Skocz do zawartości

Wody w okolicach Gdańska

Wędkarz87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Odświeżę trochę temat:)Co tam na Wisełce słychać panowie??biegam ostatnio trochę popołudniami w rózńnych odcinkach(Rudniki, Biała Góra, Miłoradz_Mątowskie)i generalnie chyba jestem beztalencie, bo poza szklakami okoniami to nic na kiju nie siada :wacko: Macie jakieś lepsze rezultaty?(to akurat nie będzie trudne:P)ewentualnie polećcie jakieś miejsce, ew. rybę na którą konkretnie można byłoby się nastawiać o tej porze. W grę wchodzi wędkowanie z brzegu, no i pomijam chyba z góry sumowanie bo sprzęt raczej z góry skazuje mnie na porażkę, aczkolwiek powoli się zbroję:P

Pozdrawiam

• 5 miesięcy temu...

Witam.

Czy ktoś z użytkowników orientuje się jak wygląda sytuacja z pokrywą lodową na jeziorze Marchowo? Da się bezpiecznie wejść i łowić przy tej niestabilnej pogodzie czy lód jest już na tyle słaby że nie warto ryzykować?

• 2 miesiące temu...

Cześć.

Czy wie ktoś może gdzie (i czy w ogóle) można wypożyczyć łódkę na Nogacie?

Hej

Nie słyszałem o tym, by gdzieś wynajmowali,ale......ale,,,.. B)

To zależy, na którym odcinku (może inaczej, nie odcinku a w okolicach jakiej wioski?)chciałbyś łowić i jakiej wielkości łódka Cię interesuje? Ja ostatnio groszem nie śmierdzę, więc za drobną odpłatnością mogę moją użyczyć :D Wszelkie info itd na PW.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

Hej

Nie słyszałem o tym, by gdzieś wynajmowali,ale......ale,,,.. B)

To zależy, na którym odcinku (może inaczej, nie odcinku a w okolicach jakiej wioski?)chciałbyś łowić i jakiej wielkości łódka Cię interesuje? Ja ostatnio groszem nie śmierdzę, więc za drobną odpłatnością mogę moją użyczyć :D Wszelkie info itd na PW.

Pozdrawiam

Dzięki za odzew, odezwę się we wrześniu :)

Odcinek Nogatu o który mi chodzi to bliższe lub trochę dalsze okolice mostu na 7-mce :)

Panowie chcę wybrac się w sobotę na Wisłe w okolicach mostu na 7-ce. Będąc ostatnio główki były zalane co do joty, stąd moje pytanie przy jakim poziomie rzeki główki zaczynają się odsłaniać?

Pozdrawiam

P.S. Aktualnie z tego co patrzyłem Wisła w okolicy Tczewa ma koło 650 cm.

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...

Trafiłem na dobry temat też dla mnie :) witam wszystkich wypowiem sie trochę o wynikach ubiegłego 2013 roku z motławy najwiecej czasu spędziłem za poszukiwaniem boleni udało się :D najmniejszy 40 cm największy 68 cm tych ponad 60 cm 4 rapki udało mi się wyholować około 20 rapiszonów nie liczyłem ile spadło ale kilka ich było :) okonków tez było sporo sandaczyki i szczupaczki od 20 do max 50 cm ;) pozdrawiam i byle do wiosny ;)

• 1 miesiąc temu...