Skocz do zawartości

Dąbek 111 i skutki uzależnienia

Dąbek 111

Rekomendowane odpowiedzi

O FX-e niech napisze coś Endriu,ja dzisiaj testowałem TX 682 opisany do 7g .Kijek zestawiłem z Curado 51E.Czuły niesamowicie i ładował się już od 4-g mimo że zbrojony spiralnie.Na przyzwoite odległościlatały już gumki 5cm na główce 4g ,ale że ja zaczynam łowić od 5g w górę więc zabawa dopiero się zaczynała.7-12g + predator 5cm poezja , a ja wciąż byłem ciekawy co jeszcze potrafi.doszedłem do główki 15 +guma 5 cm i dawał znakomicie radę przy rzutach jak i prowadzeniu.Pewnie jeszcze paręgram można było dołożyć ale to już przedział dla innej wędki więc szkoda było tą nadwyrężać.Kijek radzi sobie super z obrotówkami 3 i 4 comet ,z 2 trochę słabiej podczas rzutów ale to za sprawą multica i moich jeszcze słabych umiejętności w jego obsłudze.Ale lżejsza szpulka powinna załatwić sprawę.Generalnie zestaw idealny do moich zastosowań.

Szkoda że rybki na Martwej Wiśle jeszcze się nie obudziły i kijek nie popracował,ale mam zamiar dać mu szansę w sobotę Nogacie.

Pozdro

O FX-e niech napisze coś Endriu,ja dzisiaj testowałem TX 682 opisany do 7g .Kijek zestawiłem z Curado 51E.Czuły niesamowicie i ładował się już od 4-g mimo że zbrojony spiralnie.Na przyzwoite odległościlatały już gumki 5cm na główce 4g ,ale że ja zaczynam łowić od 5g w górę więc zabawa dopiero się zaczynała.7-12g + predator 5cm poezja , a ja wciąż byłem ciekawy co jeszcze potrafi.doszedłem do główki 15 +guma 5 cm i dawał znakomicie radę przy rzutach jak i prowadzeniu.Pewnie jeszcze paręgram można było dołożyć ale to już przedział dla innej wędki więc szkoda było tą nadwyrężać.Kijek radzi sobie super z obrotówkami 3 i 4 comet ,z 2 trochę słabiej podczas rzutów ale to za sprawą multica i moich jeszcze słabych umiejętności w jego obsłudze.Ale lżejsza szpulka powinna załatwić sprawę.Generalnie zestaw idealny do moich zastosowań.

Szkoda że rybki na Martwej Wiśle jeszcze się nie obudziły i kijek nie popracował,ale mam zamiar dać mu szansę w sobotę Nogacie.

Pozdro

Pięknie na takick kijaszkach osobiście lubie łapać. Myślę ze na availu bez problemu juz sobie z coment nr 2 poradzi. Jeszcze jak wyczujesz zestaw to może ruszy bez zmiany szpuli na tunningową.

Graty udanego rodbuldingu.

Powiedz mi Dąbek jak to się ma z czułością w porównaniu do St. Croix. Które kije są czulszy. Mam st. croix pod pstrąga na casta ale jestem średnio zadowolony. Jestem ciekawy czy Phenix nie byłby lepszą pozycją. Co powiesz o modelu Phenix Recon PHX-C682L pozycja niższa jakościowo niż tournament ale ma cw i prace taką jaką lubie.

Reycona miałem jednego w ręku u Łukasza,to niższy moduł i pewnie z czułością byłby porównywalny z CSII z STC ,blank niesamowicie zbieżny ,ale pod mało lotne przynęty ciekawa propozycja.

Czucie porównywalne z elitkami legend lub turnament mają UMBX-y i seria elixir lub karabelki . TX to inna bajka jak przywiozłem blank od łukasza ,podczas onanizmu nad nim przejechałem przypadkowo szczytówką po firance, aż dreszcz przeszedł po plecach.Łukasz opowiadał o wrażeniach podczas brania, ryba nie odbija się od przynęty mimo że jest szybki, jakby wchodziła w przynętę nie czując oporu i nie wiedząc że już wisi.

Ja jeszcze nie miałem przyjemności z rybką na nowym kijku ,ale w niedzielę może będę mógł coś więcej napisać.

• 4 tygodnie później...

Wrzóce coś zaległago,bo majuż 3-4miechy ale nie było okazji zfocić :mellow:

Rzeczna armatka i może zatokowy troling.Pierwotnie był robiony w spinie ,ale że wszystkie jiuż mają pazurki więc nie mogłó go minąć.

Batson RX7 HS1023F .Rękojeść nic specjalnego ,wtedy jeszcze nie toczyłem ,gotowa tuleja z średniej klasy korka.Uchwyt Fuji ACS zakończony pierścionkiem ,czyli bez fore.Przelotki w spirali Alconit od 8-6.

post-4734-1348917430,9543_thumb.jpg

post-4734-1348917431,5782_thumb.jpg

post-4734-1348917431,671_thumb.jpg

post-4734-1348917431,786_thumb.jpg

post-4734-1348917431,8923_thumb.jpg

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Witaj Rafał ,bardzo ładne te wykałaczki, szczególnie tatowa jest kolorystycznie pyszna .Może jakieś szczegóły podasz .Interesuje mnie ile wykałaczka waży i jak zbroiłeś oraz odległość środka stopki od końca blanku bo w końcu polubiłem od niedawna połów okonia i chciałbym sobie coś ekonomicznego ukręcić a myślę że ten blank jest ok.Nie chcę też wyważać drzwi skoro są uchylone i myślę że z parametrami taktyczno-technicznymi "bojowego kija okoniowego" nie będzie problemu :)

:)

Artur,wagi nie znam bo nie ważyłem ,ale jest lekka :lol: Przelotki Fuji alconit 20Y,12Y,8JL.6L,3x5L +top5 alconit.Wiem że można dużo lżej i niżej z rozmiarem, np PB minima i myślę że Match 16 na początek byłaby OK, a kończyć na 4 lub 3. Dolny element korka to 17,5cm uchwyt fuji 16 skrócony o 1,5cm.Wędeczka to taki uniwersal okoniowy,mający tę przewagę nad niby bardziej topowymi ,gdyż ogarnia gumna ołowiu 2-10g oraz pociągnie obrotówki 2-3 , a i lekkie wobki nie będą stanowić problemu.

Dzięki Rafał za wymiary , chodziło o optymalne wyważenie a wiem że jesteś perfekcjonistą i jak będę robił taki kij to nie będę musiał kombinować z długościami a kij będzie świetnie wyważony :) Jak okonie ? Po tych wiatrach i nawałnicach to podejrzewam że raczej nie biorą najlepiej.