Skocz do zawartości

Dąbek 111 i skutki uzależnienia

Dąbek 111

Rekomendowane odpowiedzi

Kamil  masz rację,piana bardziej pasuje do czarnego matagi i czerwonych pierścionków.

Co do kolorównici,niestety fotki w makro nie oddają jej faktycznej barwy :)

Kolego Kilobear ,zdziwiłbyś się ile trzeba się nakombinować,aby dobrać nić do tego blanku,zapewniam nie ma takich akurat pod ręką.

Blank nie jest ani zielony ani niebieski,nić w naturalnym świetle prawie zlewa się z blankiem. :)

Nie znam nr nici ani firmy,dostałem od tomasza z Rodmas,który używa jej właśnie do Extreme; Nić hafciarska nasączona lu powłeczona woskiem,więc trzeba było odtłuścić w kąpieli acetonowej,a i tak lakier uciekał.Dopiero trzykrotne lakierowanie cienkimi warstwami daje satysfakcjonujący efekt :)

Dwie ostatnie fotki oddają w przybliżeniu faktyczny kolor nici ,a to ta sama co na wcześniejszych.

Poprostu ze mnie dupa nie fotograf :D

Edytowane przez Dąbek 111
  • Like 1

Widzę tu Waldkową plażówkę  ;) jak zwykle Rafał ''czyściutka'' z dużą dozą elegancji robota !!!

Plażówka dojechała.

MALINA :rockon:  

Ostatnio lubię przerabianie klasyków.

2026972_024.JPG

2026971_023.JPG

Nawet oryginalny insert w całości Rafał zostawił. Super i.... nieco lżejsza.

2026973_025.JPG

Uprzedzając pytania. Całe 44 cm od środka stopki do końca ;)

• Like 4

• 2 tygodnie później...

Dziś odebrałem przesyłkę od Dąbka, znajdował się w niej kleniowo-jaziowy "ptaszor".

DSC06742_zpstr2kjtuc.jpg

DSC06748_zps4to8lph7.jpg

DSC06749_zpsrzggyfqb.jpg

DSC06747_zpshuw4lf0r.jpg

DSC06744_zpsiu7fzxzz.jpg

Dziś cały dzień pracowałem, jednak udało się wygospodarować godzinkę na testy. Kij prezentuje się świetnie, dobra robota to za mało powiedziane. Zrobiłem na szybko test rzutowy, w teście na "sucho" rzucałem wobkiem 1,5g, kij podawał go na około 15 m( mierzone krokami ;) ). Wobek 2g lądował około 20-tego metra. Potem były testy na "mokro". Kij po wyrzucie gaśnie momentalnie, czucie przynęty rewelacja, czuć każde zakłócenie pracy woblera, każdą trawkę. Kij został też "ochrzczony" Miałem dwa brania, pierwsze mocne aż poczułem je w łokciu, niestety nie zacięte. Drugie delikatne skubnięcie, tym razem zacięte i ryba wyholowana za skórkę. Mimo że to stykowe minimum forumowe, kijek wygiął się i pięknie amortyzował zrywy jazia.

DSC06750_zpskomkwb4x.jpg

DSC06751_zpsgsjaao0r.jpg

DSC06754_zpssepyxx97.jpg

DSC06760_zps8z1we6hk.jpg

Jeśli pogoda się nie zepsuje, jutro zrobię porządny test kija. ;)

Wielkie dzięki Rafał :D

• Like 8