mrWhite7 Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Bardzo zacnie wygląda ten kijaszek .W końcu Rafał kiedy sobie sprawisz wagę ?, bo dowiedziałbym się w końcu ile ważą twoje cukiereczki. Ten kijek wygląda typowo na twój "standard" t.zn. Reargrip w granicach 17 cm oraz 16stka uchwyt cięty o 1 cm .Napisz jak kij się wyważył ? i czy robiłeś na tulei poliuretanowej ? Twoje kijaszki są tak charakterystyczne że trudno e pomylić z pracami innych forumowiczów. Staranie, ładnie ,lakierowanie super i projekt na 5. Brawka i trzymaj poziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Dzięki Artur. Nad wagą faktycznie muszę pomyśleć. Z uwagi na długość kija , tym razem reagrip, 19cm na tulei poliuretanowej,prelotki PB minima LV 20-4 +Fuji PMCST 4.5 z uwagi na wysokość pozostałych.Uchwyt faktycznie 16 przycięty o ok.1,2cm pod kręcioł rozm. 1000 . Wyważony idealnie pod korbę o wadze 200g tzn. środek ciężkości ,na początku szpulki patrząc od stopki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 jak kocert życzeń to ja od siebie -lepszy aparat Kolego!fajny kijek -super robota tylko ta jakość zdjęć psuje efekt końcowy. ps. jak dla mnie ciutkę za dużo kolorowych wstawek w omotkach, domyślam się że to nie Twój pomysł Rafale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Aparat ten sam co ostatnio, tylko pora i fotograf do dupy wstawki? hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin175 Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Zacny ładna robota gratuluję , ps , mówisz " nr 1 okoniowym brzegowcem jest FX862" no to teraz mam dylemat ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 A jakich przynęt używasz ,chodzi mi głównie o wagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Zacny ładna robota gratuluję , ps , mówisz " nr 1 okoniowym brzegowcem jest FX862" no to teraz mam dylemat ! Chyba że łowisz jak Robert Taszarek,- 7" z brzegu i 8,6" z łódki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin175 Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 A jakich przynęt używasz ,chodzi mi głównie o wagę?Będę łowił paprochem na na główkach od 2g - do około 6 g , czasem malutkie wobki 3 cm blaszka 0 i 1 . łowię z brzegu ale wolę krótsze kije taki około 2,4 m byłby raczej w sam raz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin175 Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Chyba że łowisz jak Robert Taszarek,- 7" z brzegu i 8,6" z łódki A to bardzo ciekawe każdy ma swoje nawyki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 No,- też tylko dlatego tak napisałem. Robert jest moim zdaniem jednym z najlepszych łowców okoni (nie okonków) a już na pewno najlepszym na obrotówki, które tak dopieszcza że można z nimi robić cuda...jak się potrafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 A to bardzo ciekawe każdy ma swoje nawyki . a ja łowie 701-2 z łódki i brzegu i jakoś daję radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Bo ostatecznie to człowiek łowi - nie wędka i jak się dobrze przyglądnąć temu to większość dyskusji o wyższości tej czy innej długości, mocy i cw oczywiście w rozsądnych granicach jest psu na budę a ogólna poręczność i wygoda są bardzo dużą konkurencją dla indywidualnych upodobań i najczęściej przegrywają z nimi.I dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 10 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Mam znajomych ,którzy z łodzi łowią z powodzeniem kijami 270cm i dla nich są wspaniałe.Moim skromym zdaniem to kwestia tylko nawyku i przełamania się .Ja też zaczynałem łódkowe łowy z długasami ,bo w zasadzie najpierw się nabywa jednostkę pływającą a później zmienia arsenał,chyba że jest inaczej to mnie sprostujcie.Krótszy kij jest na łodzi poręczniejszy .Co innego łowienie z brzegu, tu oprócz przyzwyczajeń ważną rolę odgrywają warunki łowiska.Na "mojej" Wiśle mógłbym łowić w zasadzie kijem 7' ,tylko jest jedno ale, podczas prowadzenia gumy na napływie niedozaakceptowania jest leżąca na wodzie zbyt duża ilość linki. Rekin 175 w ofercie Phenixa jest cała gama blanków z serii elixir choćby taki FX 801 lub 802 ,jeśli wchodzi w grę gumak na główce 6g i więcej to ten drugi będzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin175 Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Rekin 175 w ofercie Phenixa jest cała gama blanków z serii elixir choćby taki FX 801 lub 802 ,jeśli wchodzi w grę gumak na główce 6g i więcej to ten drugi będzie OK Dzięki , wybór padł na FX 802-2 . A kto go będzie zbroił oto jest pytanie choć mam jeszcze czas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Dzięki , wybór padł na FX 802-2 . A kto go będzie zbroił oto jest pytanie choć mam jeszcze czas . świetny wybór ale jak z brzegu rozważ jeszcze FX862-2.Miałem oba w ręku i korzystniej dla mnie wypada ten dłuższy.Pokonał bolka 80cm .I sandaczach 60 i szczupakach nie mówię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Dzięki , wybór padł na FX 802-2 . A kto go będzie zbroił oto jest pytanie choć mam jeszcze czas . Darek poczekaj jak dojdzie do mnie FX761 to znowu namiesza ci w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin175 Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Darek poczekaj jak dojdzie do mnie FX761 to znowu namiesza ci w głowie I tak może być nie wykluczam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin175 Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 (edytowane) świetny wybór ale jak z brzegu rozważ jeszcze FX862-2.Miałem oba w ręku i korzystniej dla mnie wypada ten dłuższy.Pokonał bolka 80cm .I sandaczach 60 i szczupakach nie mówię .Wiesz tu kieruję się długością FX802-2 ma 2.44 m dla mnie wręcz idealnie , ale myślisz że z przyłowem FX802-2 będzie wyglądał bardziej blado na rzecz FX862-2 I na jaką korzyść lepiej wypada FX862-2 ? Edytowane 11 Listopada 2012 przez rekin175 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Mam FX 862-2 a kumpel ma FX802-2.Łowiłem jednym i drugim.Jest dłuższy, czyli zasięg rzutu np.paprochem czy główką 5-6g ma większy, amortyzacja ryby jest bardziej pod kontrolą bo jednak jest dłuższy, na moje oko 862 jest trochę mocniejszy od 802, tzn. więcej można powalczyć z mocniejszą rybą, jest chyba trochę bardziej cięty, zresztą na stronie Rodmasa jest opisany jako ex.fast a 802-fast.Jakbyś chciał np łowić klenie czy jazie to myślę że z dłuższego dalej poślesz pchełki i inne robactwo a i walka z rybą na więcej pozwoli.Z kolei FX 802-2 jest zgrabniejszy i bardziej operatywny na łódce.Jak też dużo łowisz na łódce to jednak bardziej 802.Wybacz jak zrobilem CI mętlik w głowie, ale czasem warto się zastanowić jakie wybrać preferencje bo to prowadzi do tego, że tracisz umiar w zakupach i nie wiesz co masz za szafą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin175 Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Muszę wam podziękować Jozi i Dąbek111 po stokroć ! z waszych opisów zdecydowanie lepszym wyborem dla mnie będzie FX862-2 . łowię tylko z brzegu zdecydowanie wolę szybki kij i jeżeli jest jak opisujecie w co nie wątpię to będzie to raczej mój ideał , tylko boję się choroby " Phenix" jak raz posmakuję a czeka mnie jeszcze sandaczówka . , reasumując zmieniam decyzję na FX862-2 koniec kropka ! raz jeszcze dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Taaak Phenix ma w swojej ofercie wspaniałe sandaczowe blanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin175 Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Poważnie , nie kuś nie kuś ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Muszę wam podziękować Jozi i Dąbek111 po stokroć ! z waszych opisów zdecydowanie lepszym wyborem dla mnie będzie FX862-2 . łowię tylko z brzegu zdecydowanie wolę szybki kij i jeżeli jest jak opisujecie w co nie wątpię to będzie to raczej mój ideał , tylko boję się choroby " Phenix" jak raz posmakuję a czeka mnie jeszcze sandaczówka . , reasumując zmieniam decyzję na FX862-2 koniec kropka ! raz jeszcze dziękuję .Słuszkie wybrałeś.Ja łowię nim okonie na żyłeczce 0,12 i 2g+twisterek 3cm, a jak trzeba toplećka techron 0,08 i 5-6g +gumki 5-6cm.Bajka w łowieniu .Raczej uzbrój go w tytany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Jozi jak pod żyłkę to można w PB minima i kończyć naV3 ,wychodzi lekko jak w tytanowych Fuji w rozmiarze 4,5L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Jozi jak pod żyłkę to można w PB minima i kończyć naV3 ,wychodzi lekko jak w tytanowych Fuji w rozmiarze 4,5LTylko nie wiesz jak tym kijkiem superowo łowi się pletką techrona 0,08 a PB już z pletką do mnie nie przemawiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi