Dąbek 111 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Z castingowych .W spiningowych nie ma 25lb., ten 12lb to najmocniejszy DS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 A co powiesz o tym TX-765H-C 228 cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiszka Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Jakby mial ktos jakiekolwiek watpilwosci, gdzie zrobic kijek, polecam!! wykonanie mistrzostwo, kontakt, czas realizacji takze na najwyzszym poziomie. Gosc mistrz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Phenix M1 SP962UL Bardzo ciekawy blank.Masakryczna rozpiętość i zrówżnicowanie obsługiwanych przynęt.Idealny pod lekki rzeczny uniwersal kleniowo ,brzanowo, STC Avid inshore 3SW70MLF 12lb do 12g.Ładny brązowy blank z smukłą sylwetką i mięchem w ściankach.U mnie pod szczupacze obrotówki,wahadłówki i wobki , oraz wiślanego bolenia z łodzi. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 (edytowane) A co to za DPS-składak? Insert Matagi i nakrętki Fuji? Apropo, ten insert w uchwytach Matagi to plastik czy drewno? Za 80-85zł raczej plastik, co? I dzięki wielkie za wczorajsze porady, wybrałem 802-2 Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Piękne te niteczki w M1 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 (edytowane) Mam tego Phenixa i złego słowa nie powiem. Blank jest rewelacyjny do łowienia małymi przynętami jazi i kleni. Okonki ogarnia również bardzo dobrze. Przekonałem sie ostatnimi wypadami-wracałem do domu bo nie chciało mi się już ich męczyć, za dużo ich było :D. Rafał bardzi dobrze trafił dla mnie w blank Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez Wil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esox1999 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Phenix M1 SP962UL Bardzo ciekawy blank.Masakryczna rozpiętość i zrówżnicowanie obsługiwanych przynęt.Idealny pod lekki rzeczny uniwersal kleniowo ,brzanowo, 2015-04-22-3043.jpg2015-04-22-3046.jpg2015-04-22-3047.jpg2015-04-22-3048.jpg2015-04-22-3049.jpg STC Avid inshore 3SW70MLF 12lb do 12g.Ładny brązowy blank z smukłą sylwetką i mięchem w ściankach.U mnie pod szczupacze obrotówki,wahadłówki i wobki , oraz wiślanego bolenia z łodzi. 2015-04-22-3050.jpg2015-04-22-3051.jpg2015-04-22-3052.jpg2015-04-22-3053.jpg2015-04-22-3054.jpg2015-04-22-3055.jpgBajka !!! Kolego , kawał dobrej roboty !!! [emoji184] [emoji184] [emoji184] [emoji184] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 A co to za DPS-składak? Insert Matagi i nakrętki Fuji? Apropo, ten insert w uchwytach Matagi to plastik czy drewno? Za 80-85zł raczej plastik, co? I dzięki wielkie za wczorajsze porady, wybrałem 802-2 Nie ,nie składak. ino normalny Matagi Z odzysku ale nie umęczony (jakiś starszy model i ładnie pasuje do blanku)..Insertu nie ma, normalny uchyt lakierowany DPS,jak to w Matagi.Te normalne plastiki stoją coś ok 200pln Fakt dałem połowę,bo jednak okazja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 (edytowane) Mam tego Phenixa i złego słowa nie powiem. Blank jest rewelacyjny do łowienia małymi przynętami jazi i kleni. Okonki ogarnia również bardzo dobrze. Przekonałem sie ostatnimi wypadami-wracałem do domu bo nie chciało mi się już ich męczyć, za dużo ich było :D. Rafał bardzi dobrze trafił dla mnie w blank Tego Phenixa chyba nie masz. O ile pamiętam Ty masz delikatniejszą wersję XUL do 11? 12 g? Zresztą też go chciałem mieć, ale Rafał w okolicach świąt namówił mnie na to cudeńko, którego zdjęcia właśnie zamieścił. W święto pracy będę miał okazję przetestować możliwości kijka w bużańskim nurcie Wielkie dzięki Rafał! Edyta poprawiła błąd. Edytowane 24 Kwietnia 2015 przez hudy76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 To jak to jest, że w środku jest napis Matagi, a nakrętki są Fuji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilobear Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 To jak to jest, że w środku jest napis Matagi, a nakrętki są Fuji?Matagi maluje tylko uchwyty Fuji a nie produkuje swoich uchwytów. Zamiast naklejki FUJI w uchwytach Matagi wkleja swoje po malowaniu uchwytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Aaaa i wszystko jasne Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Tego Phenixa chyba nie masz. O ile pamiętam Ty masz delikatniejszą wersję XUL do 11? 