DelTor0 Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Ja tam lubie surowe klimaty Ale fakt, takie zakonczenie metalowe troche wazy... Cos takiego jakby dostac tylko nie zeby bylo lekkie i by bylo idealnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 jeszcze musi mniej więcej średnica pasować, taki typ od Matagi to z tulejką około 15g , nawet po obcięciu najlżejszy butt w Matagi, to około 11g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 16 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Tylko ta korkoguma na koncu hihihi Kamil zamawiając graty w Matagi raczej miał do dyspozycji cały asortyment końcówek.Też się zdziwiłem ,że nie było jej w zestawie.O korkogumie zadecydował raczej po głębszej analizie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Żona (plastyk z wykształcenia) mówi, że jest OK, więc koniec tematu :) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Ten Suzuki dla Kamila to mistrzostwo, jeden z lepszych projektów, jakie widziałem na j.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitror1 Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Jak wędki graphiteleadera finezza - Japan style Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Bajka projekt i Bajka wykonanie. Kamilu, reargrip to? Wygodne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Rafał,trzymasz mega wysoki poziom!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 (edytowane) dla mnie bardzo, ale ja jestem "fanem" VSS, podstawa dłoni bardzo pewnie się opiera, nic nie uciska itd. Edytowane 17 Października 2015 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Kamilu, a to co jest na zakończeniu gripu? Jakiś carbon, pianka? Wygląda zajefajnie. Co to takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 masz na myśli HTWC-P-CA1K (str. 95 katalogu Matagi) ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 23 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Dwa kijaszki z ostatniego tygodniaJerkówka na bazie X11, cietego z dołu i z góry,oraz PST945 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Pst dobrze wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 (edytowane) Rafał, ta karbowana wstawka nad opisem na blanku, pod odkręcania woovenowa nakrętka to co to? Jakaś cienka rurka woovenowa? Folia imitująca karbon? Edytowane 24 Października 2015 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 HTWC-P-CA1K (str. 95 katalogu Matagi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Rafał,trzymasz mega wysoki poziom!!Wrecz przeciwnie, Rafal nie trzyma poziomu on wciaz go podnosi.Wiele prac recznie robionych widac, ze sa recznie robione (niestety) .Ogladajac prace Rafala mam wrazenie jakby caly kij powstal od razu a nie zostal zlozony.Stanowi jedna doskonala calosc.Co do projektu bazylosa, wykonanie bajka, gdybym ja mialbym byc posiadaczem tego kija osadzilbym uchwyt odwrotnie. Nakretke zrobilbym deczko krotsza, aby nie byla zbyt "nachalna" , fajnie by podkreslila lakierowany uchwyt, ktory teraz troche ginie.Pianka naprzeciwko pianki z tym ze zrobilbym to asymetrycznie, czesc od uchwytu dluzsza, a sama "dupka" krotsza.Miedzy pianka rura voven (czy jakos tak) czerwony karbon.Blank ma chyba mala srednice i ta nakretka w tym miejscu troche miesza moje uczucia.Tylko nie pomyslcie ze mam jakies zastrzezenia, mowie tylko jakbym ja do tego podszedl.Kij jest piekny i pieknie wykonany.Gratuluje wam obu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 (edytowane) Nakretke zrobilbym deczko krotsza, aby nie byla zbyt "nachalna" , fajnie by podkreslila lakierowany uchwyt, ktory teraz troche ginie.Trochę eksperymentowałem z długościami nakrętki w tym stylu i muszę powiedzieć, że wiele w sensie długości zależy od sposobu trzymania wędki i rozmiaru łapy.W moim przypadku czyli przy tzw średniej dłoni (rękawiczki rozmiaru 21-22) i trzymaniu kija w układzie 4-1 minimalna długość nakrętki to 3,5cm co powoduje że dłoń leży podparta na równym odcinku nie dotykając kantu nakrętki, zarówno przy łowieniu kijem podniesionym jak i opuszczonym. Przy krótszym KDPS-ie kant gniecie nasadę dłoni, dłuższy - może wynikać z konstrukcji lub być częścią estetyczną bo przynajmniej dla mnie jest ona ważna do momentu gdy nie staje na drodze ergonomice. PSProjekt Kamila bardzo mi się podoba i także dzięki jego niezwyklej uprzejmości (nie po raz pierwszy) myślę, że w niedługim czasie (ok miesiąca) pokażę coś podobnego z nieco innymi proporcjami na moim ukochanym szklaku, który właśnie przechodzi permanentny lifting. Edytowane 25 Października 2015 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 (edytowane) Przyznam bez bicia, ze podobny projekt chodził juz za mną długo. Podoba mi sie takie wykonawstwo a'la japan style W podobnym wykonaniu powstaje dla mnie juz jerkowka Niestety nie bedzie tam malowanego uchwytu Matagi, a zwykły VSS, a całość bedzie odwrócona (udalo mi sie zdobyć na szybko oryginalny nakręcany fore od Matagi). Rękojeść bedzie dzielona ze wstawka z woovenu pomiędzy uchwytem, a butt'em (pianka od VSS i butt w symetrycznym wykonaniu). Do tego końcówka butt'a ze wstawka z woovenu. Całość kija bedzie w całkowicie czarnej tonacji. Patrząc na tego przezajebistego kijka dla Kamila, juz widzę, ze ta jerkowka bedzie równie przezajebista Mam nadzieje, ze Kamil nie obrazi sie za lekkie wzorowanie sie na jego projekcie :* Edytowane 25 Października 2015 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Jedna uwaga, nie bojcie sie profilowania pianki przez Rafala, robi to idealnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 (edytowane) Jerkówka moja Brakowało mi kijka pod Slidery 7,10S i Sweepery 10/14 .Pierwotnie miała być Xzoga G60-3 kg ale Rafał namówił mnie na X11 i nie żałuję .Praca wędki pod jerkami w porównaniu do Xzogi którą mam (robiona u Rafała G60-8 kg ) to niebo a ziemia ,na korzyść Phenixa.Jednak żywioł Xzogi 8 kg to jerki 70-100 gramów lub vertical .Wykonanie jak zwykle perfekt.Dwa kijaszki z ostatniego tygodniaJerkówka na bazie X11, cietego z dołu i z góry,oraz PST945 Edytowane 7 Listopada 2015 przez rothen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 (edytowane) Jerkówka moja Brakowało mi kijka pod Slidery 7,10S i Sweepery 10/14 .Pierwotnie miała być Xzoga G60-3 kg ale Rafał namówił mnie na X11 i nie żałuję .Praca wędki pod jerkami w porównaniu do Xzogi którą mam (robiona u Rafała G60-8 kg ) to niebo a ziemia ,na korzyść Phenixa.Jednak żywioł Xzogi 8 kg to jerki 70-100 gramów lub vertical .Wykonanie jak zwykle perfekt.Mógłbyś napisać coś więcej nt. X11. Nie znam tych blanków phenixa, Xzoge tak ale porównanie niebo a ziemia mało mi mówi:). Edytowane 8 Listopada 2015 przez Patryk1125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsio Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 X11 i X10 to nie tylko jerki . Dla mnie to ideał pod szczupaka. Woblery blachy, trol. Dodatkowo idealnie pracuje pod rybą, 0 spadów. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 X11 i X10 to nie tylko jerki . Dla mnie to ideał pod szczupaka. Woblery blachy, trol. Dodatkowo idealnie pracuje pod rybą, 0 spadów. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu TapatalkaKiedyś Z.Kawalec polecał mi X13 pod troling sumowy, wspomniał właśnie o bardzo dobrej pracy pod rybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 (edytowane) Zależało mi na krótkiej wędce dlatego Rafał przyciął X11 od dołu i góry , wyszło coś ok 188 cm.To co mnie zaskoczyło na korzyść to świetne ładowanie wędki pod jerkami od 15 gramów , pełna kontrola i czucie pracującej przynęty ,świetne czucie brania oraz praca pod rybą .Do tego moja ulubiona świetna akcja Moderate .Tego właśnie brakuje mojej Xzodze G60-8 kg.która wszystko to co X11 ( oprócz akcji )pokazuje dopiero przy 70-100 gramachMógłbyś napisać coś więcej nt. X11. Nie znam tych blanków phenixa, Xzoge tak ale porównanie niebo a ziemia mało mi mówi:). Edytowane 8 Listopada 2015 przez rothen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 8 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 (edytowane) Blanki CB Phenixa faktycznie są idealne pod szczupaka,świetnie się je modeluje bez utraty ugięcia.Pod sumka raczej średnio to jednak tylko 25lb.Chyba że nastawiasz się na takie do 150cm.Za to pod bolenia z pływadła będą extra ,bo ugięcie nie sprawi ,że zabraknie ręki Edytowane 8 Listopada 2015 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi