Skocz do zawartości
  • 0

Woblery na Sandacza w nocy

smasher

Pytanie

Witam,

Jakich uzywacie Woblerow na Sandacza nocą na wielkich rzekach. Ja zam?łwiłem koniec Sierpnia w FM Gloog Nike 100F w kolorze NG i musze powiedziec ze to killer nocny na sandacze. Złapalem juz na niego 8 Sandaczy,najwiekszy 77cm, suma i duzego Klenia. czy są lepsze?

post-5132-1348915867,0091_thumb.jpg

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

A ja mam pytanie o sandacze w nocy jesienią. Też na takie płytko chodzące woblery je łowicie?

Tak. Najwięcej brań mam przy samych szczytach ostróg na przelewie bądź zapływie. Równie dobre są opaski szczególnie te trochę osłonięte od nurtu gdzie jest pas spokojniejszej wody bądź te ze wstecznym nurtem ale o takie u mnie ciężko.

• Like 1

• 0

A ja mam pytanie o sandacze w nocy jesienią. Też na takie płytko chodzące woblery je łowicie?

Najczęściej łowię na Odrze i jej kanałach , dla mnie sezon na woblerowe sandacze zaczyna sie właśnie w październiku i trwa do końca roku.

Woblery jakie stosuje to pracujące od 0,5m do 1,5 metra ( łowię najczęściej na opaskach ) . Zauważyłem ,że  okonki  i inne małe rybki  są nawet w grudniu  w nocy pomiędzy kamieniami ....a jak jest papu to i sandacz się znajdzie. Oprócz sandaczy w nocy trafiają się piękne klenie ( 50+) .

• Like 6

• 0

W wielkość woblerów?

Rozrzut jest na prawdę duży. W listopadzie nastawiałem się na nocnego klenia, z warkocza, metr od brzegu, walnął szczupak 98 na Rattlin horneta 3,5 HRP. Typowo na sandacze, zakładałem woblery uklejo podobne 7-10. Jednakże, od końca listopada zacząłem łowić na Rattlin Horneta SR 4,5 w kolorze Fire Bug i okazał się bardzo uniwersalny, tak udało się dorwać zeda.
  • Like 1

• 0

Senior Zorro strzelił w sedno jak są to �źrą, szczeg�łlnie nocą nie wybrzydzają tylko muszą być.Z doświadczenia połow�łw na zbiorniku stosowało się jasne gumy, ale jak wieczorem nie miałem brań a koleś na ł�łdce ciął sandacze nie kumałem o co chodzi- jego odpowiedź zał�ł�ź ciemną gumę i brania się zaczęły https://jerkbait.pl/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/laugh.png .