12 g? Z resztą też go chciałem mieć, ale Rafał w okolicach świąt namówił mnie na to cudeńko, którego zdjęcia właśnie zamieścił. W święto pracy będę miał okazję przetestować możliwości kijka w bużańskim nurcie Wielkie dzięki Rafał!A faktycznie to jest druga wersja. Ja mam tą delikatniejszą. Dobre masz oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 @Dąbek 111, mam do Ciebie prośbę o krótkie porównanie dwóch kijków: Matagi SS L oraz M1 SP722L. Super Shore posiadasz, a M1 na pewno miałeś w ręku lub montowałeś kij na tym blanku. Czy oprócz długości są jakieś znaczące różnice miedzy tymi kijkami? Będę wdzięczny za porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 @Dąbek 111, mam do Ciebie prośbę o krótkie porównanie dwóch kijków: Matagi SS L oraz M1 SP722L. Super Shore posiadasz, a M1 na pewno miałeś w ręku lub montowałeś kij na tym blanku. Czy oprócz długości są jakieś znaczące różnice miedzy tymi kijkami? Będę wdzięczny za porównanie. Tak się składa ,że mam i łowiłem jesienią SP722L ,jak i Matagi SSL.Podstawowa różnica jest taka ,że SS L jest kijem typowo jigowym,rzuty obrotówką jak i wobkiem kaleczne w odróżnieniu do M1,który jest pardzo uniwersalny. Oba kije w podobnej realnej mocy 10lb (Matagi w/g mnie ma zawyżony) .W górnym c/w obsługują podobne gramatury,czyli keitach ES 10cm +12-14g to maks komfortu. Natomiast w dolnym niżej zejdzie Phenix,na spokojnej wodzie i braku wiatru spokojnie można połowic gumką 5 cm na 3g główce., w Matagim już był problem . Co do czułości tj siły sygnału płynącego do łapki ,t oba na podobnym poziomie. Matagi bardziej szczytowy i pod obciążeniem nie gnie się tak głęboko jak M1-ka.W sumie na SS Matagiego nie miałem jak do tej pory szczęścia poholowac nic godnego uwagi ,kilka okonków ok25cm i jakiś okołowymiarowy sandaczyk. Za to z M1 trafiłem na dzień konia ,w dwie godziny 7 sandaczyków 55-70cm i kilkanaście okoni 30-40cm. Kijek nie klęknął w żadnym momencie, w/g mnie miał jeszcze spore rezerwy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilobear Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Wprowadzasz ludzi w błąd. Matagi SS L ma 12LB a nie 10LB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 (edytowane) Oba kije w podobnej realnej mocy 10lb (Matagi w/g mnie ma zawyżony) . Kilobear przecież wyraźnie napisał o realnej mocy .. nie tej z katalogu ... nie trzeba mieć wysokiego IQ żeby zrozumieć że to opinie subiektywna ... a nie chęć wprowadzenia w błąd o co Rafała posądził bym jako jednego z ostatnich Edytowane 25 Kwietnia 2015 przez Sandre 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Dziękuję za fachowy opis, już wiem że bliższy mi będzie Matagi gdyż szukam kijka tylko i wyłącznie na jigi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Od dzisiaj w swoich badylach lakieruję firmowe naklejki, bo wychodzi na to ,że nie wiem czym łowię 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 (edytowane) Poproś kolegów o wsparcie, firma może też nie do końca, oni wiedzą lepiej. Edytowane 25 Kwietnia 2015 przez woblerwz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Rafal, kody paskowe pozamieszczaj, to tylko czytnikiem bedziesz sciagal wszystkie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Kijek jerkowy na bazie blanku Phenixa M1 MXUR80MH-B ,przyciętum z dołu do 195cm.Przelotki Fuji sic w tytanowanych ramkach Kijek z mocą, ale o ciepłym nie palowatym charakterze. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Mam tego Phenixa i złego słowa nie powiem. Blank jest rewelacyjny do łowienia małymi przynętami jazi i kleni. Okonki ogarnia również bardzo dobrze. Przekonałem sie ostatnimi wypadami-wracałem do domu bo nie chciało mi się już ich męczyć, za dużo ich było :D. Rafał bardzi dobrze trafił dla mnie w blank dobrze że nie trafił w Ciebie blankiem :lol: bo oko ma celne -ofcoz offtopowy dżołk Rafał obyś tylko żartował bo naklejki są ohydne :S hue hue hue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Ladny patyczek Rafal a robiles moze kiedys casta na jakims blanku o dlugosci okolo 1.6m?Taki jerkowy patyk pod szczupaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi