rd1_68 Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Piękny kijek. Z tymi agentami - to się ubawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Nie mam zwyczaju komentować urody wędek - bo wiadomo gusta są różne, ładnych projektów u Kolegi Dąbek111 od groma, ale tym razem się nie powstrzymam.Miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 ....Agenci skarbówki są wszędzie Taaaa, ..... nieraz się człowiek może zdziwić skąd takie pomysły wychodzą. http://jerkbait.pl/topic/6051-pracownia-matusiak/?p=1603497 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek17_mi Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 (edytowane) No Rafał ''pikny'' kijaszek Już nie mogę się doczekać Edytowane 27 Lipca 2015 przez maciek17_mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 27 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Właśnie zaczął podróż.Daj znać jak się sprawuje na łowisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek17_mi Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 ok. Mam nadzieję że jakaś ładna rybka trochę go powigina:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam co polecilibyscie, wzorem jes Phenix M 1 w 2 kawalkach ,dlugosc ok. 2,13 ,15-17 LB ,niestety M1 ,w tej dlugosci nie ma ,Moze Rafal cos doradzi? w ostatecznosci ,bedzie M1 w 1 kawalku,ale wolabym cos w 2 ........................................pozdrawiam Mario.......... ,ps.po testach "bojowych" ta M 1 ,10 LB ,ktora do mnie ostatnio dotarla hmmmmmmmmmmm powiem tak ,zmienilem podejscie do wedek w 2 kawalkach ,kii czuloscia nie ustepuje monoblanku, super zbieznosc, a wykonanie, no klasa sama w sobie kij wykonany prosto bez fajerwerkow ale ma to cos dzieki Dabek Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez marius13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Kolejny SP962UL Phenixa Fajny i z pomysłem zrobiony "uchwyt" na przynętę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Od kiedy zacząłem łowić Tx-ami,chciałem mieć wersę dwuskładową.Okazja nadeszła, niestety po smutnej kontuzji wędki jednego z łowcówna blanku TX763-C.Strzał oryginału na odległości 90 cm od szczytu.Nowy blank po bezproblemowej reklamacji w Rodmas ,już na nowo uzbrojony kręci się na suszarce. Travel w składach po złamaniu nie wchodził w gre,zbyt długi dolnik tym samym zbyt mocny w stosunku do szczytu.Skrócenie dolnika w odległości 5cm od końca uchwytu w górę o ok 15cm dało idealny klin(zbiezność)podczas spasowania pozostałej górnej części dolnika włożonej w element ,na którym osadziłem rekojeśćFinalnie dolnik i tak jest dłuższy od szczytu o 15cm ,ale rozkład sił jak najbardziej do przyjęcia.Pozostała kwestia spigota ,z którym jak dotąd nie miałem doświadczenia.Po kosultacji z Rafałem @ Skalek,którego doświadczenie w tej kwestji jest spore,podjąłem rękawicę.Spigot wykonałem z dwuch rurek grafitowwych (z tzw, truposzy)wklejonych jedna w drugą ,zachowując dbałośc o prawidłową zbieżniść.Łącznik mocny ale nie powodujący przesztywnienia.Małym mykiem było wklejenie d wewnątrz rurki krótszej o 4cm,w celu stopnoiwego obniżenia sztywności i mocy działającej na ścisnki składów.(Czy zamysł prawidłowy wyjdzie w praniu )Spigotw kazdym z elementów osadzony na 6,5cm , z rezerwą między składami na 0,5cm. Przelotki to miks Esex z tytanowymi L-ami Fuji.Wędka waży 83g i wygląda na taką konkretną 10lb mocy i c/w 7-18g(.Jest niesamowicie czuła i szybka z płynnym ugięciem na złączy.Typoa sandaczówka na lekko ,co i konkretnym okoniom nie powinna pozwolić na spady. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Ten korek jest zajebiaszczy. Good job Rafale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Ten korek jest zajebiaszczy. Good job Rafale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 4 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 CD Taiaha 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Niezła "potworówka". Czas już chyba podanie, do Karola pisać............................... O zaokrętowanie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Co prawda to nie moja Tajka ale....... dwa blanki Tayaha leżą i czekają na uzbrojenie....Waldek wpadaj kiedy tylko chcesz... Ps. Rafał jak zwykle , wykonanie rewelacyjne , no i to drewienko jakoś tak naturalnie wygląda pięknie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Fajnie to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 (edytowane) Rafał, bardzo ładnie dobrany uchwyt do całości ! Edytowane 5 Września 2015 przez dipper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 5 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 (edytowane) Dzięki koledzy,miło że się podoba Dzisiaj wstawiam skończony mój sadaczowy przegowiec.Z blankiem miałe pierwszy raz do czynienia.Łukasz Masiak zprowadził go z ciekawości.Model UMBX707 ML ,jednoskład 230cm, fabryczny opis 14lb i c/w do 18g.Jak wziąłem do łapy,wiedziałem ,że to jest to czego potrzebuję Pod wislane gumy na główkach 15-30g.Uzbrojony w Fuji sic KR od 20h do 4KT, wyszła istna petarda.Blank ma sporo mięsa 76g i ścianki zdaje się grubsze idąc od dołu w kierunku szczutu.Stąd wygląd bardziej sportowy i minimalistyczny,w celu zejścia z wagą. Edytowane 5 Września 2015 przez Dąbek 111 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIspin Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 No masz chłopie zdrowy przerób obydwa kijki super w CD-ku insert wygląda super wydaje się taki żywy naturalny no klasa sama dla siebie , natomiast Phenix jak miał być na sportowo to tak mi się tylko wydaje że zamiast korka mógłbyś dać piankę i wyszedł by taki super sportowiec . No nic mi zostaje tylko podziwiać i czekać na następne kijki spod twojej ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 .............ak mi się tylko wydaje że zamiast korka mógłbyś dać piankę i wyszedł by taki super sportowiec . No nic mi zostaje tylko podziwiać i czekać na następne kijki spod twojej ręki.Materiał cięższy chyba od pianki. Robi za "wyważenie" jak się domyślam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 5 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Materiał cięższy chyba od pianki. Robi za "wyważenie" jak się domyślam.Waldek trafiłeś w sedno,choć mogłem użyć piany i doważyć metalową gałą,wyszłoby na to samo.Poprostu bardziej mi leży korek Choć faktycznie piana kolorystycznie pasuje lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Fajnie wyszedł i sportowo - te paseczki adidasa na rear . I Fuji KR zagościł - czas na torzite . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid1 Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Bardzo ciekawy korek w tym CD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 (edytowane) CD Taiaha 2015-09-03-3344.jpg2015-09-03-3353.jpg2015-09-03-3345.jpg2015-09-03-3346.jpg2015-09-03-3347.jpg2015-09-03-3348.jpg2015-09-03-3350.jpg2015-09-03-3351.jpgFotek wstawiać już nie będę, bo i po co. Potworówka dotarła.Docelowo ma służyć, do miotania przynętami słusznych rozmiarów, czyli 20-70g a jak się da, to i więcej.Przyznam, że gdy dotarł do mnie goły blank, miałem dość poważne obawy, co do sensu dalszych poczynań z nim. Jego moc mnie ździebko paraliżowała .Gdy dzisiaj rozpakowałem, okazało się, że jest to "normalniezajebiaszczaszczupakówkanajesiennyczas". Z kołowrotkiem, znakomicie leży w ręku i bez cienia watpliwości będzie bardzo wygodnym narzędziem połowu, zarówno z brzegu, jak też czasami z łodzi.Opis, chyba realny, ponieważ kogut o masie 16g, powoduje już w miarę sensowne przygięcie szczytu, w trakcie wymachu.Kijek, dzięki swej długości, jest świetnie zbalansowany a wyważenie, przy podczepionej Stelli 4000FB pokazuje punkt na zewnętrznej krawędzi foregripa. To wróży komfort użytkowania Moc, już nie taka straszna ale 2 litrową butelkę Pepsi podniosłem, niejako z marszu, a kijek pokazał kapitalne wręcz ugięcie.Więcej nie próbuję, zostawię rybom. Warto było zaryzykować budowę Edytowane 7 Września 2015 przez popper 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Dzięki koledzy,miło że się podoba Dzisiaj wstawiam skończony mój sadaczowy przegowiec.Z blankiem miałe pierwszy raz do czynienia.Łukasz Masiak zprowadził go z ciekawości.Model UMBX707 ML ,jednoskład 230cm, fabryczny opis 14lb i c/w do 18g.Jak wziąłem do łapy,wiedziałem ,że to jest to czego potrzebuję Pod wislane gumy na główkach 15-30g.Uzbrojony w Fuji sic KR od 20h do 4KT, wyszła istna petarda.Blank ma sporo mięsa 76g i ścianki zdaje się grubsze idąc od dołu w kierunku szczutu.Stąd wygląd bardziej sportowy i minimalistyczny,w celu zejścia z wagą.Jesli moge zapytac - jaki rozmiar uchwytu i jakie winding checks?Z gory dziekujeMateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 8 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Jesli moge zapytac - jaki rozmiar uchwytu i jakie winding checks?Z gory dziekujeMateuszUchwyt SKSS 16 ,rozmiar wew. pierścienia 14mm.,więc był lekki luzik na blanku,który niwelowałem omotką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi