leslaw Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Uzywam czasami tych hakow zamiast Offset Shank Worm EWG Hook, ale cos mi z nimi nie idzie. Sa grubsze. Jesli Ktos lowi nimi prosze o uwagi.Dziekuje, Leslaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 nie łowię na takie haki, ale pierwsze co się narzuca na myśl je?źeli są z grubszego drutu, to pewnie mają cię?źej przebić gumę przy zacięciu,pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 a do jakich wabikow ich uzywasz i jakim sprzetem polawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leslaw Opublikowano 25 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Jezeli chodzi o wabiki, to ostatnio imponuja mi wyroby Lunker City ze wzgledu na prace wabiaca, a konkretnie: Shaker, SwimFish i Lunker City Grub w roznych rozmiarach. Wydawalo mi sie, ze te haki G-lock powinny dobrze zacinac bo maja ostrze grotu wygiete lekko ku gorze. Ale w przynecie grot jest rownolegly do grzbietu przynety, tylko nieco wyzej za to wystaje ten garbek poprzedzajacy grot, ktory moim zdaniem utrudnia atak rybie. Mysle, ze korzystniejsza sytuacja jest, gdy grot lekko sterczy ku gorze, lepiej lapie gebe ryby, tak jak to jest w niektorych hakach typu O'Shaughnessy.Leslaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 byc moze technika zaciecia plata ci figle ... co tu duzo mowic, ale przy lowieniu z offset hooks trzeba poteznie zacinac, haki wprawdzie przechodza gladko przez wabik (z reguly) ale maja kawalek dystansu do pokonania ... ja lowiac mniejszymi wabikami uzywam matzuo albo cienkich gamakatsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi