bober Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 witam wszystkich serdecznie.jest to mój pierwszy wpis.po sezonie zamierzam zmienić łódkę.po przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw będzie to łódka aluminiowa.łowię na Czorsztynie i pływam na elektryku(strefa ciszy) głównie samjak myślicie czy taka łódka nada się na Czorsztyn http://www.summania.pl/sklep/produkt/109/lodz-aluminiowa-al- boat-1036druga którą biorę pod uwagę to Radas 290pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bober Opublikowano 27 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 trochę mało sprecyzowalem moje zapytanie.wymiary łódki mi odpowiadają.konkretnie zastanawiam się czy taki rodzaj dzioba na przodzie łódki nie będzie stawiał zbyt dużego oporu przy poruszaniu się zarówno przy spokojnej wodzie jak i na fali?jak będzie zachowywać się ta łodka zacumowana przy wietrze.proszę o podpowiedzi.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radaszkiewicz Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Witam.Od 4 lat używam Lindera 410 z silnikiem Minn Kota 40 Maxum.Przy większym wietrze i fali przydałby się silnik 55.Pływam na elektryku po jeziorach do 300 ha. Pozdrawiam Andrzej R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bober Opublikowano 29 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 ad radaszkiewiczdzięki za odp.jak myślisz czy dobrze się pływa łódką z takim dziobem jak z linku?czy nie będzie zbyt dużego oporu na wietrze?a moż ktoś pływał taką lub podobną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krakus Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Dowiedz sie kolego jaka jest srednica burty i jaka jest jej zatapialnoscPotem dodaj sobie dodatkowe KG <zwlaszcza w tylnej czesci> i dopiero podejmij decyzje bo Zb. Czorsztynski potrafi nawiedzic niezla haja , która przychodzi ,,nagle,,Wedlug mnie na flaucie i malej fali napewno sie sprawdzi o ile pod obciazeniem z tylu nie bedziesz mial 10cm miedzy góra a lustrem wody bo to mnie najabardziej przeraza jak widze dopakowan? wanienke , która podczac wiekszej fali lub po ustawieniu sie bokiem ma male szanse a zeby nie zaczela napelniac sie wodaNie plywalem taka lódka ale wydaje mi sie , ze opór bedzie i to dosc spory zwlaszcza gdy bedziesz plynol pod fale bo nie masz kila który wcina sie w wode i zmniejsza przez to opórJezeli sie zdecydujesz na ta lódke to proponuje kupic min. silnik 55 LBS i aku 120ah < lepiej miec zapas i wiosla oczywiscie >Bezpieczenstwo Najwazniejsze... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bober Opublikowano 30 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 no i odpuściłem sobie tą łódż.w tym linku są błędne dane co do długości i szerokościchyba kupię Radosa 290.teraz po Czorsztynie pływam Nortonem 270 cm z MK 34 ale też z drugiej strony nie chcę zbyt dużej łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krakus Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Zapoznalem sie z oferta lodzi RADOS 290 i jak dla mnie zdecydoanie lepszy profil lodzi choc jej wymiary mnie do konca nie przekonuja jezeli co chodzi o CzorsztynTej dlugosci to jest bezpieczny ponton lódka zas od ok 390m i masy minimum 90kg wedlug moich zpostrzezen ale sadzac po Twoim opisie mieszkasz blisko zbiornika i mozesz sobie odpuscic wedkowanie jak bedzie sie zanosilo na haje Zycze udanego zakupu i byc moze do zobaczenia nad woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
bober
witam wszystkich serdecznie.jest to mój pierwszy wpis.
po sezonie zamierzam zmienić łódkę.po przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw będzie to łódka aluminiowa.
łowię na Czorsztynie i pływam na elektryku(strefa ciszy) głównie sam
jak myślicie czy taka łódka nada się na Czorsztyn
http://www.summania.pl/sklep/produkt/109/lodz-aluminiowa-al- boat-1036
druga którą biorę pod uwagę to Radas 290
pozdrawiam Grzegorz
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi