1416155470_thumb.jpg

• Like 10

Wywołany do tablicy zostałem ale Rafał już opowiedział co nieco . Chodziło o znalezienie kompromisu pomiędzy 713C a 714C , ew. 683C a 684C . Założone zostały z góry warunki połowu i zakres stosowanych przynęt . Rafał zaproponował cięcie długaska no i powstał TX 723 C . Dzisiaj podpinałem mu gumisie na główeczkach różnych , niestety tylko w garażu  :( i wyszło , że blank bardzo podobnie ugina się w szczycie zarówno z główką 12 gr . jak i 25 gr. Po zacięciu bardzo walecznej torby z kombinezonem okazało się , że gnie się bajkowo - czuć power  :D . A waga i smukłość konstrukcji przypomina bardziej 10 lbs okoniówkę . Jest dobrze  :D !

Na fotki gotki gotowej wędki Bartka niestety czasu nie było,Wieczorem zlazł z suszarki a wczesnie rano,przed pracą pakowałem dla kuriera.

Liczę na ciekawe zdjątka z łowiska :)

Blank wyjściowy do budowy wedki to TX763-C przycięty z dołu do długości 218cm,Wedka ma obsługować gumy 3-4" głównie na główkach 10-25g.

Niech nie myli oznaczenie blanku i jego tabelkowe 12lb ,bo jest to zupełnie inna konctrukcja jak krótszy 683-C ,który nie jest w tym wypadku punktem odniesienia.

Jesttylko  kilka samej rewkojeści

Kolego eleganckie wykonanie , super fajny projekt :)

Fajny wyszedł.No i pogratuluj małżonce. Napisek jakiś taki wyjątkowo ładny wyszedł ;)

Popieram! Widać treningi mazakiem na patyku skutkują ;) A może Małżonka potrenowałaby pisanie drukowanymi (dużymi) literami? Siudakowi ładnie to wychodzi ;)

Kijek fajny. Ja już mam koncepcję rękojeści do mojego następnego kija u Ciebie ;)

Popieram! Widać treningi mazakiem na patyku skutkują ;) A może Małżonka potrenowałaby pisanie drukowanymi (dużymi) literami? Siudakowi ładnie to wychodzi ;)

Kijek fajny. Ja już mam koncepcję rękojeści do mojego następnego kija u Ciebie ;)

To że opis jej wyszedł,to raczej zasługa innego mazaka :rolleyes:  :D 

• Like 8