Patryk1125 Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Blanki CB Phenixa faktycznie są idealne pod szczupaka,świetnie się je modeluje bez utraty ugięcia.Pod sumka raczej średnio to jednak tylko 25lb.Chyba że nastawiasz się na takie do 150cm.Za to pod bolenia z pływadła będą extra ,bo ugięcie nie sprawi ,że zabraknie ręki Ze względu na moc odpuściłem ten blank i wówczas kupiłem taga-g 75 12kg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Hej Ktoś w tej chwili niezidentyfikowany przysłał mi blank Matagi TR78 Super Nimble Minnow.Opis na paczce nieczytelny i za cholerę nie dojdę ,bo w wiadomościach też cisza.Właściciela blanku proszę o kontakt na pryw. lub tel. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Prezent od Mikolaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Hej Ktoś w tej chwili niezidentyfikowany przysłał mi blank Matagi TR78 Super Nimble Minnow.Opis na paczce nieczytelny i za cholerę nie dojdę ,bo w wiadomościach też cisza.Właściciela blanku proszę o kontakt na pryw. lub tel. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Mikołaj istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Do świąt to Ci jeszcze stelkę przyniesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 A fajny ten blank? jak by co to masz mój telefon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zguba już ustalona. Samozwańczy właściciele blanku mogą już nie pisać i nie dzwonić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 A fajny ten blank? jak by co to masz mój telefon? W swojej kategorii bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 28-go będę leciał na Drużno. Dasz radę ukręcić coś do tego czasu?Spotkanie jak zwykle na stacji benzynowej? Będzie okazja uściskać się poświątecznie i przednoworocznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Robert do Świąt nie da rady ale spotkać możemy się zawsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 (edytowane) Rafale, jako, że to twój watek, możemy sobie pozwolić na prywatę i "of topy" Z powodu braku okazji do osobistego spotkania, życzę Wspaniałych Świąt i Pozytywnego 2016 Edytowane 16 Grudnia 2015 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 (edytowane) Rafał ,a tak z innej beczki ....pamiętasz może w jakie sety ubierałeś fx 701 -1 ?? Chodzi mi o minimy matchowe ? 16M 8M 5M.,? i tu nie wiem a kończyć chcę na W4 Edytowane 21 Grudnia 2015 przez pablo208 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Rafał ,a tak z innej beczki ....pamiętasz może w jakie sety ubierałeś fx 701 -1 ?? Chodzi mi o minimy matchowe ? 16M 8M 5M.,? i tu nie wiem a kończyć chcę na W416M--8M--5M--4L--3x4w +top Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Ślicznie dziękuję ...miałem właśnie mały dylemacik. Jak zwykle można na kolegę liczyć. Aha i powstawiaj coś bo chyba trochę się lenisz ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 (edytowane) Suzuki RXF-12lb-661 czyli wędka na wszystko Fuji Titanium Trozite po całości i wszystkie komponenty Matagi (łącznie z grafitowymi arborami) - Full Made in JapanWyszła lekka, jak na taką zabudowę 107g i genialnie wyważona. Nie czuć jej w ręku. Wędka szybka i dynamiczna, wraca i gasi się błyskawicznie, ale od razu pokazuje "moc" i pod obciążeniem od startu wchodzi w postępujące głębokie ugięcie o pięknej harmonijnej krzywej, na to ugięcie mogę patrzeć godzinami Niestety ... ale ... chyba sam się oszukiwałem, że pokryje mi komfortowo zakres, o którym myślałem jako sandaczówka (pewnie pod wpływem pracy tego blanku), ale chyba nie.Chciałem, aby komfortowo obsłużyła jeszcze 20g+ guma, rzuci, pociągnie bez problemu, ale już bez tej dynamiki , o którą mi chodziło.Myślę, że ten całkowity komfort (czyli pełna kontrola nad przynętą) skończy się na 15g + guma, a załaduje się i wyrzuci ładnie już 5g + guma do 4", z tym, że w górnym zakresie, te 4" , to raczej smukły Keitech Easy Shiner. Ze względu na ugięcie i pracę blanku zapewne będzie świetną szczupakówką na lekko i ..... pstrągówką, mocną, na solidne ryby, jak ktoś ma u siebie takowe i poluje na nie z rozmysłem, to super blank. Szkoda, ale jeśli ktoś szuka wędki o w/w charakterystyce i zakresie i chciałby takową nabyć drogą kupna w przyzwoitych pieniądzach, to zapraszam na priv. U mnie jak coś nie trafia idealnie w potrzeby , to i tak łowić nie będzie. Edytowane 23 Grudnia 2015 przez bazyloss 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek60 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Piękny patyk, brawo Rafał !!! WESOŁYCH ŚWIĄT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochun Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Wszystkiego Najlepszego w Nowym 2016 Roku Dużo Zdrowia i Pomyślności oraz Nowych Projektów na Nowe Patyki Życzy Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 A gdzie Dąbus zaginoł ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 A gdzie Dąbus zaginoł ???Jak cisza w temacie to znaczy się Rafcio zawalony na maxa robotą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Jest trochę zaległości Kumulacja braku czasu, nawału obowiązków,do tego wymiana telefonu i zmiana programu do obróbki zdjęć.Postaram się na dniach coś ruszyćOczywiście WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W 2016 ROKU 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 (edytowane) Edytowane 10 Stycznia 2016 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 (edytowane) Kilka które udało się zfocić FX761-2Matagi Super Seven 16lb cast i spin Kilka słów o w/w Matagi .Blank smukły dośc mięsisty ,szybki ale o lekko ciepłym charakterze.Długość 230cm japońskie 16lb ,ale faktycznie może jest bliskie brawdy.C/w okresliłem na 10-40g , u mnie z zastosowaniem pod DSa naj wodzie 6-12m do głównie pod jaskóły 7" na główkach 15-25g,tu sprawdza się idealnie, dobre czucie i animacja przynęty po zacięciu nie odnotowałem spadów, kijek gnie się całą długością,dolknik mocny ale pracowity..Pod typowymi jigami na wodzie 8-10m szczytem zaczął znaczyć opad od 10g+smukła 10cm guma w górnym c/w doszedłem do 30g+12cm Lunatic ale rzut już trochę zachwawczy ,podbicie już nie tak dynamiczne.Umnie znajdzie jeszcze zastosowanie pod wiślanego łódkowego bolka ,głównie do gum RH. Edytowane 10 Stycznia 2016 przez Dąbek 111 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Był jeszcze po drodze SP962XUL i z ostatniech dni sandaczowy StC 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi