Hcv Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 (edytowane) Witam. Ostatnio zauważyłem że w mojej nowiuśkiej Certatce jest krzywa szpula. Nie wiem jakim cudem, czy to moja wina czy firm transportowych czy wcześniejszego właściciela. No ale cuż, stało się... Może ktoś wie gdzie takie coś można naprawic i czy w ogóle jest sens? Mi osobiście to bardzo mocno nie przeszkadza, ale chciałbym być doinformowany o takiej sprawie-tak po prostu, dla siebie Przy nawijaniu linki na kołowrotek jak i przy rybie mam wrażenie, że szpula ociera się o rotor. Na szczęście go nie rysuje i nie ma żadnych śladów. P.S. jeśli był już taki temat to proszę o przeniesienie mojego wpisu. Zapraszam do dyskusji. WIL Edytowane 16 Lipca 2017 przez WIL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Może ośka,łożysko...bo szpulka to niespotykane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 ............. a dobrze założyłeś ją na ośkę i czy dobrze jest zmontowany "hamulec" czyli podkładki w szpuli ??? albo podkładki pod szpulką ???Jeżeli TAK to nie pozostaje nic innego jak pomierzyć samą szpulkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Zaraz z ciekawiści ją zmierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Nawet mierzyć nie musiałem. Widać na gołe oko, że na górnej krawędzi jest troche srzywiona. Ajjajajjjj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Mi osobiście to bardzo mocno nie przeszkadza, ale chciałbym być doinformowany o takiej sprawie-tak po prostu, dla siebie Przy nawijaniu linki na kołowrotek jak i przy rybie mam wrażenie, że szpula ociera się o rotor. Na szczęście go nie rysuje i nie ma żadnych śladów. Wymaga naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Wymaga naprawy.No dobrze, tylko jak? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Kupiłeś taką nową w sklepie czy używaną na forum?Bo jeżeli na forum, to ktoś zapodał Ci bubla . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 (edytowane) Pewnie komuś "wymskła" się z ręki lub przydepnął , a następnie wiadomo ...... Dobrze , że to tylko szpulka ucierpiała, a nie cały kołowrotek - bo byłoby nie wesoło i pewnie bardzo drogo . Edytowane 17 Lipca 2017 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Miska z ciepłą wodą, szpula na gabke wgnieceniem w dół i wałek do klejenia plandek kauczukowy, 2 minuty i masz nowke? Temat przerabiany często w większych r4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walleyee00 Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 To ta którą sprzedawałeś na giełdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Ja ? Chyba pomyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 typowo, upadła. Jak nie ma śladów na rotorze to nie ociera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walleyee00 Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Ja ? Chyba pomyłkaNie nie , kolega Wil sprzedawał Certate na giełdzie jakiś czas temu i pytam czy to ta sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 17 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 (edytowane) Niestety tak Polubiłem ją i teraz tak czy siak zostaje ze mną Szpulke się wyprostuje i będzie kręcić jak talala Edytowane 17 Lipca 2017 przez WIL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Nawet mierzyć nie musiałem. Widać na gołe oko, że na górnej krawędzi jest troche srzywiona. Ajjajajjjj... IMG_20170716_234728.jpgGołym okiem widać że to nie jest zbyt duży problem i temat da się załatwić bez kąpieli w misce z gorącą wodą i wałkiem do plandek. Ale tak też można. Może ośka,łożysko...bo szpulka to niespotykane.NIESPOTYKANE ? - nieprawda,deformacja rantu szpuli jest często spotykana w Certate w wyniku niedbalstwa i nieodpowiedniego obchodzenia się ze sprzętem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 (edytowane) Gołym okiem widać że to nie jest zbyt duży problem i temat da się załatwić bez kąpieli w misce z gorącą wodą i wałkiem do plandek. Ale tak też można. NIESPOTYKANE ? - nieprawda,deformacja rantu szpuli jest często spotykana w Certate w wyniku niedbalstwa i nieodpowiedniego obchodzenia się ze sprzętem. Wskazówka Łukasza przydatna...metal ma strukturę krystaliczną termika i twarda guma wzkazane.W pierwszym poście nie ma mowy o rancie...Dopiero zdjęcie nieco wykazało. Chęć rewanżu zaślepia. Edytowane 18 Lipca 2017 przez darek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 (edytowane) Wskazówka Łukasza przydatna...metal ma strukturę krystaliczną termika i twarda guma wzkazane.W pierwszym poście nie ma mowy o rancie...Dopiero zdjęcie nieco wykazało. Chęć rewanżu zaślepia.Żadna chęć rewanżu mnie nie zaślepia,nie ma powodu i nie jestem mściwy.Ale dobitnie widać,że przez takich frywolnych użytkowników forum traci na swojej wartości .Tyle w temacie. Edytowane 18 Lipca 2017 przez Józef Lesniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi