Marcel Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Jednym słowem fotek brak? Dokładnie to rozumiem.Koledze woldi sie nie dziwie. Milo jednak by bylo, obejrzec taki ciekawy duet co koledze udalo sie przechytrzyc.Pozdrawiam @woldi i @anowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Witam panowie.Tak ciekawie piszecie,że ja też chyba wybiorę się nad Wisełkę.Mam pytanie czy widać jeszcze powierzchniowe żerowanie boleni czy raczej cisza na wodzie i jeszcze jedno pytanko jaki jest stan wody.PZDR Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Bolenia już nie widać od dobrego miesiąca... Stan wody obecnie niziutki 520 na Gdańskiej Głowie,ja byłem dziś z kumplem na chwile w Przegalinie,wypiździło nas tylko nic więcej. Zostaliśmy do zmroku,jak schodziliśmy z wody ruszyli rybacy,podpłynęli do Elbląskiego brzegu zostawili przy nim sporą bojkę następnie wrócili do brzegu Gdańskiego i płynąc w dół rzeki ciągnęli sieć przez całą Wisłę,masakra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anowi Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Byłem wczoraj i dzisiaj poniżej Tczewa a dokładnie w miejscowości Czatkowy.Wczoraj na pusto, dzisiaj dwa podbicia ale nie zacięte.Rybacy mielą wodę ostro.Akurat na wysokości mojej główki wyciągali sporego sandała. Jeszcze jakby tego było mało przepłynęli kilkanaście metrów ode mnie. Czas ruszyć w poszukiwaniu kolejnych miejscówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Łowisko specjalne za które płacimy dodatkowe 60zł,brak słów - rybacy k**wa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Żeby nie rybacy ,to nasz odcinek Wisły byłby łososiowym eldorado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Dokładnie,w tym roku słyszałem i widziałem fotkę tylko jednej troci złapanej w okolicach kiezmarku,miała około 70-80cm. Ale co się dziwić jak panowie stawiają sieci od jednego brzegu do drugiego i prują nimi w dół do ujścia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 witam,wcale nie lepiej ma się rzecz na Żarnowcu. dziś postanowiłem się wybrac na rybki. i tak zajezdżam rano do przystani w Nadolu i patrzę kręci się dwóch sympatycznych panów.Widzę wyciągają PIRANIE (ponton którym kontrolują wędkarzy) i myślę sobie SUPER w końcu jakaś kotrola od maja:) A oni tylko wyprowadzili ponton z jakiegoś garażu,aby móc wyciągnąc sieci, po czym w najlepsze wsiadają w łódkę (PM WĘG -cholera wie skąd są) i wypływają na jezioro. jak wypłynąłem to ujrzalem chorągiewki od sieci postawione niemal w poprzek jeziora od Nadola aż do Lubkowa. myślełem , że ch... mnie strzeli.Ok godziny 15 ruch samochodów w okolicy przystani w Nadolu i zjeżdżają sie panowie ze skrzynkami i miejscowe mordy z siatami. Na przypłynięcie rybaków już nie czekaliśmy gdyż jakoś dziwnie opóźniali swój powrót widząc nas pakujących się na brzegu. Podszedłem do budki gdzie stacjonują a tam po legalu cennik sprzedaży ryb. niech mi ktoś może powie jak to jest z tym rybakiem na Żarnowcu, może tam w końcu łowic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Kolego może łowić.Dlatego wygrali przetarg Natomiast jako ciekawostkę ,być może plotka ale w przyszłymn sezonie Żarnowiec ma być Podzielony na Sektory/czytaj KASA/udostępnione do łowienia.Może Ktoś ma większą wiedzę na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Witam.Dzisiaj kilka godzin na Wisełce i nawet jednego brania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 12 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Witam.Dzisiaj kilka godzin na Wisełce i nawet jednego brania Kilka dni temu też byłem parę godzin nad Wisełką,również bez żadnego skubnięcia skończyłem łowienie,nawet żadnego mini sandaczyka nie zaliczyłem których jest u nas w brud... Widziałem za to sporo kormoranów żerujących daleko poza zasięgiem rzutu,prawie przy środku rzeki,możliwe że drobnica przeniosła się już głębiej i dalej poza zasięg wędkarzy,w końcu nasza rzeka jest spora i już większej nie ma - taka moja teoria na te ostatnie totalne porażki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 To możliwe,że przy takiej niżówce ryby są na środku i raczej tam trzeba ich szukać ale jak.Może jest szansa w jakiś głębokich dołach ale trzeba je znaleść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 13 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Tak to sobie tłumaczę,tym bardziej potwierdziły to spore ilości kormoranów ewidentnie żerujących z dala od brzegu a obecny stan wody jest jak dotąd najniższy w tym roku,dziś było 495cm na Gdańskiej Głowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATT1989 Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Moimi wodami szczupakowymi nr 1 są kopieńce między lęborkiem a bytowem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATT1989 Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATT1989 Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 Szczupak podczas zawodów 97cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATT1989 Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Witam Kolegów.Jak tam Wisełka w okolicach Gdańska są jakieś efekty,łowicie coś ostatnio? PZDR Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Ja nie byłem aż od ostatniego razu o którym Ci pisałem,jakoś się zniechęciłem bo w tym roku nie było dnia żebym ryby nie zaliczył na Wiśle a ostatnie dwa wypady były kompletnie na zero więc to raczej koniec w tym roku tym bardziej że niżówka straszna,wydaje mi się że ryba siedzi dalej,głębiej,poza zasięgiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Kurcze klimaty macie przednie u nas na poludniu jak na lekarstwo takich klimatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 I jak Panowie,próbuje ktoś na Wisełce sandacze męczyć?Ja jeszcze bym się chętnie wybrał ale ten ciągły wiatr skutecznie trzyma mnie w domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiu Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 A mnie to raczej skuteczny ciąg rybaków trzyma w domu.Witam wszystkich serdecznie z krainy trzech wieżowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Też dobry powód,tyle że z tym to raczej się nic nie zrobi... Witaj i pisz tu jak najczęściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiu Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 kto wie chłopaki tutaj http://forum.pzw.gda.pl/index.php coś kombinują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi