Skocz do zawartości

Dąbek 111 i skutki uzależnienia

Dąbek 111

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Tak Matagi super, Rafał czy jest taki Matagi 18 lb lub blisko tego by ładnie podbił 35 g plus 4'' gumy ? wędka w castingu.

Te 16lb to takie powiedzmy japońskie ,czyli nie amerykańskie.

Jest jeszcze blank z tej serii 20lb 2,3m ,czyli realnie mocne 17.Mam go akurat w domu i tej pod cięższe jigi będzie bardzo dobry,zarówno w wersji spin jak i cast.

Te 16lb to takie powiedzmy japońskie ,czyli nie amerykańskie.

Jest jeszcze blank z tej serii 20lb 2,3m ,czyli realnie mocne 17.Mam go akurat w domu i tej pod cięższe jigi będzie bardzo dobry,zarówno w wersji spin jak i cast.

...ale podbije główkę 35 g ? Może ścięty z góry do 220 cm da więcej komfortu w tej gramaturze ?
  • Like 1

Ten St.Croix wyszedł świetnie i wygląda na niezła armate jakie gramatury glowek obsłuży od dołu?

Myślę ,że od 7g+3" już można fajnie łowić ,ale najlepswzy komfort będzie 10-20g z gumkami 3-4"

Rafał pamiętasz o mnie ?

Oczywiście , choć temat nie jest łatwy :) 

• Like 1

Dąbek 111, on 23 Jan 2016 - 16:08, said:

I coś co ostatnio spędza mi sen z powiek, Matagi SS LL, choć nie on w roli głównej :)

To nie jesteś sam, ja już kilka lat tak mam. Mawiają, że każdy ma swoje demony ;)  czasy takie nastały, że już nawet tego nie ma na własność :(

Ryba? Na owada nie wygląda ani na żaden element owadziej anatomii. 

Jak Cię znam to jutro lakierujesz?

Rafał proszę, posłuchaj mnie, nie lakieruj  :o  Wojtek chce Cię puścić po bandzie, On już sporo założył i żadnego nie lakierował  ;)   Najpierw spróbuj, jeśli tak nie będzie dobrze, zawsze można później :P

Rafał proszę, posłuchaj mnie, nie lakieruj  :o  Wojtek chce Cię puścić po bandzie, On już sporo założył i żadnego nie lakierował  ;)   Najpierw spróbuj, jeśli tak nie będzie dobrze, zawsze można później :P

Janusz , ja o omotkach, a to trochę trzeba pomazać.

• Like 1

woblerwz, on 23 Jan 2016 - 20:27, said:woblerwz, on 23 Jan 2016 - 20:27, said:

Janusz , ja o omotkach, a to trochę trzeba pomazać.

Ok. teraz jasne :)

Po prostu na zdjęciach, jak to u Rafała, omotki polakierowane :whistling:  :good: to tak sobie jakoś pomyślałem, że o coś innego chodzi  :doh:

Edytowane przez JanuszD

Matagi ma uchwyt zmontowany nawet nie czakałem na rowing ,który ma dojechać w poniedziałek i obsadziłem na graftowej tulejce ,którą dotaczałem aż idealo wypełniła luz :)

Wojetek na razie bez omotek, zabawę z spasingiem będę przeciągał na maksa.

Rafciu - pytanie techniczne - czy zawsze na lączeniu typu spigot stosujesz omotkę na dolniku ? Tak jak w tym przypadku ? Jest to niezbedne ?

Powinno pyć fachowe wzmocnienie ,bo wklejony na klin od dupy strony spigot, w ugięciu dość mocno napiera na ściankę.

Wędka w pierwotnej wersji była na monoblanku.

Stwierdzić ,że stosuję takie wzmocnienie ,to jednak nadużycie ,bo to mój pierwszy spigot :lol: ale wcale się nie chwaląc ,jestem z siebie zadowolony.

Sama omotka to jednak półśrodek ,który na razie daje radę,jak dojdzie węglowy rowing ,to jedak zastąpie nim omotkę,tak samo jak na części żęnskiej.

• Like 1

Dąbek 111, on 24 Jan 2016 - 10:00, said:

Matagi ma uchwyt zmontowany nawet nie czakałem na rowing ,który ma dojechać w poniedziałek i obsadziłem na graftowej tulejce ,którą dotaczałem aż idealo wypełniła luz :)

Wojetek na razie bez omotek, zabawę z spasingiem będę przeciągał na maksa.

Powinno pyć fachowe wzmocnienie ,bo wklejony na klin od dupy strony spigot, w ugięciu dość mocno napiera na ściankę.

Stwierdzić ,że stosuję takie wzmocnienie ,to jednak nadużycie ,bo to mój pierwszy spigot :lol: ale wcale się nie chwaląc ,jestem z siebie zadowolony.

Sama omotka to jednak półśrodek ,który na razie daje radę,jak dojdzie węglowy rowing ,to jedak zastąpie nim omotkę,tak samo jak na części żęnskiej.

Trzy razy tak :highfive:

przeciągaj na maksa

Wzmocnienie jest konieczne

rowing jest najlepszy :)

Aha , czyli rozumiem , że w blankach w,których seryjnie zastosowany jest spigot nie trzeba tej omotki robić ?  Seryjne blanki 2-skladowe na spigocie mają wzmocnienie w tym miejscu ?

Edytowane przez Spejson