Skocz do zawartości

Dąbek 111 i skutki uzależnienia

Dąbek 111

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma to jak Phenix w tytanach :)

DFX przemodelowany do 220cm.Kijek pod pstragowe jigi i smukłe wobki do 5cm.

Przelotki Fuji  od 6LN do 4L

Waga wędki 84g,na co niewątpliwie zapracował ECS

Rafał jakiej długości tu jest  forgrip ?

Edytowane przez pablo208

SP862MH  ,17lb  c/w  :rolleyes:

Przy drugim podejsciu do tego blanku , udało sie wyskoczyć nad wodę,nie na rybki :)

Blank na golasa nie zwiastuje nieuniknionych wrażeń :D

Było zimno 2 st Ci wiatr w lewe ucho ,ale daliśmy radę,tzn, badyl ja i nowy młynek.Pleciga Varivasa Sea Bas 1,2PE i na poczotek leciutko jak na wislana klatkę,7g+smukły 7cm Lunatic.Rzuty nie jak adekwatrną do przynęty katapultą 10lb, choć na zadowalające odległości i w miare bezwysiłkowe.Czucie przynęty i kontaktu z dnem rejestrowane poprawnie ,aż do granicy z nurtem.Póżniej im cięzej tym lepiej,bardziej komfortowo,aż do granic teoretycznego górnego c/w, czyli20g+ 4" Keitech.W tym momencie wiedziałem ,że testy się przedłużą :) Łapy zgrabiałe z zimna,ale lecimy wyżej, 25+gumak 4"  i dalej to samo ,czyli konkretne, ale krótkie i energiczne  podbicie ,luz wybierany w tempie jak przy lzejszych.Dalej 30g+9cm DuckFin Daiwy gumak dalej podbijany komfortowo,nie wleczony.

Zakładam maksa co wrzóciłem do pudla , 35g+12cm Lunatic.Rzut już nie tak dynamiczny, bardziej dostojny i rozważny (nie mój badyl więc nie przeginam :D  :ph34r: )

Klucha wpada do gęstej zupy,opad dość szybki ,bo Wisełka okrutnie niska.Badyl daje radę, klęka jedynie 20-30 cm szczytówki,ale robotę wzorowo wykonuje reszta wedki.Niestety bczały czas bez brania,i niech nikt nie czeka na fajerwerki ,do końca nic sie nie zmianiło :lol:

Dośc orki ,już wiem cojest grane,czas na cukierki.

Bardz byłem ciekawy ,czy przy  ewentualnym braku współpracy sandałka można przćwiczyc brzegowego okonia i szczupaczka,wie na poczatek obrotówki .Nawet nie pomyslałem aby zabrać nr 2 ,bo po kiego ,,uja ,więc 3-ka na start,jest dobrze,odległość OK jak na kaliber wedki i prowadze równiez. 4 i 5 to formalnośc,odległości wiecej jak zadowalające. 

Wobki . Tutaj mniej więcej ,to czego się spodziewałem ,czyli typowe lotniki .Wszelkie boleniowe przecinaki od 10g w góre bez ograniczeń , jak pociski aż po 9cm Thrill i RH85..Gorzej z smukłymi nielotami ,jak sandaczowe nocniki,ale nie tragicznie ,jednak w tej kategorii brylują inne ,dłuższe ,lub krótsze i nie tak szczytowe konstrukcje. Jednak wobki stosunkowo niewielkie z systemami rzutowymi jak np Yozuri 6,5cm 4g latał bardzo ładnie,porównywalnie  jak Salmo Fryski 7cm DR 

Generalnie kij bardzo szybki,wybitnie szczytowy ,ale nie pałowaty.Dolnik uruchamia się , w/g mnie lepiej niż inne topowe modele tej mocy.

Kilka fotek z dzisiejszej onany ;)

Aaa dla dociekliwych waga drąga to 164 gr,  a zdjęcie poniżej nie są reklamą Shimano,chciałe sie tylko pochwalić nowym,choć nie nowym kołowrotkiem :D

post-50002-0-79613300-1417906863_thumb.jpg

post-50002-0-08681500-1417906884_thumb.jpg

post-50002-0-88047400-1417906910_thumb.jpg

post-50002-0-93555300-1417906935_thumb.jpg

post-50002-0-07025500-1417906961_thumb.jpg

post-50002-0-11434700-1417907018_thumb.jpg

post-50002-0-11637700-1417907037_thumb.jpg

post-50002-0-46717500-1417907066_thumb.jpg

post-50002-0-50141000-1417907087_thumb.jpg

• Like 7

Rafał, dzięki za ten opis, choć relację zdałeś mi już wcześniej z nad wody. Myślę, że na nasze pomorskie odcinki Wisły w zupełności wystarczy wersja 17lb. Kij pięknie się ugina na sucho, hol tej Twojej dużej torby ze sprzętem dostarczył niesamowitych wrażeń (udało się ją nawet trochę podholować po podłodze pod nogi ;) ). Myślę, że to dobre rozwiązanie dla mnie.

Edytowane przez Żbiku

Piękny opis ze zdjęciami Rafale. Szybka akcja, sytuacja mrożąca krew w żyłach ...!!! Tylko to zakończenie " do końca nic się nie zmieniło  :lol: ".

A gdzie dramaturgia , urwane przynęty , złamane spinningi ale nowy kołowrotek to pokazał....!!!  :P  :P  :P .

Pozdrawiam serdecznie. Piękna robota.