Dąbek 111 Opublikowano 18 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 cd: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hhary1 Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Blank taki sobie,kolejny MHX z przesztywnieniami. Ale wykonanie to już rewelacja Patrze na lakierowanie i próbuję znalezć jakąś skazę,ale takiej brak Jeszcze raz Rewelacja !!!Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Fajny salmon Dawaj na plaze na testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 19 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Dzięki panowie za słowa uznania hhary1 ,ja widziałem Twoje wędeczki też są piękne, szkoda ,że dawno nic nie wstawiałeś,ale za to pewnie rybek połowiłeś Bo ja w minionym roku bardzo mało czsu spędziłem nad wodą Ale teraz uzbrojony po zęby nadrobię Salmon1977 ,nie chcesz się zamienić.Wiesz na co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Fajna robota, widzę, że już taśmowo wykonujesz kijki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 19 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 No Tak jakoś poleciało przez zimę.Już wszytkie swoje wymieniłem na hand made ,a i paru kumpli pozazdrościło i też chcieli Teraz czas na ryby.Jeszcze tylko jeden bidulek stoi w kącie ,ale to na czerwcowe łowy Jest jeszcze jeden ,porwany z suszarki pod moją nieobecność, tak się spieszyło gościowi na kropki.Fajniutki HS9600-2MHX ,z potencjałem do wielu zastosowań.Jak dorwę kolesia ,to wrzucę fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Dąbek chorobę już masz .Pogratulować efektów, sama frajda ukręcić sobie kijek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 29 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 W zgodzie z tezą ,że i w wędkarstwie należy się rozwijąć jak w każdej innej dziedzinie ,postanowiłem swoje łódkowe kijki zamienić na jednoskłady a przy okazji spróbować swoich sił w lekkim castingu,bo to za.....sta sprwa która wciągnęła mnie bez reszty.W celu zakupienia realizacji postawionych sobie celów udałem się na wycieczkę do Gdańska zaopatrzyć się w grafitowe pręty Przy okazji jeden castmaniak z drugiego końca Polski też zapragnął być posiadaczem UL casta z pod znaku ptaszyska na P,wiec założeniem było wrócić z garścią blanków a dokładnie z dwoma W zasadzie pod uwagę były brane dwa modele 701 lub 661. Wybór padł na FX701.Południowy castmaniak tradycyjnie zbrojony górą i koniecznie rękojeść w kawałkach.Mój z kolei tradycyjnie spirala i rękojeść w kształcie wałka do ciasta Nie powiem ,problemy były dwa co najmniej ,nigdy nie zbroiłem casta górą i rękojeści dzielone też nie mój klimat,więc jakieś wyzwanie jednak było.Od łukasza wróciłem tego dnia z jednym Fx-em, po tym jak mi pokazł blank w tej samej klasie z serii K2.Normalnie wymiękłem i musiałem się z tym przespać. Finał taki ,że na suszarce kręci się castmaniakowy FX a w centralnym miejscu salonu ,czyli jego narożniku czeka w kolejce TX682 Nie wiem czy sprostałem wymaganiom ,okaże sie w boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriu24 Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Przestań mnie drażnić kończy i wysyłaj kropki czekają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 29 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Drażni ,to zbyt głośno pracujacy silnik suszarki,a ja jestem w robocie ,co oznacza że Pani Kasia może cisnienia nie trzymać i wyłączyć maszynerię ot tak sobie na czas trwania Na Wspólnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Nie żebym straszył, ale nie polecam pozostawiać silniczka bez nadzoru. Potrafią się spalić aż miło, mówię zupelnie poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 29 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Niestety czasami jest taka potrzeba ,ale na bardzo krótko i pod nadzorem i oczywiście po krótkim szkoleniu BHP,. Maszyneria już wyłączona i odpoczywa na poranną rundę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Do roboty Rafał, chciałbym pokrytykować całość jeszcze przed wyjazdem.Tak na marginesie dużo trudniej zakombinować dzieloną która nie razi, tu jest O.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Nie żebym straszył, ale nie polecam pozostawiać silniczka bez nadzoru. Potrafią się spalić aż miło, mówię zupelnie poważnie. Zastanawiałem się, czy to bezpieczne, bo moje silniczki strasznie się grzeją, ale zostawiałem na noc, czy nawet na dzień, jak byłem w robocie.Nie wiem jak to godzisz, bo lakier minimum te kilka godzin musi zasuwać na obrotach. EDIT: Wędeczka fajnie zaczyna wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 30 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Z tymi silnikami to nie jest tak ,że wychodzę i są bez nadzoru przez kilka godziń ,co najwyżej na ostatnią godzinkę lub dwie pod okiem żony.Kijek po drugim lakierowaniu stoi w kącie i dojrzewa do zdjęć aż lakier stwardnieje. Zabrałem się tym czasem za TXa ,rękojeść wytoczona i sklejona .jak klej mocniej złapie to wrzócę fotki.Szkoda ,że mam do dupy aparat bo w realu wyglądają bardziej smakowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 30 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriu24 Opublikowano 31 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Kijek wyszedł gitara dzięki czekam tylko teraz na jego do tarcie będzie spasowany z cc51. Pstrągi bójcie się Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 31 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Bardzo ladny i estetyczny kijek! Bardzo mi sie podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 31 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Miło znów widziec Twoja prace Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 1 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 Forma zwyżkuje, kolejny kij który ma styl i smak. Ładnie równo bez zbędnych wodotrysków.Trening czyni mistrza/nie dotyczy smaku Podoba mi się kształt dolnika.Przy kolejnym kijku uderzam do Ciebie. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 1 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 Artur ,widzę humor dopisuje Ale pewnie już jesteś myślami na szweckich szczupalach Połamania badyli <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Prace nad docelowym kijkiem okoniowym ukończone.Z uwagi ,że okoń jest najczęściej poławianą rybką na moich łowiskach ,więc zasługuje na coś specjalnego TX682 1/32-1/4 oz 2-10lb. Podwójna radocha bo właśnie dotarł curado 51E,zamówiony na ebay pod wspomnianą wędeczkę.Dolna część rękojeści dł 20cm kombinacja burnta na tulei poliuretanowej z korkogumą różnej maści.Przelotki Fuji micro 6-4.5.Nić ,powiem eksperyment,prezent od Artura @Ark70 ,ktrz stwierdził że będzie pasował do specyficznej faktury blanku,i moim zdaniem miał rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 cd Normalnie brak mi słów aby go opisać .Lekki jak piórko,czułu niemożliwie o pieknym progresywnym ugięciu. W planech w niedługiej przyszłości mocniejszy braciszek TX684 I chyba koniec poszukiwań na dłuższy czas Łukasz z Rodmas ,stwierdził ,że nic lepszego nie wymyślą a przynajmniej nie wprowadzą w Phenixie przez kilka lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Wyglada pysznie Wazyles go tak z ciekawosci? Ciekawi mnie tez jaki jest 'prawdziwy' zakres cw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Dzięki Krycek za miłe słowo Kijka jeszcze nie ważyłem sam blank 32g. Realny cw ,hmm okaże się za dwa dni ,ale myślę że spoko od 3g a w górnym zakresie więcej jak MHX S842 i Phenix FX701, czyli 12g może 15g główka +gumak. Pozdro Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi