Bułka Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 I najlepiej zywe krewetki zebrane z filarow Wysłane z mojego CUBOT_X18_Plus przy użyciu Tapatalkai to dalej będzie spinning? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Nie wiem co to befzie ale bedzie skuteczne. Choc wielkosc tych okoni na prawde nie powala. Wysłane z mojego CUBOT_X18_Plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Panowie, jadę na 3 dni do Gdańska , z małżonką ,ale dostałem zielone światło na wędkowanie w przerwie od zwiedzania itp Czy i co ewentualnie warto połowić na Martwej Wiśle/Motławie ?Chciałbym zabrać zestaw do 30 g + metatnium dc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniutek1 Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Witam. I ja dołączam się do pytania kolegi. Będę tydzień w Jantarze. Gdzie pojechać na płynąca wodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Witam. I ja dołączam się do pytania kolegi. Będę tydzień w Jantarze. Gdzie pojechać na płynąca wodę?Szkarpawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniutek1 Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 I co tam się łowi? Woda pzw czy morska? Z brzegu dostępna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maaaciaas Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Woda PZW i dostępna z brzegu. Rybostan jak to na rzece która łączy się z Wisłą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 (edytowane) Witam. I ja dołączam się do pytania kolegi. Będę tydzień w Jantarze. Gdzie pojechać na płynąca wodę? Z Jantara masz kilka kilometrów na Wisłę miejscowość Drewnica - ryby wszystkie dostępne, woda PZW Gdańsk. Jadąc w stronę Nowego Dworu Gdańskiego masz Szkarpawę (PZW Elbląg), tu w przewadze okoń i czasem szczupak, dużo białorybu. Jadąc z Jantara do Sztutowa, ok 12 km masz Wisłę Królewiecką (PZW Elbląg) - ryby jak na Szkarpawie. W samym Jantarze z brzegu na zatoce powinny być jeszcze bolenie. Jadąc z Jantara w stronę Krynicy Morskiej masz Zalew Wiślany (woda morska), z brzegu okonie i dużo węgorza. Jeżeli ja bym miał wybrać wodę z Jantara to by to była zwykła Wisła w Drewnicy, można nieźle połowić. Edytowane 26 Sierpnia 2021 przez Matteoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 (edytowane) Będę tydzień w Jantarze. Gdzie pojechać na płynąca wodę? W ramach uzupełnienia wypowiedzi przedmówców - wprawdzie to nie moje rewiry, ale ten filmik powinien dać pewien obraz miejscówek, o jakich mowa. Wygląda na bardzo przyjemne łowisko do podłubania z marszu okonia. Jednocześnie jest tu parę słów o sprzęcie, jaki może być przydatny. Edytowane 26 Sierpnia 2021 przez Krzysiek Rogalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniutek1 Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Dziękuję serdecznie Panowie. Zostaje kwestia pozwoleń. E-zezwolenia są bez problemu akceptowane? Rejestr muszę wydrukować? A może w Jantarze jest koło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Witam.Czy zna ktoś miejsce, gdzie można sprawdzić podział wód w okolicach Trójmiasta ze względu na dzierżawców/ użytkowników? Z tego co wiem, to jest PZW Okręg Gdańsk, jakaś Spółdzielnia Troć, wody morskie itd. Chodzi mi o to, żeby była możliwość sprawdzenia, gdzie można łowić opłacając składkę u danego dzierżawcy wody. Najlepiej jakby to było w formie mapy z zaznaczonymi odcinkami. Zależy mi najbardziej na Wiśle, Martwej Wiśle. Ktoś się orientuje czy istnieje taka "mapka"?Jestem z Mazowsza, ale często goszczę w Gdańsku i chciałbym połowić w okolicznych wodach bez narażania się na nieprzyjemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartasL2 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 (edytowane) A w RZGW nie ma informacji kto jest użytkownikiem wód? Edytowane 3 Kwietnia 2022 przez BartasL2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Mapa wód PZW jest tu: http://pzw.gda.pl/ Troć ma Motławę i Wierzycę. Granica morskiej Motławy i Motławy troci, to ul. Stągiewna w Gdańsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welfron1 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Może zimorodek.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Mapa wód PZW jest tu: http://pzw.gda.pl/ Troć ma Motławę i Wierzycę. Granica morskiej Motławy i Motławy troci, to ul. Stągiewna w Gdańsku.Dzięki.A jak jest z Martwą Wisłą w Gdańsku? To wody morskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Dzięki.A jak jest z Martwą Wisłą w Gdańsku? To wody morskie?O jaki konkretnie odcinek pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2022 O jaki konkretnie odcinek pytasz?Załóżmy, że od Wisły Śmiałej do ujścia, czyli Westerplatte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Wody Morskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Aaaa, no to git. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Odkopię trochę temat Wybieram się w połowie czerwca do Gdańska i będę zameldowany przy Nowej Motławie w okolicy Wyspy Spichrzów. Chciałbym zabrać ze sobą jakiś kijek okoniowy by coś podłubać. Nie chcę łowić na wodach morskich tylko od tak z rana czy wieczora wyjść z lokalu i trochę porzucać pod apartamentami. Jak wygląda woda w tym miejscu w tym okresie? Bardzo zarasta zieleniną? Da radę polowić z opadu i czy w ogóle można liczyć w tym miejscu na ryby w paski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Okonia jest tam bardzo dużo. Zazwyczaj są to drobne ryby ale okresowo z zatoki wchodzą też większe. Oprócz tego możesz liczyć na bolenia, sandacza i szczupaka, przy dużym szczęściu nawet niewielkiego dorsza. Roślinności podwodnej nie ma dużo, zdarza się jedynie sporo rzęsy. O tej porze roku darowałbym sobie opad przy dnie. Lepiej połowisz na niewielkiego twitcha, cykadke, obrotówkę, poppera itd Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Dzięki za cenne informacje . Wiem już co spakować, więc zostało tylko czekać na wyjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian B. Opublikowano 19 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 (edytowane) Cześć,Odkopię trochę temat Przeprowadziłem się jakiś czas temu z Wrocławia do Gdyni i totalnie nie znam łowisk, dopiero rozeznaje się w tym temacie.Szukam jakiegoś łowiska gdzie mogę połowić wzdręgi na UL, ale podobno w tych rejonach ciężko o jakieś jeziora z krasnopiórami, prawa to?Na ten moment jeszcze nie opłacałem karty, dlatego łowiłem tylko kilka razy w jeziorze Osowskim w Chwaszczynie, efekt to kilka leszczy i płotek, ale wzdręgi faktycznie nie namierzyłem.Myślałem o jeziorze kamień jak opłacę kartę.Wiem, że popularnym łowiskiem pod UL jest motława, ale nie mogę się przekonać do łowienia w mieście, raczej szukam jakiegoś jeziora, starorzecza itp.PS Teraz mam blisko morze to na pewno będę chciał spróbować połowić trocie i belony w następnym sezonie, ale na ten moment wkręcony jestem w UL. Edytowane 19 Czerwca 2023 przez Adrian B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 19 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 Swego czasu łowiłem wzdręgi na kaszubskich jeziorach dzierżawionych przez spółkę Radbur. Kłodno i Białe (to w Chmielnie) i chyba Ostrzyckie, ale to było dawno i nie wiem jak teraz z populacją krasnych na wspomnianych wodach. Motława jak najbardziej i to niekoniecznie w mieście. No i oczywiście wszystkie kanały na wschód od Wisły czyli Szkarpawa, Wisła Królewiecka, rzeka Elbląg, Tuga, Nogat itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz79 Opublikowano 19 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 Cześć. Wybieram się w weekend na kilka dni do Gdańska i chciałbym połowić brodząc w zatoce. Mam pytanie na co teraz można się nastawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi