trout master Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Aaaaa. Myślałem że już takie operacje przeprowadzałeś. Gdzieś czytałem że ktoś wykonuje omotki rowingiem (jak Shimano w swoich niektórych sławnych patykach) ale nie wiem jak się za to zabrać mając wykończony blanku i nowki przelotki na nim. Pewnie w produkcji robią to przed finalną warstwą zewnętrzną. Wzmacnianie złącz widziałem też w muchówkach Sage wiec na pewno jest to świetne rozwiązanie. Musze tylko pomysleć jak z nim startować i go zakańczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 He he, za 2tyg.przetestuje tego croixa Jeśli Twój ten albinos to graty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 14 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Aaaaa. Myślałem że już takie operacje przeprowadzałeś.Gdzieś czytałem że ktoś wykonuje omotki rowingiem (jak Shimano w swoich niektórych sławnych patykach) ale nie wiem jak się za to zabrać mając wykończony blanku i nowki przelotki na nim. Pewnie w produkcji robią to przed finalną warstwą zewnętrzną.Wzmacnianie złącz widziałem też w muchówkach Sage wiec na pewno jest to świetne rozwiązanie. Musze tylko pomysleć jak z nim startować i go zakańczać.Wykonalne jest na pewno.Ciężko jest wystartować i kończyć jak nicią tradycyjną.Ja startuję w ten sposób,że taśmą przyklejam początek włókna węglowego,następnie nawijam ją na interesujący mnie odcinek(wcześniej oczyszczony z starego lakieru i przesmarowany tuż przed operacją żywicą).Na końcu,tuż za wzmacnianym odcinkiem ponownie przyklejam końcówkę rowingu samą taśmą.Obie końcówki są suche ,nie przesączone żywicą(mają ok 1-2cm. wzmacniany odcinek ,pokryty rowingiem ponownie przesączam żywicą,którą nanoszę twardszym pędzelkiem ,zbierając jej nadmiar.Na koniec wygładzam kawałkiem zwykłej folii i zostawiam do wyschnięcia. Po wyschnięciu zdejmuję taśmę,a wystające suche końcówki docinam ,przesączam żywicą i wygładzam folią.Przelotkę można zapewne omotać w podobny sposób,a najistotniejszym byłoby idealne przesączenie nici i wypełnienie żywicą wszystkich wolnych przestrzeni ,szczególnie wzdłuż stopki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 "Przelotkę można zapewne omotać w podobny sposób,a najistotniejszym byłoby idealne przesączenie nici i wypełnienie żywicą wszystkich wolnych przestrzeni ,szczególnie wzdłuż stopki".--------- Ogólnie, wiecej zabawy niż z nicią ale rzeczywiście jest to wykonalne. Podejrzewam że trzeba zaczynać poza stopką, wyjechać do miejsca zagięcia przelotki i zjechać rowingiem poza miejsce gdzie zaczynałem oczywiscie wszystko przesączając żywicą. Podobnie ze złączem. Nie da sie zacząć od krawędzi wiec tylko tak jak z przelotką. Po stwardnieniu obciąć końcówkę tak jak pisałeś i ponownie wykończyć żywicą na top. Jestem tylko ciekaw jak gruba warstwa musi być tego rowingu. Patrząc na omotki jedwabne chyba szaleć nie ma potrzeby. Dzięki za podpowiedź. Coś bede ćwiczył przy najbliższej okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Jeśli Twój ten albinos to graty.Niestety nie Kijek chyba dziś trafił w ręce mojego serdeczne kompana z nad wody i przyjacielaOlafa Przez niektórych zwanego Wieslawem Jest to chyba jego ósmy kijek budowany w zacnych pracowniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Ile Rafał relnie ten białas obsługuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 14 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Niestety nie łowiłem.Fajnie powinien chodzić od 8g skupionej masy do 25 może 30g.Świetny blank pod szczupaka na lekko i bolenie.co nie oznacza ,że brak mu szybkości i dynamiki.Głównie pod twarde przynęty ,jak woblery i złom,ale myślę ,że gumy w mniej agresywnym prowadzeniu też obleci,bo bardzo czuly.Blank ma świetne ugięcie, progresywnie do samego dołu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 (edytowane) Historia Elitki, na szczęście zakończona happy endem Dzięki Rafał Edytowane 6 Sierpnia 2016 przez Artech 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szemo Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 poszło z ubezpieczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Historia Elitki, na szczęście zakończona happy endem Dzięki Rafał elitka.jpg--------A teraz wyślij złamany blank do StCriox z dożywotniej gwarancji i dostaniesz nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 poszło z ubezpieczenia?Tak --------A teraz wyślij złamany blank do StCriox z dożywotniej gwarancji i dostaniesz nowy. Zamówiłem wędkę i mam wędkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michallucek Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 E tam Mojej nie pokazałeś ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 A co tu taka cisza ? Rafał co jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Rafał zapewne łowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Rafał zapewne łowi.W sumie bardzo możliwe , gdyz nic nie wrzuca Szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Niebawem bankowo coś pokaże ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Niebawem bankowo coś pokaże Czekam i ciągle tu zaglądam . A tu nic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Na ryby panowie ;-) ...a tak poważnie to rowniez z przyjemnością ogladam prace Rafała ale rozumiem , że kręcone badyle trzeba testowac przed oddaniem do rąk klienta...trochę zamówień zapewne ma ;-) wiec chcąc nie chcąc trzeba jeździć na ryby. ...cóż za okrutny fach :-) ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 na ryby i owszem, ino żeby brały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hektor7901 Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Jakoś ostatnio lipa jest przynajmniej na moich rewirach...nie gryzie prawie nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Coś udało się zfocić KIj do jerków i większych gum ,zbudowany na bazie blanku M1 MXUR80MH 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Długo długo nic i nagle bum ! Piękny kij Rafale! Naprawdę podoba mi sie taki styl... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Jak zwykle Rafał , piękna czysta , schludna robota .... warsztat pierwsza klasa !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 No w końcu coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lkaczmarek Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Rafale, zrobiłeś sobie Aurige? to się pochwal... pozdrawiamłukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi