Skocz do zawartości
  • 0

Obrotomierz

gooral

Pytanie

Witam.

Jakis czas temu kupilem obrotomierz (pisze na nim ze do 2suwow ale sprzedajacy twierdzil ze do tohatsu 20 4suwa tez spasi). Podlaczylem wg instrukcji i kupa na jalowym i luzie pokazuje niemal 4krpm a po dodaniu gazu odczyty spadaja do 400rpm i skacza...

Ma ktos pomysl co moze byc nie tak i ew link do sklepu gdzie moglbym tani (za tego 60pln dalem?) Odpowiedni wskaznik kupic?

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Panowie jaki obrotomierz?

Kupilem 1 który polecaliscie tu na forum. Przestał działać po 8 moto godzinach. Pomyślałem ze zdechła bateria ale okazało się ze pokrywka na stałe, bateria zgrzana na stałe i zalana klejem na ciepło. Poszedł do kosza.

Kupiłem drugi niby identyczny ale miał wymienną baterie. Przestał działać po 1.1h... Miernik na baterii pokazuje 3.14V czyli bateria nówka. A licznik martwy.

Mam pecha czy co? Na ori Y szkoda mi 250zł. Coś macie sprawdzonego?41c4a3681c0d003fc77b9f0720e83ec3.jpg

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

• 0

Ale on przy naciśnięciu przycisku wyświetlił wszystko co ma na wyświetlaczu (normalnie pokazywał ilość h) i koniec. Nic już się więcej nie pokazało. Mogę wciskać, krótko długo, poprawiałem baterię nic martwy jest... :( Z pierwszym było identycznie, szkoda że w tamtym nie zmierzyłem baterii. 

• 0

Ja przy nowym silniku mam to założone i nie wiem czy to bardzo dobrze pokazuje obroty , ale jak Ty chcesz ustawiać obroty na tą popierdókę to bym tego nie robił , lepiej profesjonalnie w serwisie czy u mechaników to zrobić , od tego zależy Twoje pływanie inaczej silnik będzie się dławił i nie potrzebne Twoje nerwy

• 0

Cześć

Odgrzeję kotleta, kupiłem licznik podlinkowany przez Marka, i mam problemy z jego ustawieniem, a miało być tak pięknie.

Mam 2 cylindrowy 4t, owinąłem 4 lub 5 zwojów gdzieś w połowie przewodu WN między świecą a cewką.

Jak macie ustawione w swoich 2 cylindrowych 4-suwach 02 czy 03 ?

pozdro

Michał

• 0

Tam są tylko 3 opcje, gdzie zależnie od silnika i ustawienia on pokaże ci obroty np. 2x za niskie, 2x za wysokie, albo dobre.

Ustawiałem, aż zaczął pokazywać jakieś realne liczby, czyli około 6000 na maks otwartej przepustnicy i około 1000 na wolnych.

Edytowane przez flyfisher33

• 0

Jak pokazywał 650-700 na wolnych to maxymalne 3000, a jak 6000 na max to wolne jakieś 1300

Silnik to Mercury to 10 HP odblokowany na 15, obroty jałowe 950 +/- 50  obr max  5-6 tyś, ale widać te jałowe 1300 były bliższe prawdy, jutro jadę nad wodę to pokombinuje jeszcze.