patu Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 ze 25gr tak uważamja mam elitke/TB 6,8 12lb i dziobie czasem 40 gr kurą na jeziorze, tak że elitarną mocą da radę ..przy 4 calach,w nurcie odejmij z 8-10gr ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 ..przy 4 calach,w nurcie odejmij z 8-10gr ...dlatego moim wyborem być może będzie 17Lb bo 20Lb do skoku o tyczce albo na głowatki by się nadawał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 (edytowane) dlatego moim wyborem być może będzie 17Lb bo 20Lb do skoku o tyczce albo na głowatki by się nadawał Ta 17-stka też niezła dzida jest do 35 gram plus guma 4 cale to ani nie jęknie a 25 lb to już moc konkretna. Edytowane 18 Grudnia 2014 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Rafał mówił że taka moc może zabić (nadinterpretacja słów autora ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 (edytowane) Przesadzacie trochę Mam 20lb M1 i jesli ktoś nie schodzi z główkami poniżej 15g + guma 3-4", to ten kij jak najbardziej będzie mu leżał. To idealny kij dla miejscówek na główki 20-40g + guma. Czucie jest na prawdę bardzo dobre, wskazanie opadu od 18g w górę perfekcyjne (od 15g też w zupełności odczuwalne i widoczne). Karol, 17lb raczej zacznie juz klękać przy główce 35g + guma (to w końcu 45g łącznej masy, jak nie lepiej). Miałem ten kij w łapie (owszem, nie łowiłem) i wg mnie realny komfortowy zakres dla niego to 12-30g + guma. Nawet Rafał opisał, że same rzuty już nie ciekawe przy masie główki 35g, a podbicie zaczyna męczyć szczyt (i to przy wąskiej gumie, jakim jest Lunatic). Edytowane 18 Grudnia 2014 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Kubuś ''MY'' nie o Phenixie a o Elitce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Przesadzacie trochę Mam 20lb M1 i jesli ktoś nie schodzi z główkami poniżej 15g + guma 3-4", to ten kij jak najbardziej będzie mu leżał. To idealny kij dla miejscówek na główki 20-40g + guma. Czucie jest na prawdę bardzo dobre, wskazanie opadu od 18g w górę perfekcyjne (od 15g też w zupełności odczuwalne i widoczne). Karol, 17lb raczej zacznie juz klękać przy główce 35g + guma (to w końcu 45g łącznej masy, jak nie lepiej). Miałem ten kij w łapie (owszem, nie łowiłem) i wg mnie realny komfortowy zakres dla niego to 12-30g + guma. Nawet Rafał opisał, że same rzuty już nie ciekawe przy masie główki 35g, a podbicie zaczyna męczyć szczyt (i to przy wąskiej gumie, jakim jest Lunatic).Tak ale wypowiadałem się o M1 17lb Co do pytania Szymona Mam pytanie, jaką maksymalnie główkę można założyć Elitce 8,6 do 12 lb aby w rzece komfortowo łowić kopytem 4 cale ?To na moje oko 15-18g +guma 4" smukła to maks komfortu ,oczywiście agresywnego prowadzenia ,z racji delikatnego szczytu.Rzucic i poprowadzic na wleczonego pewnie da radę więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Rafał robiłeś komuś jakąś bombardiere w elitce 20Lb ? powiedzmy że w podobnej długości do tej 12Lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Kubuś ''MY'' nie o Phenixie a o Elitce Aaaaa to sorry, myślałem, że o M1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 A jest Elitka 20lb? Są 17 i 25lb... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 no właśnie nie znalazłem są 8,6 9 i 9,6 właśnie 17 i 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Wszystkim zakręconym życzę zdrowych i spokojnych Świąt oraz wędkarskich prezentów 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 ..kolejny Dąbkowy good job :-).CD BR 2.75, 12-20lb, 10-35gr..trociówka i kij pod ciężkie łowy :-).No i Dąbkowa, ładniejsza połówka miała humor..opis pierwyj sort :-) 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Klasa Panie klasa niech się ugina Zacny kijaszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 FX966 zabrał kolega do Norwegii a sezon trociowy tuż,tuż...trzeba było uzbroić coś w zamian,ale max 9'. 9'6 to dla mnie ciut przy długo. Relatywnie krótki gryf (jak na tą m0c) wydłużył część roboczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Świetna kompozycja omotki koło napisu pasująca do wstawek w rękojeści. Pomysł i wykonanie rękojeści jak i całego kijaszka TOP. Lakier klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo07 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Omotki daja charakter ! Piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Jaki wielkościowo secik przelotek został dobrany ???Patryk i jak byś mógł to podrzuć info w jakiej odległości od stopki kołowrotka jest startowa przelotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 ..Full Fuji SIC, od 25tki do 6..8szt plus topKarol, zmierzę i podam :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 ..Full Fuji SIC, od 25tki do 6..8szt plus topKarol, zmierzę i podam :-)Skądś znam ten set Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 ...nie do końca,tamten był niekompletny.Dobra,spadam na sandacze...w week nadchodzi dziadzia mróz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bass-74 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 A ten BR to już z nowej serii czy to jeszcze stare zapasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 ..Full Fuji SIC, od 25tki do 6..8szt plus topKarol, zmierzę i podam :-)też będę wdzięczny za pomiary 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 A ten BR to już z nowej serii czy to jeszcze stare zapasy?Nowy ponoć ''mięsa'' w uj........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Jaki wielkościowo secik przelotek został dobrany ???Patryk i jak byś mógł to podrzuć info w jakiej odległości od stopki kołowrotka jest startowa przelotka Chyba a raczej na pewno 70cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi